ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική U20: Κόντρα στην Σερβία με φόντο την 9η θέση

Εθνική U20: Κόντρα στην Σερβία με φόντο την 9η θέση
FIBA

Η Εθνική Νέων Ανδρών αντιμετωπίζει την Σερβία (16:00) για τους αγώνες κατάταξης 9-16 στο Eurobasket U20 του Ισραήλ, ψάχνοντας τη νίκη που θα την βοηθήσει να αποφύγει τις περιπέτειες.

Η ήττα από την Γερμανία και ο αποκλεισμός από την 8αδα του Eurobasket U20 υποχρεώνει την Εθνική Νέων Ανδρών να παλέψει πλέον για τις θέσεις 9-16 και - κυρίως - να προσπαθήσει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Για κακή της τύχη, η ήττα-έκπληξη της Σερβίας από τη Μεγάλη Βρετανία φέρνει την Ελλάδα απέναντι στους ισχυρούς Σέρβους.

Η Ελλάδα θα παλέψει για τη νίκη προκειμένου να μη μπει σε περιπέτειες. Ο λόγος είναι ότι βάσει των κανονισμών της FIBA, οι ομάδες που θα τερματίσουν τις τρεις τελευταίες θέσεις (δηλαδή 14-16) θα υποβιβαστούν στην Β' Κατηγορία.

Κοινώς, αν η Ελλάδα ηττηθεί, θα πρέπει στην συνέχεια να κάνει δύο νίκες στους αγώνες κατάταξης 13-16 προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Το έργο της ομάδας του Γιώργου Λιμνιάτη θα είναι πάντως εξαιρετικά δύσκολο, αφού η Σερβία θεωρείτο από τα φαβορί για τον τίτλο και παραμένει ισχυρή παρά το σοκ από την Σερβία. Μεγάλο αστέρι τους είναι ο Μάρκο Πετσάρσκι (2.08 μέτρα, φόργουορντ/σέντερ), ενώ πολύτιμοι είναι οι Νίκολα Μίσκοβιτς (2.07 μέτρα, φόργουορντ), Αλεξα Ουσκόκοβιτς (1.93 μέτρα, γκαρντ), Στέφαν Μόριμοβ (1.96 μέτρα, γκαρντ) και Ράνκο Σίμοβιτς (2.02 μέτρα, φόργουορντ).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ