ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κεραμιδάς: "Σαν να κερδίσαμε τρεις φορές τις ΗΠΑ"

Κεραμιδάς: "Σαν να κερδίσαμε τρεις φορές τις ΗΠΑ"

Ο Κώστας Κεραμιδάς, η Εβίνα Μάλτση και η Στέλλα Καλτσίδου έκαναν τον απολογισμό για την παρουσία της Εθνικής Γυναικών στο EuroBasket της Τσεχίας, μιλώντας για τον άθλο της τέταρτης θέσης.

Η Εθνική Γυναικών κατέληξε στην τέταρτη θέση του EuroBasket της Τσεχίας, γνωρίζοντας βαριά ήττα στον μικρό τελικό από το Βέλγιο . Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκλεισε με άσχημο τρόπο τη διοργάνωση, αλλά αυτό δεν διαγράφει σε κανέναν βαθμό όσα πέτυχε το τελευταίο δεκαήμερο, όπως τόνισαν ο Κώστας Κεραμιδάς, η Εβίνα Μάλτση και η Στέλλα Καλτσίδου στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε αρχικά πως " πιστεύω ότι αδειάσαμε, μετά την πρόκριση στους "4". Πιστεύω ότι τα ποσοστά και ό,τι έγινε, ήρθε γιατί η Εβίνα και η Στέλλα είχαν δώσει ό,τι είχαν, δεν έμεινε κάτι άλλο. Είχαμε στηρίξει το παιχνίδι μας σε αυτές τις δύο. Ήμασταν άστοχοι, δεν μπορέσαμε ποτέ να βρούμε ρυθμό. Η άμυνα δεν δούλεψε, ενώ την είχαμε ως όπλο μέχρι τώρα. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να μιλάμε πάντα για την τελευταία εντύπωση, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Πετύχαμε πάρα πολλούς στόχους, καταφέραμε να κάνουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα να δουν το γυναικείο μπάσκετ. Η ομάδα αυτή έκανε υπέρβαση σε κάθε προπόνησή της", ενώ κάνοντας αναφορά στις μεγάλες νίκες της Ελλάδας στην Τσεχία, τόνισε:

" Είναι σαν να νικήσαμε τις ΗΠΑ τρεις φορές, αυτό που καταφέραμε σε αυτή τη διοργάνωση. Ο κόσμος δεν ξέρει τι είναι αυτές οι τρεις νίκες που κάναμε. Το EuroBasket είναι ο οδηγός μας για του χρόνου, για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να πιστεύω ότι είναι η απαρχή για ακόμη μεγαλύτερες νίκες. Δεν μπορούμε να βάλουμε μεγάλους στόχους".

Από την πλευρά της, η Στέλλα Καλτσίδου ανέφερε: " Το Βέλγιο είναι μια ομάδα που δεν βρίσκεται τυχαία εδώ, έχει δύο κοπέλες που παίζουν στο WNBA, παίκτριες με τρομερή εμπειρία. Τα σπάσαμε στην επίθεση. Το Βέλγιο ήξερε πολύ καλά πως παίζουμε, πως εγώ και η Εβίνα (Μάλτση) έχουμε τον βασικότερο επιθετικό ρόλο, κάτι το οποίο διάβασαν. Πήγαμε σε άσχημες και βιαστικές λύσεις. Οτιδήποτε κλείναμε και ρισκάραμε στην άμυνα, το πληρώναμε. Επιθετικά δεν ήμασταν στη μέρα μας, χάσαμε αρκετά ελεύθερα σουτ.

Παρόλ' αυτά, είμαι πολύ περήφανη γι αυτή την ομάδα, γιατί τα έδωσε όλα. Είμαστε πολύ στεναχωρημένες, γιατί εμείς οι ίδιες ανεβάσαμε τον πήχη και πιστέψαμε στο μετάλλιο. Ας μην ξεχνάμε βέβαια το αποτέλεσμα, ότι δηλαδή είμαστε η τέταρτη καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Του χρόνου στο Παγκόσμιο, ένα τελείως διαφορετικό τουρνουά. Τώρα θέλουμε λίγο να ξεκουραστούμε, γιατί το έχουμε ανάγκη. Να γυρίσουμε στην Ελλάδα και να δούμε αυτό που μας μεταφέρουν όλοι όσοι είναι εδώ".

Τέλος, η Εβίνα Μάλτση σημείωσε: " Ψηλά το κεφάλι! Δώσαμε πολύ μεγάλες μάχες, ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας. Το γεγονός πως δημιουργήσαμε μεγαλύτερες προσδοκίες, δεν πρέπει να μας βγάζει εκτός πραγματικότητας. Δεν ήταν θέλημα Θεού. Με τίποτα μπροστά στις άλλες ομάδες. Δείξαμε ότι έχουμε μυαλό, ταλέντο και πλάνο. Το ότι δεν πήραμε μετάλλιο, δεν μπορεί να επισκιάσει αυτό που κάναμε. Δυστυχώς δεν αντέξαμε για να κάνουμε το θαύμα, γιατί υπερβάσεις κάναμε στη διάρκεια του EuroBasket. Τώρα έχουμε μπροστά μας το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ