ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κοσμά: "Η ψυχή και το πάθος είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας"

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EUROBASKET. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ EUROBASKET. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Η Αφροδίτη Κοσμά μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ με αφορμή τη συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ισπανίας.

Η Εθνική Γυναικών θα βρίσκεται στο φετινό μεγάλο ραντεβού, αυτό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ισπανίας. Μετά την περσινή τέταρτη θέση στο EuroBasket Women, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μπροστά μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση.

Οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά έπιασαν δουλειά, κοιτάζοντας την σπουδαία διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στην Τενερίφη, με τη Νότιο Κορέα, τη Γαλλία και τον Καναδά να είναι οι αντίπαλοι στον Α' Όμιλο.

Από τα Ιωάννινα, όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο προετοιμασίας, η Αφροδίτη Κοσμά μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ: " Είμαστε χαρούμενες που μαζεύτηκε και πάλι η οικογένεια της Εθνικής. Έχουμε όμορφα συναισθήματα από το τελευταίο ευρωπαϊκό, στο οποίο λόγω της τέταρτης θέσης εξασφαλίσαμε και την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τενερίφης. Θα παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Αισθανόμαστε ευλογημένες και χαρούμενες που θα εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας σε αυτή την τόσο μεγάλη διοργάνωση. Δεν έχουμε άγχος στο να βρεθούμε. Είμαστε χρόνια μαζί ομάδα και προπονητικό τιμ και είμαστε δεμένοι. Ξεκινήσαμε δυναμικά την προετοιμασία, ενώ υπάρχουν στην ομάδα και κάποια νέα πρόσωπα, τα έχουμε βάλει ήδη στο κλίμα".

Αναφορικά με το γεγονός πως φέτος όλοι οι αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας θα είναι πιο... υποψιασμένοι μετά την περσινή επιτυχία, η διεθνής φόργουορντ σημείωσε πως " εμείς έχουμε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που δεν μπορούν να το χτυπήσουν εύκολα οι αντίπαλοι. Είναι η ψυχή και το πάθος. Αυτό είναι το μεγαλύτερό μας όπλο, ενώ παράλληλα, η συγκέντρωση στο πλάνο μας είναι κάτι το μοναδικό. Αυτά τα στοιχεία δεν μπορεί να τα σταματήσει ο αντίπαλος", ενώ κατέληξε αναφερόμενη στον βαθμό δυσκολίας του ομίλου:

" Το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό, αλλά για να παίζουμε σε αυτή τη διοργάνωση είμαστε και εμείς σε υψηλό επίπεδο. Θέλουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση και μπορεί και μια νίκη να φτάσει γι’ αυτό. Έχουμε την εμπειρία, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο μας. Υπάρχει, όμως, πολλή δουλειά μπροστά μας μέχρι να ξεκινήσουν τα φιλικά παιχνίδια και μετά οι επίσημοι αγώνες. Περιμένουμε και δύο ακόμη παίκτριες που βρίσκονται στο στάδιο της αποκατάστασης και ελπίζω όλα να πάνε καλά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ