ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μαυροβούνιο, το πρώτο δυνατό τεστ της Εθνικής Ανδρών

ΕΛΛΑΔΑ - ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ (EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ)
ΕΛΛΑΔΑ - ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ (EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει το - γεμάτο στην γραμμή ψηλών - Μαυροβούνιο σήμερα (11/8, 22:00), στο πρώτο πραγματικά δυνατό τεστ ενόψει του Ευρωμπάσκετ.

Καλοί ήταν οι αγώνες με την Ρουμανία και τη Μεγάλη Βρετανία για... ξεμούδιασμα, αλλά σιγά-σιγά η Εθνική Ανδρών πρέπει να αρχίσει να ανεβάζει ρυθμούς. Πάνω σε αυτή τη λογική, λοιπόν, ο επόμενος αντίπαλος της ομάδας είναι αρκετά επίπεδα πιο πάνω από τους δύο προηγούμενους.

Ο λόγος φυσικά για το Μαυροβούνιο, το οποίο η ομάδα του Κώστα Μίσσα θα αντιμετωπίσει σήμερα το βράδυ (11/8, 22:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) στο τουρνουά του Βελιγραδίου. Ένα παιχνίδι στο οποίο εκτός απροόπτου θα παραταχθεί πλήρης, αφού στο Βελιγράδι ταξίδεψε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Σε αντίθεση με την Ρουμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, το Μαυροβούνιο δεν πρόκειται να "πέσει δίχως μάχη". Πρόκειται για μία ανερχόμενη δύναμη του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, διαθέτοντας μερικούς εξαιρετικούς παίκτες, οι οποίοι και θα βάλουν "δύσκολα" στους Έλληνες διεθνείς και ειδικότερα στους ψηλούς της ομάδας.

Οι Νίκολα Βούτσεβιτς (Ορλάντο Μάτζικ), Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (Βαλένθια, MVP των τελικών του ισπανικού πρωταθλήματος) και Μάρκο Τοντόροβιτς (Χίμκι) συνθέτουν μία εξαιρετική τριάδα ψηλών, που έχουν τον τρόπο τους να δημιουργούν προβλήματα σε όλους. Στην περιφέρεια, δεσπόζει ο (νατουραλιζέ) Ταϊρίς Ράις της Μπαρτσελόνα, έχοντας στο πλευρό του τον χρήσιμο Νίκολα Ιβάνοβιτς (πέρυσι αγωνίστηκε για ένα φεγγάρι στην ΑΕΚ και πλέον ανήκει στην Μπούντουσνοστ), αλλά και το νέο "φυντάνι" της Ρεάλ Μαδρίτης, τον 18χρονο γκαρντ/φόργουορντ Ντίνο Ράντονσιτς.

Το Μαυροβούνιο δεν είναι βέβαια υπερδύναμη. Είναι όμως μία καλή συνέχεια μετά την Ρουμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, πριν το μεγάλο τεστ κόντρα στην Σερβία μία ημέρα αργότερα. Είναι δεδομένο ότι η Εθνική Ανδρών από την πλευρά της θα προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της και - το κυριότερο - να εντάξει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε αυτό, που είναι ίσως και το πιο σημαντικό. Η συνέχεια, στο παρκέ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ