ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η πρώτη φορά του Ρικ Πιτίνο σε εθνική ομάδα

FILE - In this July 21, 2015, file photo, Puerto Rico head coach Richard Pitino talks to his team during the third quarter of a men's basketball game against Brazil at the Pan Am Games in Toronto. Pitino's loyalties will be divided this week as the Louisville coach guides Puerto Rico's national teams in nine exhibition games against his Cardinals, who will be coached by his assistants. (AP Photo/Julio Cortez, File)
FILE - In this July 21, 2015, file photo, Puerto Rico head coach Richard Pitino talks to his team during the third quarter of a men's basketball game against Brazil at the Pan Am Games in Toronto. Pitino's loyalties will be divided this week as the Louisville coach guides Puerto Rico's national teams in nine exhibition games against his Cardinals, who will be coached by his assistants. (AP Photo/Julio Cortez, File) AP PHOTO/JULIO CORTEZ, FILE

O Ρικ Πιτίνο ήρθε στην Αθήνα για να συζητήσει με την Ομοσπονδία το ενδεχόμενο να αναλάβει την Ελλάδα ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά, αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάθεται σε πάγκο εθνικής ομάδας.

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (07/11) ο Ρικ Πιτίνο προκειμένου να συζητήσει με τους διοικούντες την ΕΟΚ το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά του προσεχούς καλοκαιριού. Ο Αμερικανός Hall of Famer έχει εκφράσει την επιθυμία του να αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας για να το οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας, αφού αποτελεί τιμή για τον ίδιο να καθίσει στον πάγκο της Εθνικής και να καθοδηγήσει παίκτες όπως οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης και Κώστας Κουφός, τον οποίο ήθελε από τότε που ήταν προπονητής στο NCAA.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 67χρονος προπονητής επιθυμεί να αναλάβει εθνική ομάδα. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2010, η Ομοσπονδία του Πουέρτο Ρίκο είχε ανακοινώσει την πρόσληψη του Πιτίνο, ο οποίος επρόκειτο να καθοδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας στο Προολυμπιακό τουρνουά, με απώτερο σκοπό την παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, στο Λονδίνο.

Όμως, στις 29 Απριλίου του 2011, ανακοινώθηκε πως ο Πιτίνο δεν θα καθίσει τελικά στον πάγκο του Πουέρτο Ρίκο εξαιτίας των κανονισμών και του προγράμματος του NCAA που δεν επέτρεπε στον Αμερικανό να είναι προπονητής του Louisville και παράλληλα Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Τελικά, ο Πιτίνο κατάφερε να προπονήσει την εθνική ομάδα στο FIBA Americas Championship του 2015 στο Μέξικο Σίτι, όπου το Πουέρτο Ρίκο προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, παίρνοντας το εισιτήριο για το Προολυμπιακό τουρνουά, αλλά η πορεία ολοκληρώθηκε εκεί, καθώς κατέκτησε την 5η θέση σε όμιλο των οχτώ ομάδων, με αποτέλεσμα να μην πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Photo Credits: AP Photo/Julio Cortez, File

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στην Αθήνα ο Πιτίνο: "Δεν θέλω λεφτά, είναι τιμή για εμένα η Εθνική Ελλάδας"
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ