ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ξέσπασμα Βασιλακόπουλου: "Ζούμε περίοδο αίσχους, η FIBA περνά στην αντεπίθεση"

Ξέσπασμα Βασιλακόπουλου: "Ζούμε περίοδο αίσχους, η FIBA περνά στην αντεπίθεση"

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στους Σπύρο Καβαλιεράτο, Γιώργο Οικονόμου, Αντρέα Παλομπαρίνι μετά τη νίκη της Εθνικής 87-75 επί της Εσθονίας για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Εσθονίας, ενώ αναφέρθηκε και στη διαμάχη που υπάρχει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τονίζοντας πως η FIBA θα περάσει στην επίθεση. "Πρέπει να τελειώσει αυτό το παραμύθι στο οποίο βλέπουμε να παίζουν ομάδες σε ιδιωτική διοργάνωση και οι Εθνικές ομάδες να παίζουν με τους υπόλοιπους", είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου:

Για την κόντρα της FIBA με την Euroleague: "Ζούμε μια περίοδο αίσχους στα τεκταινόμενα της Ευρώπης. Δεν μπορώ να πω του ευρωπαϊκού μπάσκετ, επειδή μέσα στο γήπεδο παίζουν πολλές φορές 10 μη Ευρωπαίοι. Αυτό είναι ένα σόου βασισμένο στο οικονομικό αποτέλεσμα και όχι στο αθλητικό κομμάτι και την παραγωγική διαδικασία που είναι απαραίτητη για τη συνέχεια. Ως FIBA και Εθνικές ομοσπονδίες θα σταματήσουμε να παρακολουθούμε τα γεγονότα και θα βγούμε μπροστά. Θα δημιουργούμε εμείς τις εξελίξεις. Δεν θα είμαστε θεατές στις εξελίξεις που δημιουργούν και διαμορφώνουν κάποιοι άλλοι. Θα πρέπει να τελειώσει αυτό το παραμύθι στο οποίο βλέπουμε να παίζουν ομάδες σε ιδιωτική διοργάνωση και οι Εθνικές ομάδες να παίζουν με τους υπόλοιπους".

Για το πως οδηγήθηκαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο: " Έχουν γίνει λάθη στρατηγικής από την FIBA, τα οποία εκμεταλλεύτηκε μια κουστωδία κυρίων που δημιούργησαν αυτή τη διασπαστική κίνηση που λειτουργεί ενάντια στο μέλλον του αθλήματος. Πρόκειται για εκφυλιστικά φαινόμενα που αν δεν βρεθεί τρόπος μέσω της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να σταματήσουν, θα υπάρξουν ανεπιθύμητες και απαράδεκτες εξελίξεις».

Για το τι μπορούμε να περιμένουμε: "Η λύση θα βρεθεί όχι με άμυνα ή με το να περιμένουμε τι θα κάνουν οι άλλοι, αλλά με μια επιθετική τακτική η οποία πιστεύω ότι θα φέρει αποτέλεσμα.. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει πρωτάθλημα σε επίπεδο συλλόγων και ταυτόχρονα αγώνες εθνικών ομάδων".

Για την Εθνική ομάδα: "Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν αφαιρούν τίποτα από την ικανότητα των παικτών που απαρτίζουν την Εθνική μας ομάδα. Όλα αυτά τα παιδιά είναι άξια συγχαρητηρίων. Εκπροσωπούν επάξια το Εθνικό μας μπάσκετ και δίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Θέλουν να είναι αντάξιοι της εμπιστοσύνης που τους δείχνει το ελληνικό μπάσκετ σε μια κρίσιμη στιγμή. Πρέπει να σταθούμε όλοι κοντά τους".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ