ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κρίσιμος αγώνας κόντρα στο Ισραήλ για την Εθνική Νεανίδων

Κρίσιμος αγώνας κόντρα στο Ισραήλ για την Εθνική Νεανίδων
EUROKINISSI

Η Εθνική Νεανίδων αντιμετωπίζει το Ισραήλ (16:45) για την 4η αγωνιστική των Ομίλων του Eurobasket U18 B' Κατηγορίας, ξέροντας ότι με νίκη αποκτά βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Τον σημαντικότερο αγώνα της στην φάση των Ομίλων του Eurobasket U18 B' Κατηγορίας δίνει σήμερα (7/8) η Εθνική Νεανίδων με αντίπαλο το Ισραήλ (16:45) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.. Η ομάδα του κόουτς Γερεουδάκη χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης για την 8αδα της διοργάνωσης. Σε περίπτωση ήττας θα τερματίσει στην καλύτερη περίπτωση στην 3η θέση του Β' Ομίλου και θα παλέψει για τις θέσεις 9-16 (ανάμεσα σε 24 ομάδες).

Η κατάταξη στον Όμιλο της Εθνικής Νεανίδων έπειτα από 3 αγωνιστικές

1. Λιθουανία 3-0

2. Ισραήλ 3-0

-----------------

3. Ελλάδα 2-1

4. Ελβετία 1-2

------------------

5. Βουλγαρία 0-3

6. Αλβανία 0-3

*Οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα προημιτελικά. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η και την 4η θέση θα "παλέψουν" για τις θέσεις 9-16. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις θα παλέψουν για τις θέσεις 17-24.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: Αν η Ελλάδα κερδίσει, τότε θα έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με το Ισραήλ. Παίρνοντας ως δεδομένο ότι η Λιθουανία θα κερδίσει σήμερα την Ελβετία, τότε αν η Ελλάδα κερδίσει με διαφορά τουλάχιστον 17 πόντων θα χρειάζεται απλώς νίκη επί της Βουλγαρίας την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί στα προημιτελικά ανεξαρτήτως αποτελέσματος του αγώνα Λιθουανία-Ισραήλ στην τελευταία αγωνιστική, επειδή ηττήθηκε με 16 πόντους διαφορά από την Λιθουανία.

Αν κερδίσει με διαφορά μέχρι 16 πόντων, τότε θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Λιθουανία-Ισραήλ, αφού αν κερδίσει το Ισραήλ θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία, με την κάθε ομάδα να έχει ρεκόρ από μία νίκη και μία ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια και την πρόκριση να κρίνεται στην διαφορά πόντων.

Αν η Ελλάδα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στους Ομίλους με νίκες επί του Ισραήλ και της Βουλγαρίας και η Λιθουανία ηττηθεί και στα δύο παιχνίδια που της απομένουν, τότε η Εθνική Νεανίδων θα κατακτήσει την 1η θέση στον Όμιλό της.

Αν η Ελλάδα ηττηθεί, τότε θα τερματίσει στην καλύτερη περίπτωση στην 3η θέση ακόμα και αν η Λιθουανία ηττηθεί και στα δύο παιχνίδια που της απομένουν, επειδή υστερεί στην ισοβαθμία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ