ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μονόδρομος η νίκη για την Εθνική Γυναικών

Μονόδρομος η νίκη για την Εθνική Γυναικών

Την ουραγό του 4ου ομίλου, Πορτογαλία, αντιμετωπίζει στις 17:00 η Εθνική Γυναικών στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EuroBasket 2019.

Μετά την ήττα στο Ισραήλ τα... γάλατα έσφιξαν για την Εθνική Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Πορτογαλία (14/2, 17:00) στο δημοτικό γυμναστήριο Κανήθου "Τ. Καμπούρης" για το δεύτερο “παράθυρο” της προκριματικής φάσης τουEuroBasketΓυναικών 2019 και περιθώρια για νέο στραβοπάτημα δεν υπάρχουν πια. Πολύ περισσότερο δε απέναντι στη μοναδική ομάδα που δεν έχει σημειώσει ακόμα νίκη στον 4ο όμιλο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Η Πορτογαλία έχει 0-3 στον όμιλο και ουσιαστικά έχει τεθεί νοκ άουτ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πάει στη Χαλκίδα για εκδρομή. Άλλωστε, έχει χάσει και τα τρία παιχνίδια της με συνολική διαφορά 17 πόντων (5,7 μ.ό.), ενώ δυσκόλεψε την Ελλάδα και στον πρώτο αγώνα που έγινε στην πόλη Λουλέ, όπου η Εθνική είχε επικρατήσει με 66-60. "Η Πορτογαλία μπορεί να μην έχει ακόμα νίκη στον όμιλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι γιατί όλα τα παιχνίδια τα έχει παλέψει μέχρι τέλους", επισημαίνει η Ελένη Καφαντάρη στο σάιτ της ΕΟΚ.

" Είναι μια ομάδα που μας δημιούργησε και το Νοέμβριο πρόβλημα.Πιέζει σε όλο το γήπεδο, στηρίζεται αρκετά στο ένας εναντίον ενόςκαιτα γκαρντ της είναι διεισδυτικά και έχουν και καλό τρίποντο. Από την δική μας πλευρά, πρέπει να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, να δείξουμε μεγάλη προσοχή στην εκτέλεση των συστημάτωνκαι επειδή είμαστε πιο ψηλή ομάδα, πρέπει να έχουμε καλύτερο έλεγχο των ριμπάουντ για να μπορέσουμε να τρέξουμε γρήγορα μπροστά, κάτι το οποίο μας έλειψε στο Ισραήλ", δήλωσε μεταξύ άλλων η Καφαντάρη.

Οι παίκτριες που θα είναι στη διάθεση του Κώστα Κεραμιδά για τον σημερινό αγώνα με την Πορτογαλία είναι οι εξής 12: Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου, Αφροδίτη Κοσμά, Λολίτα Λύμουρα, Αγγελική Νικολοπούλου, Άρτεμις Σπανού, Άννα Σπυριδοπούλου, Εβίνα Σταμάτη, Κατερίνα Σωτηρίου, Όλγα Χατζηνικολάου, Τζάκι Γέμελος και Μαριέλλα Φασούλα.

* Τα εισιτήρια της αναμέτρησης θα διατίθενται από το Κ.Γ. "Τάσος Καμπούρης" μετά τις 12.00 και στοιχίζουν 5 ευρώ.

Photo credits: fiba.basketball/womenseurobasket/qualifiers/2019

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ