ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κοντραφούρη: "Δεν φοβόμαστε"

Κοντραφούρη: "Δεν φοβόμαστε"

Η Ευαγγελίνα Κοντραφούρη μίλησε για τα δύσκολα που έπονται και το επίπεδο ετοιμότητας της Εθνικής Κορασίδων ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Βοσνία για τους "8" του Ευρωμπάσκετ β' κατηγορίας.

Μετά τις επιβλητικές εμφανίσεις στη φάση των ομίλων και τον απολογισμό των τεσσάρων νικών σε ισάριθμα παιχνίδια με 36,5 πόντους διαφορά κατά μέσο όρο (μόνο το Βέλγιο και η Πορτογαλία είχαν καλύτερο goal average), η Εθνική Κορασίδων μπαίνει πλέον σε τροχιά ανόδου.

Το βράδυ της Πέμπτης (22:00) θα αντιμετωπίσει τη Βοσνία, δεύτερη στον 4ο όμιλο, με σκοπό να προκριθεί στους "4" του Ευρωμπάσκετ β' κατηγορίας που διεξάγεται στα Σκόπια και να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην άνοδο στην πρώτη κατηγορία, στην οποία θα παίξουν του χρόνου οι πρώτες δύο (και όχι τρεις) ομάδες.

Μία ημέρα πριν από τον κρίσιμο νοκ άουτ αγώνα με τις Βόσνιες η Ευαγγελίνα Κοντραφούρη μίλησε στο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι η ελληνική ομάδα δεν φοβάται, είναι πάντα "δεμένη" στο παρκέ και έτοιμη για τα δύσκολα που έπονται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων...

Κοντραφούρη: "Δεν φοβόμαστε"

-Τι είναι αυτό που σας κάνει να δίνετε αυτή την εικόνα στο παρκέ;

"Όλες οι κοπέλες είμαστε δεμένες τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και εκτός. Αυτό πιστεύω πως φαίνεται κάθε μέρα και περισσότερο, καθώς με τους αγώνες «δενόμαστε» ακόμη περισσότερο".

-Εσείς οι ίδιες περιμένατε αυτή την εικόνα που παρουσιάσατε;

"Είμαστε πάντα έτοιμες… Και πιστεύω πως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να φτάσουμε ψηλά, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου".

-Λέγαμε πως η Σουηδία θα ήταν πιο δύσκολος αντίπαλος, αλλά το αποτέλεσμα ήταν τριπλ σκορ. Πώς τα καταφέρνετε;

"Νομίζω πως τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν κρίσιμα. Καταφέραμε να αιφνιδιάσουμε την αντίπαλη ομάδα και αυτό μας βοήθησε να έχουμε την ψυχολογία με το μέρος μας. Πιστεύω πως η Σουηδία είναι όντως μια πολύ καλή ομάδα και το τελικό σκορ, δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές της δυνατότητες".

-Τι λέει η συνέχεια από εδώ και πέρα και πόσο δύσκολοι είναι οι επόμενοι αγώνες;

"Στον τρόπο σκέψης μας δεν αλλάζει κάτι. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ένα ένα, ξεχωριστά. Αύριο απέναντι στη Βοσνία Ερζεγοβίνη ο στόχος μας είναι η νίκη, που θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια".

-Σας φοβίζουν τα νοκ άουτ, τώρα που είστε δύο νίκες από τον πρωταρχικό σας στόχο σας;

"Όχι… Δεν φοβόμαστε καθόλου! Είναι κάτι που το περιμέναμε από την αρχή. Έχουμε δουλέψει πολύ και στον τομέα ψυχολογία και ανυπομονούμε να μπούμε στο γήπεδο, για να πάρουμε τη νίκη".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ