ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κόντρα στην Βουλγαρία, με το αυτί στο Λιθουανία-Ισραήλ η Εθνική Νεανίδων

Κόντρα στην Βουλγαρία, με το αυτί στο Λιθουανία-Ισραήλ η Εθνική Νεανίδων
EUROKINISSI

Η Εθνική Νεανίδων αντιμετωπίζει την Βουλγαρία (14:30), ψάχνοντας την 4η νίκη της στην φάση των ομίλων, περιμένοντας παράλληλα νίκη της Λιθουανίας επί του Ισραήλ για να προκριθεί σίγουρα στα προημιτελικά του Eurobasket B' Κατηγορίας.

Μετά την δύσκολη νίκη της επί του Ισραήλ για την 4η αγωνιστική με 38-29 , η Εθνική Νεανίδων βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην 8αδα του Eurobasket B' Κατηγορίας της Αυστρίας, αντιμετωπίζοντας σήμερα (7/8) την Βουλγαρία (14:30) για την 5η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Για να καταφέρει ωστόσο η ομάδα του κόουτς Γερεουδάκη να πάρει την πρόκριση, θα χρειαστεί και την βοήθεια της Λιθουανίας, η οποία μερικές ώρες αργότερα (16:45) αντιμετωπίζει το Ισραήλ. Αρχικά, για να γίνει σαφές τι συμβαίνει στον όμιλο της Ελλάδας, ιδού η κατάταξη έπειτα από 4 αγωνιστικές:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λιθουανία 4-0

2. Ελλάδα 3-1

3. Ισραήλ 3-1

4. Ελβετία 1-3

5. Βουλγαρία 1-3

6. Αλβανία 0-4

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Η Ελλάδα προκρίνεται στην 8αδα στα εξής σενάρια:

1. Νίκη της Λιθουανίας επί του Ισραήλ, ανεξάρτητα από το δικό της αποτέλεσμα, αφού αν κερδίσει την Βουλγαρία θα έχει ρεκόρ 4-1 έναντι 3-2 του Ισραήλ, ενώ αν ηττηθεί υπερτερεί στην ισοβαθμία με τις Ισραηλινές.

2. Νίκη δική της και νίκη του Ισραήλ είτε με 1 πόντο είτε με +24 πόντους επί της Λιθουανίας. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις υπάρχει τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή. Στο πρώτο σενάριο η Λιθουανία κατακτά την 1η θέση και η Ελλάδα την 2η θέση. Στο δεύτερο σενάριο το Ισραήλ κατακτά την 1η θέση και η Ελλάδα την 2η θέση.

Η Ελλάδα αποκλείεται από την 8αδα και θα παλέψει για τις θέσεις 9-16 στα εξής σενάρια:

1. Αν ηττηθεί από την Βουλγαρία και το Ισραήλ κερδίσει την Λιθουανία

1. Αν το Ισραήλ κερδίσει με διαφορά 2 έως 23 πόντων την Λιθουανία, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει στο δικό της παιχνίδι με την Βουλγαρία.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ