ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μίσσας: "Τους βοηθήσαμε να μάθουν ιστορία"

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ËÉÈÏÕÁÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / LITHUANIA - GREECE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ËÉÈÏÕÁÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / LITHUANIA - GREECE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Μίσσας απάντησε στα απαξιωτικά (σε βάρος του) σχόλια των τελευταίων δύο ημερών, εστίασε στην προσπάθεια των παικτών του και την... προσευχή στον Νίκο Γκάλη.

Η Εθνική Ανδρών ξεπέρασε το εμπόδιο της Λιθουανίας και βρίσκεται στους "8" του Eurobasket , έχοντας μπροστά της ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι. Η χαρά του Κώστα Μίσσα μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη "Λιέτουβα" ήταν έκδηλη, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να παρουσιάζεται πάντως εγκρατής και να τονίζει πως όλοι πρέπει να παραμείνουν ταπεινοί.

Η πρώτη ερώτηση στην οποία απάντησε στη μεικτή ζώνη αφορούσε στα απαξιωτικά σχόλια που έγιναν από τον Τόμας Πατσέσας την Παρασκευή (8/9), με τον ίδιο να απαντά πως " είμαι περήφανος που προέρχομαι από τον χώρο του γυναικείου μπάσκετ, κι ακόμη πιο περήφανος που θα είμαι στις τάξεις του την επόμενη σεζόν. Απ ότι φαίνεται, δεν ξέρουν ιστορία. Τα παιδιά μου απόψε, τους βοήθησαν να μάθουν λίγη ιστορία. Δεν πρέπει να μας τσιγκλήσεις".

Σε ό,τι αφορά στη δουλειά που έγινε στο παρκέ, είπε: " Υπήρχε απόλυτη υποστήριξη από οποιοδήποτε παιδί στο κομμάτι της τακτικής, σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. Όταν οι ψηλοί μας σταματούν τον Γιόνας Βαλαντσιούνας στο "ένας με έναν", δείχνει κάτι. Σε αυτή τη λογική, μπήκε η αμυντική βάση. Ειδικά στη β' περίοδο, που δεν σκοράραμε εύκολα, πήραμε τη διαφορά από την άμυνα. Έτσι ήρθε η νίκη. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Οι περιφερειακοί μας έκαναν εξαιρετικοί δουλειά στην πίεση πάνω στην μπάλα. Είδα στο β' ημίχρονο τον Γιάννη (Μπουρούση) να είναι αρχηγικός. Όλα τα παιδιά έκαναν τρομερή δουλειά και προσπάθεια", ενώ αναφορικά με την κριτική που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στον ίδιο και τους παίκτες του, σχολίασε:

" Μη νομίζεις ότι δεν μαθαίνουμε τι γίνεται, απλά κλείνουμε τα αυτιά μας. Αυτά πολλές φορές, όταν δεν φέρνεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι αναμενόμενα. Να πούμε ότι επειδή έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι μπροστά μας, πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Θέλουμε πολύ να πάρουμε μία ακόμη νίκη".

Για να καταλήξει αναφερόμενος στον Νίκο Γκάλη: " Συζητήσαμε αυτό το κομμάτι με τα παιδιά. Έχω πει, σε ανύποπτη στιγμή, πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια, ότι θα πρέπει πολλοί από εμάς να κάνουμε τον σταυρό μας και να προσευχόμαστε στον Νίκο Γκάλη".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ