ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μάντζαρης: "Ομάδα για μετάλλιο"

Μάντζαρης: "Ομάδα για μετάλλιο"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο Sport24 Radio 103,3 για τα πρώτα φιλικά της Εθνικής και δεν φοβήθηκε να βάλει ψηλά τον πήχη ενόψει του Ευρωμπάσκετ.

Η Εθνική δεν πετάει στα σύννεφα μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στα δύο φιλικά παιχνίδια που έδωσε στην Πάτρα με τη Ρουμανία και τη Μεγάλη Βρετανία. Παράλληλα όμως δεν κρύβει ότι ο στόχος της είναι ένας στο φετινό Ευρωμπάσκετ: το μετάλλιο. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης το τόνισε ξεκάθαρα στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Βούρτσα, μπάλα και τραμπάλα" του Sport24 Radio 103,3.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε στον Δημήτρη Κωνσταντινίδη και στον Σπύρο Καβαλιεράτο για την προετοιμασία της Εθνικής, δεν φοβήθηκε να μιλήσει για τις αποτυχίες των περασμένων ετών, ούτε να θέσει ψηλά τον πήχη για τη φετινή διοργάνωση, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη εθνική ομάδα είναι φτιαγμένη για να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Ό,τι χρώμα κι αν έχει αυτό...

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε:

Για το ταβάνι της Εθνικής:

"Τα έχουμε ξαναπεί. Είμαστε μία ομάδα με καλή χημεία. Στα φιλικά φάνηκε ότι όλα τα παιδιά έχουν διάθεση, όρεξη και βγάζουν ενέργεια στο γήπεδο. Φανταστείτε ότι σε αυτά τα παιχνίδι έλειπε και ο Γιάννης (σ. σ. Αντετοκούνμπο) που είναι αυτός που δίνει την περισσότερη ενέργεια και έχει το περισσότερο ταλέντο. Το θέμα είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν δίψα για διάκριση, διότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αποτύχει και έχουμε στεναχωρηθεί. Όταν μία ομάδα είναι για μετάλλιο και δεν μπαίνει καν στην τετράδα είναι αποτυχία. Το θέμα είναι ότι αξίζουμε κάτι καλό και μπορούμε να το πετύχουμε. Στη θεωρία, πάντως, όλα είναι καλά, αλλά το θέμα είναι η πράξη".

Για το τι κρατάει από τα δυο πρώτα φιλικά:

"Το επίπεδο των αντιπάλων δεν ήταν άκρως ανταγωνιστικό, αν και η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι κακή ομάδα. Απλώς εμείς την κάναμε να δείξει κακή. Σίγουρα στα πρώτα φιλικά δεν πας να παίξεις με τους καλύτερους. Στο τουρνουά της Σερβίας θα παίξουμε με καλές ομάδες, όπως το Μαυροβούνιο και η Σερβία. Έχουν καλούς παίκτες και είναι πιο δυνατά τεστ ούτως ώστε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια. Επιθετικά έχουμε τρομερό ταλέντο. Οποιοσδήποτε μπορεί να σκοράρει. Σε κάθε αγώνα οποιοσδήποτε μπορεί να είναι πρωταγωνιστής".

Για τους ρόλους στην Εθνική:

"Υπάρχει μία λεπτή γραμμή. Υπάρχουν 12 προσωπικότητες που στις ομάδες τους είναι πρωταγωνιστές και έτσι στην Εθνική πρέπει να βρεθεί χημεία. Για αυτό έχουμε δει ομάδες με τρομερά αστέρια να αποτυγχάνουν, διότι δεν έχουν χημεία. Οπότε παρότι ο καθένας είναι πρωταγωνιστής στην ομάδα του, πρέπει όλοι να βάλουμε τον εαυτό μας κάτω από την ομάδα με στόχο να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι το μετάλλιο. Αν γίνει αυτό το ποιος θα είναι κακός ή όχι έχει λίγη σημασία. Το αστέρι της ομάδας είναι ο Γιάννης (σ. σ. Αντετοκούνμπο) και θα είναι ο πρωταγωνιστής. Είναι τιμή μας να έχουμε έναν All Star παίκτη. Μακάρι να είναι υγιής".

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

"Η διαφορά του ευρωπαϊκού μπάσκετ με το ΝΒΑ είναι τεράστια. Για αυτό βλεππουμε παίκτες που κάνουν τεράστια καριέρα στο ΝΒΑ να είναι μέτριοι στην Ευρώπη και το αντίθετο. Ο Γιάννης τα τελευταία τρία χρόνια έχει ωριμάσει πάρα πολύ και έχει προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι ένας παίκτης στα 2,11 μέτρα, που τρέχει το γήπεδο σε λίγο χρόνο, είναι πολύ αθλητικός, οπότε το μόνο που μπορεί να κάνει ο αντίπαλος είναι να του δίνει προκλητικά του σουτ. Αυτό έκαναν τα προηγούμενα χρόνια και του χαλούσαν το μυαλό. Πλέον έχει ωριμάσει, είναι All Star και ξέρει πως να αντιμετωπίσει τις αντίπαλες άμυνες. Βέβαια, είναι ευθύνη και των υπολοίπων να τον βοηθήσουν και να του βρουν εύκολα καλάθια. Πιστεύω πάντως ότι αυτή θα είναι η καλύτερή του χρονιά με το εθνόσημο".

Για τον τραυματισμό του:

"Δεν είναι κάτι σοβαρό από ότι φαίνεται. Θέλει να μπει και τον κρατούν με το ζόρι. Υπάρχει και η πίεση από το Μιλγουόκι που είναι λογική. Όταν μία ομάδα έχει δώσει εκατομμύρια θέλει να προστατεύσει την επένδυσή της. Ελπίζω και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά".

Για τη ζέστη στο «Δημήτρης Τόφαλος»:

"Πραγματικά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Δεν μπορούσε να ανασάνεις. Ο λαιμός ξεραινόταν από την υγρασία και τη ζέστη. Ήταν αποπνικτικά και για τον κόσμο και για εμάς. Σίγουρα θα μπορούσαν να ήταν πιο οργανωμένα τα πράγματα. Αφού δεν είχαμε κάποιο τραυματισμό, όλα καλά".

Για το αν δείχνει μαγκωμένος, φέτος, στην Εθνική:

"Είναι αυτό που λέγαμε πριν. Οι πρωταγωνιστές είναι πολλοί, οι περισσότεροι από αυτούς μπορούν εύκολα να βάλουν 15 ή 20 πόντους σε ένα ματς. Οπότε προσπαθώ να κρατάω τα χαλινάρια και να μοιράζω την μπάλα. Χρειάζεται να βρούμε ρόλους και το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα. Πρέπει να κάνεις ένα βήμα πίσω. Ας μη βάζω κανέναν πόντο και ας κερδίζουμε με 20. Το ίδιο πιστεύω και στον Ολυμπιακό και στην Εθνική".

Για το ποιες ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν στο Ευρωμπάσκετ:

"Παραδοσιακά η Ισπανία, η Σερβία και η Γαλλία, που παρότι λένε ότι έχει απουσίες είναι η Γαλλία. Είναι και οι τρεις πολύ δυνατές ομάδες, όπως και η Λιθουανία. Η Σλοβενία, την οποία έχουμε και στον όμιλό μας, επίσης θα είναι δυνατή, με τους Ντράγκιτς, Ντόντσιτς και Ράντολφ να συνθέτουν μία πολύ δυνατή τριάδα, ενώ έχουν και αξιόλογους ρολίστες που φτιάχνουν ένα πολύ καλό σύνολο. Πάντα υπάρχουν μία δύο εκπλήξεις. Το ζητούμενο είναι να είμαστε εμείς καλά. Έχουμε το ταλέντο και τη χημεία και έχουμε να φοβηθούμε κανέναν".

Για το αν ο στόχος είναι το μετάλλιο:

"Το να είσαι ταπεινός δεν είναι κακό. Αλλά πρέπει να είσαι και ρεαλιστής. Δηλαδή τι να πούμε για αυτή την ομάδα; Είναι για μετάλλιο. Όλοι στην ομάδα είναι προσγειωμένοι. Όλα δείχνουν ότι αν αυτή η ομάδα είναι αυτή που πρέπει μπορεί να φτάσει στο μετάλλιο. Το μετάλλιο είναι άλλωστε τα δύο νοκ άουτ. Αν τα κερδίσεις πας τετράδα".

Για την ισορροπία στο ρόστερ της Εθνικής:

"Αυτό είναι το πιο βασικό. Έχουμε βάθος στο ρόστερ και είμαστε μέσα στις δύο τρεις πιο πλήρεις ομάδες του Ευρωμπάσκετ. Θα υπάρξει κόπωση και το ρόστερ θα παίξει ρόλο. Η Σερβία τα προηγούμενα χρόνια εκτός από αστέρα είχε και βάθος,α φού χρησιμοποιούσε σχεδόν πάντα 12 παίκτες".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ