Μίσσας: "Θα πιέσουμε σε όλο το γήπεδο τον Καλνιέτις!"

Μίσσας: "Θα πιέσουμε σε όλο το γήπεδο τον Καλνιέτις!"

Ο Κώστας Μίσσας έδειξε ότι η Εθνική ομάδα έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει προκειμένου στον αυριανό νοκ άουτ αγώνα για τη φάση των "16" του Eurobasket, να αποκλείσει την Λιθουανία.

Συγκέντρωση και στα σαράντα λεπτά του αγώνα με τη Λιθουανία θέλει να δει από τους παίκτες της Εθνικής ο Κώστας Μίσσας, όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΛΟΣ

"Ο δικός μας προβληματισμός και η πίεση πρέπει να υπάρχει, για να βγάλουμε έναν καλύτερο εαυτό, σε σχέση με εκείνον που είχαμε στην πρώτη φάση. Παίξαμε ένα παιχνίδι σαν νοκ άουτ με την Πολωνία και διαχειριστήκαμε ένα μεγάλο κομμάτι της πίεσης, που θα μας καθορίσει σε αυτή τη φάση. Όλες οι ομάδες καθορίζονται από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Είναι σημαντικό το κομμάτι της τακτικής και της συγκέντρωσης. Έχουμε αντιληφθεί τι πρέπει να κάνουμε, ώστε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Στην άμυνα πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι. Η άμυνά μας έχει πολλά πάνω-κάτω και πρέπει να ολοκληρώνεται με ριμπάουντ, γιατί η Λιθουανία είναι δεύτερη στα επιθετικά ριμπάουντ στην πρώτη φάση. Παίζουν πολύ στο ποστ με Βαλαντσιούνας και Μοτιεγιούνας και φυσικά, παίζουν πικ εν ρολ με τον Καλνιέτις, κατά πρώτο λόγο", είπε ο Κώστας Μίσσας στην αρχική του τοποθέτηση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε για το πώς η Εθνική θα αντιμετωπίσει τον Μάντας Καλνιέτις: "Θα πιέσουμε σε όλο το γήπεδο τον Καλνιέτις. Εμείς αλλάζουμε σε διάφορα πλάνα την άμυνα μας. Μπορούμε να πιέσουμε σε όλο το γήπεδο, στα τρία τέταρτα ή στο μισό. Πρέπει να αλλάξουμε τακτική για να τον κουράσουμε. Ανάλογα το  που κινείται θα υπάρχει και αντίστοιχη άμυνα. Γι αυτό μιλάω για συγκέντρωση. Πρέπει να υπάρχει μία πίεση στις πρώτες τους μπάλες. Υπάρχει μία λογική και μία προσπάθεια σε μία γενικότερη αμυντική τακτική. Έχουμε βέβαια και το κομμάτι της επίθεσης. Ένα κομμάτι είναι το τρανζίσιον, που πρέπει να χτυπήσουμε αφού πάρουμε τα ριμπάουντ. Ένα άλλο κομμάτι είναι ότι οι ψηλοί πρέπει να κινηθούν με ταχύτητα, για να τους βάλουμε σε ένα παιχνίδι να κυνηγούν".

Στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Κώστας Μίσσας αναφέρθηκε στα ψηλά κορμιά που έχει η Λιθουανία στο ρόστερ της: "Στην άμυνά της η Λιθουανία χρησιμοποιεί τα μεγάλα κορμιά, στους ψηλούς ή στα τριάρια. Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη τακτική. Το κομμάτι των ριμπάουντ είναι ζήτημα τοποθέτησης. Δεν πρέπει να τους δώσεις χώρο να πηδήξουν, γιατί αν το κάνουν μπορούν να περάσουν από πάνω σου. Σε κάποια παιχνίδια είχαμε αρκετά χαμένα ριμπάουντ, αλλά δεν έχουν ευθύνη πάντα μόνο οι ψηλοί παίκτες. Χρειάζεται συγκέντρωση από όλους. Στα δίποντα, όπου η Λιθουανία είναι πολύ εύστοχη, θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει στο ένας-ένας, την παγίδα στην αδύνατη πλευρά και την παγίδα στη δυνατή πλευρά. Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για τα close out, αν και δεν γίνεται να κλείσουμε τα πάντα. Έχουμε παίξει με πολλές αλλαγές τακτικής στην άμυνα και έχουμε δείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε καλά, αλλά χρειάζεται διάρκεια. Τα 5-6 λεπτά δεν είναι αρκετά σε αυτό το επίπεδο".

Αναφορικά με την ψυχολογική προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ο Κώστας Μίσσας σχολίασε: "Δοκιμαστήκαμε σε ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι στην Πολωνία. Ψυχικά τα παιδιά έβγαλαν δύναμη και περάσαμε κάνοντας το αυτονόητο. Αυτή τη στιγμή πρέπει πάλι να λειτουργήσουμε με μια μορφή πίεσης. Δεν σημαίνει ότι περάσαμε και ανακουφιστήκαμε. Πρέπει να υπάρχει και πάλι πίεση. Δεν πρέπει να νιώσεις ανακούφιση ή άνεση πριν από ένα χιαστί ματς. Όταν έρχεται το τζάμπολ πρέπει να παίζεις μπάσκετ. Μιλάμε για ένα παιχνίδι με συγκεκριμένα πράγματα. Φυσικά όταν έχεις πολύ μεγάλη πίεση, δεν μπορείς να τρέξεις και να πηδήξεις. Όταν μπαίνεις στο παιχνίδι πρέπει όμως να παίζεις ελεύθερα και συγκεντρωμένα, όχι να σκέφτεσαι ‘αν’. Οι παίκτες μας έχουν εμπειρία, είναι υψηλού επιπέδου και πρέπει να τη χρησιμοποιήσουν".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24