ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μίσσας: "Θα είμαστε στην Κωνσταντινούπολη"

Μίσσας: "Θα είμαστε στην Κωνσταντινούπολη"

Ο Κώστας Μίσσας έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της Εθνικής, καθώς εμφάνισε σημάδια ομάδας, ενώ εξέφρασε την σιγουριά του για την πρόκριση στην τελική φάση της Κωνσταντινούπολης.

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην Σλοβενία, ο Κώστας Μίσσας αναφέρθηκε τόσο στην αγωνιστική εικόνα της ελληνικής ομάδας, όσο και για το ενδεχόμενο πρόκρισης της Εθνικής στην τελική φάση της Κωνσταντινούπολης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του.

Ο Κώστας Μίσσας σχολίασε τα εξής: "Η εικόνα μας ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με το ματς κόντρα στην Γαλλία. Παίξαμε πιο συγκεντρωμένα. Είναι σημαντικό να πιστεύουμε. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως όταν ήμασταν στο +4 και χάσαμε δύο ριμπάουντ. Θα πρέπει, επίσης, να παίζουμε πολύ καλύτερα απέναντι στο πικ εν ρολ. Η Σλοβενία πέτυχε πολλούς πόντους έτσι, ενώ δεν είχαμε και καλό ποσοστό στο τρίποντο. Όμως δεν ήταν όλα τα σουτ από καλές καταστάσεις. Κρατάμε την καλή εικόνα σε ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα και κοιτάμε τη συνέχεια.

Νομίζω ήταν καθοριστικά τα επιθετικά ριμπάουντ που μας πήραν προς το τέλος. Ήταν καθοριστικά και τα πικ-εν-ρολ του Ντράγκιτς στα τελευταία λεπτά που δεν βγάλαμε τις άμυνες που θέλαμε. Χαμηλώνουμε τα σχήματα για τις αλλαγές στην άμυνα, αλλά κάπου χάνεις πράγματα στην επίθεση. Είχαμε κακό ποσοστό στα τρίποντα. Μόλις 3/20. Το άσχημο είναι πως πολλά σουτ δεν ήταν ισορροπημένα, αυτό ήταν το χειρότερο. Θέλαμε να πάμε στο τρανζίσιον, αλλά αποτύχαμε. Γεμίσαμε μέσα στην ρακέτα τον Πρίντεζη, ειδικά όταν ο Ράντολφ είχε 3 φάουλ. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες το ματς. Στα 3 επιθετικά ριμπάουντ και στα πικ-εν-ρολ του Ντράγκιτς.

Θέλαμε την νίκη και για το ψυχολογικό κομμάτι. Θα μπούμε στην Θα μπούμε στην διαδικασία να μιλήσουμε. Είναι και θέμα δικό τους. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως μπήκαμε στο ματς με συγκέντρωση, αρχίσαμε να λειτουργούμε σαν ομάδα. Τόσο απέξω σαν ομάδα και μετά προς τα μέσα. Πρέπει να προχωρήσουμε και να πάρουμε αυτά που μας ανήκουν. Τα παιδιά μου, ο γιος μου και η κόρη μου, έχουν κλείσει εισιτήρια για την Κωνσταντινούπολη και είμαι σίγουρος πως θα είμαστε εκεί. Να ξέρετε πως όταν τελειώσει η πορεία μας θα έχω να πω πολλά.

Δεν έγινε κάτι και ο Θανάσης έπαιξε λίγο Απλώς ήταν μια τακτική επιλογή στη διάρκεια του αγώνα, γιατί θέλαμε παίκτες με περισσότερες επιθετικές παρά αμυντικές ικανότητες. Στο τέλος μας βγήκε κούραση με κάποιους παίκτες, όπως ο Σλούκας και για αυτό τους έβγαλα για να πάρουν ανάσες. Παίξαμε σκληρά και κουραστήκαμε. Είναι λογικό. Δεν γίνεται να έχεις πάντα τα ίδια επίπεδα ενέργειας μέχρι το τέλος".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ