ΜΠΑΣΚΕΤ

Κεραμιδάς: "Δεν ξέρουμε αν πρέπει να είμαστε χαρούμενοι ή στενοχωρημένοι"

Κεραμιδάς: "Δεν ξέρουμε αν πρέπει να είμαστε χαρούμενοι ή στενοχωρημένοι"

Με ανάμεικτα συναισθήματα επέστρεψε στην Αθήνα η Εθνική Γυναικών από την Τενερίφη. Διαβάστε τι είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κεραμιδάς για την πορεία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε για την Εθνική Γυναικών και το αποτέλεσμα ήταν λίγο έως πολύ γλυκόπικρο. Η Ελλάδα ναι μεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τα νοκ άουτ παιχνίδια και να διεκδικήσει την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες, ωστόσο δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Νιγηρίας και να κάνει την υπέρβαση.

" Επιστρέψαμε από το Παγκόσμιο και δεν ξέρουμε αν πρέπει να είμαστε χαρούμενοι ή στεναχωρημένοι", είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Κεραμιδάς μετά την επιστροφή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από την Τενερίφη. " Κάναμε τρεις καταπληκτικές εμφανίσεις με εξαίρεση τον πρώτο αγώνα με τον Καναδά. Ήμασταν ένα βήμα πριν την υπέρβαση, να μπούμε δηλαδή στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ενώ γυρίσαμε τον αγώνα με τη Νιγηρία από 15 πόντους και περάσαμε και για λίγο μπροστά, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τη νίκη για ένα χαμένο ριμπάουντ και ένα λάθος", συνεχίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής.

" Αυτό από τη μία μας κάνει να είμαστε πικραμένοι, αλλά από την άλλη ευχαριστημένοι γιατί πετύχαμε τον στόχο μας. Παίξαμε σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και σταθήκαμε επάξια.Έχουν αρχίσει να παίζουν στην Εθνική και νεαρά κορίτσια και στέκονται πολύ καλά δίπλα στις έμπειρες αθλήτριες που έχουν στηρίξει και έχουν κρατήσει αυτή την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το γεγονός. Η Φασούλα, η Χριστινάκη και η Παυλοπούλου είναι πλέον μόνιμα μέλη της Εθνικής ομάδας. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία για όλη την ομάδα η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο", τονίζει ο Κώστας Κεραμιδάς .

" Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αθλήτριες που συμμετείχαν, αλλά φυσικά και αυτές που πήραν μέρος στην προετοιμασία της και βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο πάρα πολύ. Η ομάδα μας θα πρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει σε τελικές φάσεις διοργανώσεων και να καθιερωθεί. Επόμενος στόχος είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Θέλουμε μια νίκη για να μας φέρει στα τελικά της διοργάνωσης. Αυτός είναι ο επόμενος στόχος. Από το Παγκόσμιο Κύπελλο κρατάμε την εμπειρία που ζήσαμε όλες αυτές τις ημέρες, η οποία ήταν μοναδική. Συμμετείχαμε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και αυτό τα λέει όλα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ