ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γιαννάκης: "Μόνο εγώ τα κατάφερα δίπλα στον Γκάλη"

Γιαννάκης: "Μόνο εγώ τα κατάφερα δίπλα στον Γκάλη"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΗΣ

Σαν σήμερα, πριν από 32 χρόνια. η Εθνική έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Ο αρχηγός, Παναγιώτης Γιαννάκης, μίλησε στο νέο Contra.gr για το ΕΠΟΣ του 1987 και για το πως η Ελλάδα τα έβαλε με τα μεγαθήρια της Ευρώπης. Bonus: Όταν έφτασε κοντά στους Σέλτικς!

Ανήμερα της επετείου του '87, δεν υπάρχει καταλληλότερος να μιλήσει από τον αρχηγό της Εθνικής. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αναφέρθηκε στο θρυλικό Eurobasket του 1987 που έλαβε χώρα στο ΣΕΦ, μίλησε για τον Γκάλη κι έφερε στη μνήμη του όλα όσα έγιναν τότε. Μεταξύ άλλων, o "Δράκος" αναφέρθηκε και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο μέσω της μεγάλης συνέντευξης που παραχώρησε στο Contra.gr και στον Γιάννη Φιλέρη.

"Με τον Νικ δεν ήταν εύκολο να είσαι συμπαίκτης! Ο Κορωναίος, ας πούμε, δεν τα κατάφερε. Κι ο Κορωνιός, αργότερα επίσης. Κι αυτό είχε φανεί και στον Άρη. Όταν για τον άλφα ή βήτα λόγο, ήθελαν να με κάνουν στην άκρη, όσους κι αν δοκίμαζαν να βάλουν δίπλα στο Νίκο, κανείς δεν τα κατάφερνε. Ψηλός γκαρντ, να παίζει άμυνα για ενάμιση παίκτη, να δίνει πάσες, κι όταν χρειαζόταν να πάρει και την ευθύνη; Δεν έβρισκαν καλύτερο από μένα και δεν το λέω για να περιαυτολογήσω. Αν ήμουν σε άλλη ομάδα, οι προπονητές θα με χρησιμοποιούσαν σαν αντίβαρο απέναντί του, καθώς είχα κι εγώ την ευχέρεια να σκοράρω", ανέφερε ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Σχετικά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είπε: "Φοβερός τύπος. Το παιδί αυτό είναι κίνητρο για όλα τα παιδιά του κόσμου και όχι μόνο για την Ελλάδα. Προβάλλει την πατρίδα μας όσο κανείς, τον ευχαριστώ προσωπικά και νομίζω ότι όλοι μας μπορούμε να αποκομίσουμε οφέλη από την σταδιοδρομία του, η οποία δεν πρόκειται βεβαίως να σταματήσει. Αρκεί να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο και να ξέρουμε πάντα ότι το παιχνίδι που υπηρετούμε είναι πάνω απ’ όλα. Αυτό μαθαίνει κανείς όταν πάει στην Αμερική, βιώνοντας την ατμόσφαιρα από μέσα και ξεχνώντας για λίγο το σόου και το entertainment".

Παράλληλα, σχολίασε: "Βρέθηκα κι εγώ στην αντιπαλότητα των δυο. Όλα είναι μια δοκιμασία. Πρέπει να βρίσκεις τον τρόπο να τα αντιμετωπίσεις. Δεν είναι μόνο δικό μας το πρόβλημα, παντού υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Πρέπει κάποια στιγμή να γίνουμε συμπαίκτες. Ο ένας δίνει τη δύναμη στον άλλο. Αν δεν υπάρχει ο Ολυμπιακός, δεν υφίσταται και ο Παναθηναϊκός και το αντίθετο".

Ολη η συνέντευξη του Παναγιώτη Γιαννάκη στο νέο Contra.gr
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ