Καστρίτης: "Να προετοιμάσουμε τα παιδιά για τα επόμενα βήματα τους"

Ο Γιάννης Καστρίτης, προπονητής της Εθνικής Εφήβων U19, τόνισε πως το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα λάβει χώρα στην Κρήτη αναμφίβολα είναι έξτρα κίνητρο για τους διεθνείς, ωστόσο παραδέχτηκε πως σε αυτές τις ηλικίες δεν πρέπει να υπάρχει η πίεση της διάκρισης.

Από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης θα φιλοξενηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων U19. Ο Γιάννης Καστρίτης, προπονητής της Εθνικής μας, τόνισε πως η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ένα έξτρα κίνητρο για τους διεθνείς, ωστόσο σε αυτές τις ηλικίες δεν πρέπει να υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα, καθώς πρώτος στόχος είναι να προετοιμαστούν οι νεαροί παίκτες για τα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα.

"Μιλάμε για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Άπαντες γνωρίζουν το βαθμό δυσκολίας μιας τέτοιας διοργάνωσης. Το ότι φιλοξενείται στη χώρα μας, αυτό αποτελεί απλά έξτρα κίνητρο για τα παιδιά μας. Να δείξουν ότι μπορούν, να παρουσιάσουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με αυτό που έχει παρουσιάσει αυτή η «φουρνιά» σε προηγούμενες διοργανώσεις που έχει πάρει μέρος. Νομίζω όλοι το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό. Καθημερινά τα παιδιά μας δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό", ανέφερε αρχικά ο Ομοσπονδιακός προπονητής μιλώντας στην κάμερα της ΕΟΚ.

Για να συμπληρώσει: "Δεν πρέπει να πιεστούν, επειδή η διοργάνωση γίνεται στην Ελλάδα. Άλλωστε κατά τη γνώμη μου σε αυτές τις ηλικίες δεν πρέπει να παίζει πρωτεύοντα ρόλο η διάκριση. Το σημαντικό είναι τα παιδιά να κερδίσουν εμπειρίες, να αποκομίσουν ότι καλύτερο μπορούν και να προετοιμαστούν για τα επόμενα βήματά τους στο μπάσκετ. Το πιο σημαντικό σε αυτές τις ηλικίες είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να προετοιμάσουμε τα παιδιά για τα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα. Σε ένα - δύο χρόνια η παρουσία τους στις «μικρές» εθνικές θα έχει ολοκληρωθεί. Το θέμα είναι να έχουν μάθει, να έχουν μπει σε μια διαδικασία τέτοια που θα μπορεί να τα κάνει ανταγωνιστικά στον επαγγελματικό στίβο, αλλά και ικανούς να στελεχώσουν, όποιοι από αυτούς το καταφέρουν και μακάρι να είναι πολλοί, την Εθνική Ανδρών. Νομίζω οι διακρίσεις μικρό ρόλο παίζουν σε αυτές τις ηλικίες. Φυσικά, πάντα είναι ευπρόσδεκτες, αλλά το σημαντικό και αυτό που εμείς θέλουμε, είναι να παρουσιάσουμε μια ομάδα, η οποία θα αποπνέει η υγεία, θα δίνει το 100% κάθε στιγμή στο παρκέ και από από εκεί και πέρα ας έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

O coach Καστρίτης είπε ακόμα: "Στον όμιλό μας είναι η Ρωσία, που προκρίθηκε ως τέταρτη από το Ευρωπαϊκό, η Αργεντινή με μετάλλιο στο παναμερικανικό και οι Φιλιππίνες, μια άγνωστη ομάδα για πολλούς, η οποία προέρχεται από μια χώρα όπου το μπάσκετ είναι σαν... θρησκεία και χτίζουν ένα πρόγραμμα με βάθος πενταετίας. Ο όμιλός μας είναι πολύ δύσκολος".

Για να καταλήξει λέγοντας: "Είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να μαζευτούν όλα τα παιδιά, να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται, να έχουμε με υγεία πάνω από όλα και να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε με την έναρξη του Παγκοσμίου. Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις την εξέλιξή τους μέρα με τη μέρα και δεν είναι υπερβολή αυτό. Όλων μας, και δικός μου και των συνεργατών μου, στόχος είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά όσο γίνεται περισσότερο, να τους δώσουμε τα εφόδια που ξέρουμε πως θα τους βοηθήσουν στην πορεία. Από την άλλη το να βλέπεις αυτή την ενέργεια, το πάθος και τη θέληση να βελτιωθούν κάθε μέρα, αυτό πραγματικά είναι κάτι που γεμίζει κι εμάς όλους με πάθος και ενέργεια".

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS