ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μάντζαρης: "Η Σερβία θα παίξει μπασκετικό... ξύλο"

Μάντζαρης: "Η Σερβία θα παίξει μπασκετικό... ξύλο"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης εξήγησε τι πρέπει να κάνει η Εθνική Ελλάδας για να πάρει τη νίκη επί της Σερβίας (13/9, 21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) στο τέταρτο παράθυρο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019. Τι είπαν οι Θανάσης Σκουρτόπουλος και Ντίνος Μήτογλου.

Η Εθνική Ελλάδας στην πρεμιέρα της β' φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 υποδέχεται την Σερβία (13/9, 21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) και ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για την αναμέτρηση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο.

"Δεν έχουμε το χρονικό διάστημα που θα θέλαμε για να προετοιμαστούμε για αυτό το σημαντικό ματς, αλλά έχουμε παίξει με τα περισσότερα παιδιά στο παρελθόν και ξέρουμε πώς παίζει ο καθένας. Ελπίζουμε με την δύναμη του κόσμου να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο. Σίγουρα δεν θα είμαστε αυτοί που θέλουμε να είμαστε αλλά πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να κερδίσουμε", είπε αρχικά ο 28χρονος διεθνής γκαρντ κατά την διάρκεια της "ανοιχτής" προπόνησης της επίσημης αγαπημένης την Τετάρτη (12/9) στα Δύο Αοράκια:

"Η Σερβία έχει απουσίες, αλλά είναι από τις μεγαλύτερες μπασκετικές δυνάμεις. Είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση από μας μετά τις δύο ήττες που έκαναν στην πρώτη φάση και έχουν πιο πολύ από μας ανάγκη τη νίκη για να καλύψουν το χαμένο έδαφος, αλλά εμείς πρέπει να ασχοληθούμε με την ομάδα μας και να αεπιβάλουμε τον ρυθμό μας. Εκείνοι θα θελήσουν να πάμε στο πέντε εναντίον πέντε, στο μπασκετικό «ξύλο», αλλά εμείς παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να τρέξουμε, να βρούμε καλές φάσεις, να παίξουμε καλή άμυνα και να επιβάλουμε το δικό μας ρυθμό".

Όσον αφορά τις φιλικές αναμετρήσεις με το Μαυτοβούνιο και το Γαλλίο, είπε: " Στο φιλικό με τη Γαλλία κάναμε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις μας, αλλά τα φιλικά δεν έχουν σχέση με τα επίσημα παιχνίδια. Ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη που θα μας οδηγήσει πιο κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο".

Τέλος, ο Βαγγέλης Μάντζαρης ρωτήθηκε για το αν το 6-0 της Εθνικής μπορεί να αποτελέσει... παγίδα: " Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα του 6-0 της πρώτης φάσης και να επαναπαυτούμε, καθώς και η Σερβία δεν είναι μία ομάδες με ερασιτέχνες. Έχουν ΝΒΑ σταρ, έχουν παίκτες που πρωταγωνιστούν στην EuroLeague και δεν πρόκειται να μας εκπλήξουν. Έρχονται για να μας κερδίσουν και θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να είμαστε εμείς οι νικητές".

Το πιο δύσκολο παιχνίδι...

O Θανάσης Σκουρτόπολος τέθηκε κι αυτός στην διάθεση των δημοσιογράφων και στην αρχική του τοποθέτηση δήλωσε: "Είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει πολλές διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Έχει απουσίες, όπως και εμείς, αλλά αυτό δεν παίζει ρόλο και έτσι περιμένουμε ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το πιο δύσκολο από τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής στα προκριματικά. Θα είναι ένα παιχνίδι που θα έχει σκοπιμότητες. Εμείς έχουμε αβαντάζ λόγω νικών, αλλά το πρόβλημά μας είναι η προετοιμασία, καθώς έχουμε κάνει μόνο πέντε προπονήσεις και δύο φιλικά. Θα είναι σίγουρα θέμα διάθεσης και συγκέντρωσης, τα στοιχεία για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη".

Μάντζαρης: "Η Σερβία θα παίξει μπασκετικό... ξύλο"

Επίσης, τόνισε πως " για εμάς δεν έχει αλλάξει κάτι. Είναι παιδιά που έχουν εμπειρία και έχουν παίξει πολλά φορές μαζί. Έχουμε κάνει μία μίξη παιδιών. Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στο κομμάτι συνεργασίας, καθώς είναι σε εξαιρετικό σημείο. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να προβλέψουμε την εικόνα λόγω μικρού χρόνου προετοιμασίας. Αυτό βάζει ένα ερωτηματικό παραπάνω. Όλοι έχουν τα ίδια προβλήματα. Και η Σερβία έχει έναν κορμό που παίζουνε πολλά χρόνια μαζί. Σίγουρα θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, ειδικά στη άμυνα και περιμένουμε να πάει πολύ στο σουτ, που είναι το μεγάλο αβαντάζ τους. Δίνουν το σουτ και σίγουρα θα έχουμε ένα focus στον Μπουρούση και τον Πρίντεζη στο ποστ".

Σχετικά με την δωδεκάδα της Εθνικής: "Μετά την προπόνηση θα δούμε. Έχουμε κατασταλάξει σε κάποια πράγματα, αλλά θα δούμε μετά την προπόνηση".

Τέλος, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ρωτήθηκε για τον έκτο παίκτη της Εθνικής: "Είχαμε μία πετυχημένη παρουσία τον χειμώνα και ο κόσμος μας βοήθησε πολύ. Αύριο, κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο τον περιμένουμε να είναι κοντά για να πετύχουμε τη νίκη που σε μεγάλο ποσοστό θα μας εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο"

Θα πάρουμε ενέργεια από τον κόσμο

O Ντίνος Μήτογλου από την πλευρά του, είπε : "Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε το 100%. Η Σερβία παρά τις απώλειές της είναι πολύ δυνατή και συνεπής ομάδα, με μεγάλους παίκτες και μεγάλες προσωπικότητες. Πρέπει να βγάλουμε ενέργεια και να δώσουμε ο καθένας ό,τι μπορεί. Ο χρόνος προετοιμασίας ήταν λίγος, αλλά πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να εκπροσωπήσουμε σωστά τη χώρα μας. Περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και χρειαζόμαστε τη στήριξη του κόσμου με την ενέργειά του".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ