ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κάπισιτς: "Δάχτυλος Ισπανών"!

Κάπισιτς: "Δάχτυλος Ισπανών"!
INTIME SPORTS

Στη Σερβία το έχουν πάρει απόφαση ότι κάποιοι παίκτες της Εθνικής θα τιμωρηθούν για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ντράγκαν Κάπισιτς, δήλωσε ευθαρσώς πως πίσω από αυτή την ιστορία κρύβονται οι Ισπανοί!

Απόλυτα εναρμονισμένοι με τη θεωρία που έχει αναπτυχθεί και στην ελληνική ομοσπονδία περί ισπανικού δαχτύλου πίσω από τη σπουδή που δείχνει η FIBA να τιμωρήσει τους υπαιτίους των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ είναι οι Σέρβοι.

Η διαφορά είναι πως αυτοί δεν αρκούνται σε διαρροές, αλλά το λένε δημοσίως. Δια του πλέον αρμοδίου παράγοντα, μάλιστα, του προέδρου της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας!

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Οι Ισπανοί κρύβονται πίσω από όλη αυτή την ιστορία προσπαθώντας να επωφεληθούν από το καταστροφικό φιλικό στην Αθήνα", υποστήριξε ο Ντράγκαν Κάπισιτς σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στην εφημερίδα Blic. Και πρόσθεσε: "Η Εθνική Ισπανίας δεν παίζει καλά και θέλει να μειώσει τις πιθανότητες των ανταγωνιστών της να κερδίσουν μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα"!

Πέραν αυτού, πάντως, ο Κάπισιτς προσπάθησε να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη ενέργεια του Κρστιτς να πετάξει καρέκλα στον Μπουρούση, ισχυριζόμενος πως επρόκειτο περί αυτοάμυνας! "Το βίντεο δείχνει καθαρά πως ο Κρστιτς μπήκε στον καυγά για να γλιτώσει τον Μπιέλιτσα, που βρισκόταν στο έδαφος και από πάνω ο Σχορτσανίτης τον χτυπούσε αλύπητα. Στη συνέχεια ο Σχορτσανίτης γύρισε προς τον αρχηγό μας, που με μιας βρέθηκε περικυκλωμένος από Έλληνες παίκτες και οπαδούς. Με την καρέκλα προσπάθησε να αμυνθεί".

Βέβαιοι για την τιμωρία τους

Οι Σέρβοι πάντως φαίνεται πως έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα πως κάποιοι παίκτες τους θα τιμωρηθούν. Κι ίσως να μην είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κράτησε εκτός 12άδας στο φιλικό της Κυριακής με την Κίνα (η Σερβία νίκησε άνετα με 89-53) τους Κρστιτς και Κέσελι, δύο εκ των πρωταγωνιστών των επεισοδίων, όπως φαίνεται καθαρά από το βίντεο.

Ο Ντράγκαν Κάπισιτς από τη μεριά του απλώς ευχόταν οι ποινές να μην είναι μεγαλύτερες των τριών αγωνιστικών, ενώ υποστήριξε πως αν τιμωρηθούν παίκτες, δεν θα έχουν δικαίωμα έφεσης: "Εξαιτίας της τεράστιας δημοσιότητας που πήρε το θέμα, η FIBA θέλει να επιβάλει ποινές πριν την έναρξη του Μουντομπάσκετ. Δεν έχουμε δικαίωμα έφεσης κι έτσι η όποια απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής θα είναι τελεσίδικη. Ελπίζω οι τιμωρίες να είναι αποκλεισμός από δύο ή τρία παιχνίδια και κάποιο χρηματικό πρόστιμο".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ