ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κορυφή ανήκει στον Καλάθη

Η κορυφή ανήκει στον Καλάθη

Η χθεσινή (9/9) βραδιά είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα για τον Νικ Καλάθη, ο οποίος έπιασε με έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια. Ο ομογενής πλεϊμέικερ πανηγύρισε την πρόκριση σε βάρος της Λιθουανίας, αλλά και μια σημαντική πρωτιά στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Το βράδυ του Σαββάτου (9/9) ο Νικ Καλάθης πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του την πρόκριση της Ελλάδας στους "8" του Eurobasket, σε βάρος της Λιθουανίας . Όντας, ξανά, καταλυτικός, έκανε τρομερή δουλειά σε δημιουργία και άμυνα για να βοηθήσει σημαντικά στη νίκη επί της ομάδας του Νταΐνιους Αντομάιτις, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Η πρόκριση δεν ήταν βέβαια το μοναδικό στοιχείο που κατέστησε σημαντική την αναμέτρηση με τη Λιθουανία, αφού την ίδια ώρα ανέβηκε (και... ξεμάκρυνε ταυτόχρονα) στην κορυφή της λίστας με τους καλύτερους δημιουργούς στην ιστορία της Εθνικής Ανδρών σε Eurobasket. Συγκεκριμένα -και σύμφωνα με το ProBallers - από το 1995, οπότε κι υπάρχει πλήρης στατιστική κάλυψη των μεγάλων διοργανώσεων, μόλις τρεις (3) παίκτες είχαν καταφέρει να μοιράσουν τριψήφιο αριθμό ασίστ, με τον Νίκο Ζήση και τον Βασίλη Σπανούλη να είναι οι άλλοι δύο.

Ο πρώτος απολάμβανε, δε, την πρωτιά στις ασίστ πριν από την έναρξη της φετινής. Όσα έκανε όμως ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Superfoods στους έξι πρώτους αγώνες του Eurobasket αρκούσαν για να τον φέρουν, πλέον, στην πρώτη θέση! Κι εκεί θα μείνει μέχρι νεοτέρας, αφού μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να τον ανταγωνιστεί κάποιος τα επόμενα χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο μοναδικός παίκτης που τον "απειλεί" από την υπάρχουσα σύνθεση της "γαλανόλευκης" είναι ο Κώστας Σλούκας, που αυτή την στιγμή έχει λιγότερες από τις μισές ασίστ (62).

Παρεμπιπτόντως, το επίτευγμα του Νικ Καλάθη μοιάζει κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό (αναφερόμαστε αποκλειστικά σε αγώνες του Eurobasket) από την στιγμή που έχει αφήσει -αρκετά- πίσω του παίκτες, όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης (68), ο Θοδωρής Παπαλουκάς (62) και ο Φάνης Χριστοδούλου (45).

Κι όλα αυτά λίγες ημέρες αφού κατέγραψε για δεύτερη φορά στην εθνική του καριέρα διψήφιο αριθμό ασίστ σε έναν αγώνα (αυτόν απέναντι στην Πολωνία), με τον Νίκο Ζήση (με 11) να είναι αυτός που βρίσκεται στην πρώτη θέση της στατιστικής κατηγορίας για τις καλύτερες... βραδιές των διεθνών -πάντα σύμφωνα με το ProBallers.

Η κορυφή ανήκει στον Καλάθη
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ