ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ξεκίνησε με πίστη για το 4/4 η Εθνική

Ξεκίνησε με πίστη για το 4/4 η Εθνική
EUROKINISSI

Η Εθνική άρχισε την προετοιμασία για το δεύτερο "παράθυρο" των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους παίκτες της EuroLeague, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του και στην πίστη του σε όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Η Εθνική Ελλάδας το απόγευμα της Μ. Δευτέρας (19/2) άρχισε την προετοιμασία της από το ΟΑΚΑ για τα παιχνίδια με την Εσθονία (23/2) και τη Μ. Βρετανία (25/2) στα "Δύο Αοράκια" για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και το απουσιολόγιο του Θανάση Σκουρτούπουλου, όπως αναμενόταν, δεν ήταν λευκό. Ο ίδιος, όμως, στέκεται στους παρόντες, οι οποίοι, όπως τόνισε αποτελούν μία δομημένη ομάδα.

Οι Γιάννης Μπουρούσης (Ζεϊγιάνγκ Γκουάνγκσα Λάιονς), Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Ντούσαν Σάκοτα, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Μαυροειδής (ΑΕΚ), Βαγγέλης Μαργαρίτης, Αντώνης Κόνιαρης, Δημήτρης Κατσίβελης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΟΚ), Γιάννης Αθηναίου, Λευτέρης Μποχωρίδης (Άρης), Χάρης Γιαννόπουλος (Ρέθυμνο), Νίκος Γκίκας (Προμηθέας), Λεωνίδας Κασελάκης (Αστανά) και Μιχάλης Λούντζης (Τρίκαλα) βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και θα είναι στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή για τις αναμετρήσεις της 3ης και της 4ης αγωνιστικής τη προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Οι Νικ Καλάθης, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ίαν Βουγιούκας και Ντίνος Μήτογλου από τον Παναθηναϊκό Superfoods, οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Ιωάννης Παπαπέτρου, Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός) και ο Κώστας Σλούκας (Φενέρμπαχτσε) που είχαν δηλωθεί στους 24 παίκτες για το δεύτερο "παράθυρο", απουσίαζαν, αλλά όπως τόνισε και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν υπήρχε αβεβαιότητα ως προς την στελέχωση του ρόστερ:

"Αβεβαιότητα δεν είχα ποτέ. Τα 15 αυτά παιδιά αποτελούν μια δομημένη ομάδα. Θα μπορούσαν να είναι και κάποια άλλα παιδιά, όλοι είναι εξαιρετικοί. Δεν κοιτάμε τι θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά τι έχουμε. Με αυτούς προχωράμε. Τα παιδιά έδωσαν εξαιρετικά δείγματα, και σαν αποτελέσματα και σαν λειτουργία. Είμαι σίγουρος ότι με τις μικρές αλλαγές που έχουν γίνει θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν είχα αμφιβολία. Η μόνη μου αμφιβολία το Νοέμβριο ήταν για το πώς θα μπορέσουν μέσα σε τρεις μέρες να γνωριστούν, να γίνουν ομάδα. Αυτό λειτούργησε καλά. Με βάση αυτό θα ξεκινήσουμε τη δουλειά για το δεύτερο παράθυρο".

Ξεκίνησε με πίστη για το 4/4 η Εθνική
EUROKINISSI

Νωρίτερα, ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε δηλώσει: "Ελπίζουμε να έχουμε την ίδια τύχη και αυτή τη φορά. Είναι ένα δεύτερο ξεκίνημα για εμάς. Θέλουμε να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε. Στην πρώτη μας συγκέντρωση το Νοέμβριο δουλέψαμε πολύ σκληρά, ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, πρωτόγνωρη για όλους. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και θέλουμε να συνεχίσουμε στην ίδια βάση. Έχουμε δύο παιχνίδια μπροστά μας, πολύ σημαντικά, όπως είναι και όλα της σειράς. Με δεδομένο ότι μεταφέρουμε τα αποτελέσματα, κάθε ματς έχει τη σπουδαιότητά του. Αυτό που προέχει είναι δα είναι όλα τα παιδιά υγιή, να δουλέψουμε αυτή τη βδομάδα χωρίς προβλήματα. Από αύριο θα είμαστε στην Κρήτη. Θέλουμε να έχουμε αυξημένη αυτοσυγκέντρωση και με οδηγό την πρώτη εβδομάδα δουλειάς θα αντιμετωπίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια".

Σχετικά με τα ματς με την Εσθονία και τη Μ. Βρετανία, είπε: "Έχουμε αρχικά το ματς με την Εσθονία, που έχει διαφορετικό στιλ παιχνιδιού από αυτά που έχουμε δώσει μέχρι τώρα. Παίζουν με κοντά σχήματα. Τα πιο βαριά παιδιά στο δικό μας ρόστερ πρέπει να προετοιμαστούν για να γίνουν το αβαντάζ σε σχέση με τον αντίπαλο. Μετά έχουμε τη Μεγάλη Βρετανία. Είναι παράξενο παιχνίδι, είναι ένας αντίπαλος με καλό υλικό αλλά όχι τόσο μεγάλη συνοχή όπως οι ελληνικές ομάδες. Ο αντίπαλος έχει ελπίδες πρόκρισης και είναι πολύ σημαντικό να ντουμπλάρουμε τις νίκες μας απέναντί τους, γιατί αυτό θα μας δώσει τεράστιο αβαντάζ στη δεύτερη φάση. Οι ομάδες είναι καλές, χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση μέχρι το τέλος".

Όσον αφορά το αν θα πάρουν αρκετό χρόνο οι νέοι παίκτες της ομάδας, σημείωσε: "Τ α παιδιά που αποτελούν τον κορμό της ομάδας είναι 7-8. Η δεύτερη προτεραιότητα είναι τα παιδιά της χρυσής Νέων Ανδρών. Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς θα μπορούν να πάρουν χρόνο συμμετοχής, αλλά θέλουμε να βρεθούν στο περιβάλλον της Εθνικής Ανδρών, για να προετοιμαστούν. Δεν είναι χρονικά μακριά η μέρα που θα ενσωματωθούν στην ομάδα. Είναι παιδιά με πολύ ταλέντο. Έχουμε σκοπό να καλέσουμε 2-3 ακόμα παιδιά, αλλά οι θέσεις είναι συγκεκριμένες. Η ομάδα πρέπει να διατηρεί τη δομή της. Δεν μπορούμε κάθε φορά να ανοιγόμαστε πάρα πολύ".

Τέλος, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε στη φιλοξενία της Εθνικής στο Ηράκλειο και τη σημασία της παρουσίας του κόσμου στο πλευρό της ελληνικής ομάδας είπε: "Για μας είναι πάρα πολύ σημαντική η ζεστασιά που υπάρχει στο Ηράκλειο. Οι συνθήκες θα είναι πάρα πολύ καλύτερες αυτή τη φορά. Το Ηράκλειο θα αγκαλιάσει την Εθνική. Και για τα παιδιά είναι σημαντικό και για εμάς. Θα ανταποδώσουμε στον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Η Εθνική την Τρίτη (20/2) θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο, όπου θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για τους αγώνες με την Εσθονία και τη Μ. Βρετανία.

Δείτε φωτογραφίες και video από την πρώτη προπόνηση της επίσημης αγαπημένης:

Ξεκίνησε με πίστη για το 4/4 η Εθνική
EUROKINISSI
Ξεκίνησε με πίστη για το 4/4 η Εθνική
EUROKINISSI
Ξεκίνησε με πίστη για το 4/4 η Εθνική
Ξεκίνησε με πίστη για το 4/4 η Εθνική
EUROKINISSI
Ξεκίνησε με πίστη για το 4/4 η Εθνική
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ