ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Εθνική Κωφών Γυναικών ήταν πράγματι Dream Team

Η Εθνική Κωφών Γυναικών ήταν πράγματι Dream Team

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Deaflympics από την Εθνική Κωφών Γυναικών αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό; Το κατέκτησε διά περιπάτου, εδραιώνοντας την κυριαρχία της. Και οι αριθμοί το αποδεικνύουν.

Πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών στην Τουρκία το Sport24.gr είχε επισημάνει ότι “η Εθνική Κωφών Γυναικών είναι η Dream Team που αξίζει να υποστηρίξεις” . Το τελικό αποτέλεσμα του τουρνουά, που βρήκε την Εθνική Νέων Γυναικών να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με περίπατο στον τελικό , αποτελεί την απόλυτη δικαίωση αυτού του τίτλου. Κυρίως όμως αποτελεί την απόλυτη δικαίωση για αυτή την σπουδαία παρέα.

Η ομάδα της Αθηνάς Ζέρβα παρέδωσε μαθήματα μπάσκετ στους Deaflympics. Με εξαίρεση την πρεμιέρα, όπου κέρδισε χάρη σε ένα τρομερό τρίποντο της Στάλας Κοτσιρέα την Τουρκία, σε όλο το υπόλοιπο τουρνουά έκανε ουσιαστικά επίδειξη δύναμης. Ακολουθώντας τους δικούς της κανόνες, η Εθνική πέρασε σαν... σίφουνας πάνω από τις αντιπάλους της, κατακτώντας αήττητη την πρώτη θέση με 6 νίκες!

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι η ομάδα ανέβασε ρυθμούς στις νοκ-άουτ φάσεις (προημιτελικά, ημιτελικά, τελικό) όπου κέρδισε τους τρεις αντιπάλους της με έναν μέσο όρο διαφοράς 16 πόντων! Αν αυτό δεν δείχνει ότι η Εθνική Κωφών Γυναικών κυριάρχησε απόλυτα σε αυτό το τουρνουά, τότε τι άλλο μπορεί να δείξει; Όχι βέβαια πως αυτό το γεγονός θα έπρεπε να προκαλεί εντύπωση, αφού μιλάμε για την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η Εθνική Κωφών Γυναικών ολοκλήρωσε το τουρνουά έχοντας 60 πόντους μέσο όρο στην επίθεση, την ίδια στιγμή που δεχόταν μόλις 37.8 πόντους ανά αγώνα! Κι αν κάποιος υποστηρίξει ότι αυτό το νούμερο είναι “πλασματικό” λόγω της ευρείας νίκης με 89-21 επί της αδύναμης Κένυας στην φάση των ομίλων, τότε καλό είναι να ξέρει ότι αν αφαιρεθεί από την εξίσωση αυτό το παιχνίδι (που δεν θα έπρεπε) οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι εξίσου εντυπωσιακοί: 54.2 πόντοι ανά αγώνα στην επίθεση, έναντι μόλις 41.2 πόντων ανά αγώνα παθητικό!

Η Εθνική Κωφών Γυναικών έδωσε συνέχεια στις καλοκαιρινές επιτυχίες του Ελληνικού μπάσκετ, παίρνοντας την σκυτάλη από την Εθνική Νέων Ανδρών, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Κρήτη, αλλά και την Εθνική Κωφών Ανδρών που κατέκτησε την 4η θέση στους αντίστοιχους δικούς της αγώνες. Ελπίδα όλων είναι αυτές οι επιτυχίες να συνεχιστούν πλέον και σε επίπεδων Ανδρών στο προσεχές Ευρωμπάσκετ.

Αντί επιλόγου: Το ρόστερ της Εθνικής Νέων Γυναικών.

Η Εθνική Κωφών Γυναικών ήταν πράγματι Dream Team
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ