ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Νεανίδων: Πέμπτη σερί νίκη στον όμιλο

Εθνική Νεανίδων: Πέμπτη σερί νίκη στον όμιλο

Η Εθνική Νεανίδων έκανε το καθήκον της απέναντι στην Αυστρία (68-48) και ολοκλήρωσε με νίκη τη φάση των ομίλων του Πανευρωπαϊκού Β' Κατηγορίας. Μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής ο Γιάννης Γερεουδάκης.

Από την στιγμή που η πρωτιά στον όμιλο είχε εξασφαλιστεί από το βράδυ της Τρίτης (9/7), το παιχνίδι με την Αυστρία ήταν τυπική διαδικασία. Ακόμη κι έτσι όμως, η Εθνική Νεανίδων δεν παρέλειψε να διευρύνει το αήττητο σερί της στο Πανευρωπαϊκό Β' Κατηγορίας των Σκοπίων με άνετη επικράτηση (68-48), γράφοντας ιδανικά τον επίλογο στη φάση των ομίλων.

Ο Γιάννης Γερεουδάκης μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής μεταξύ των παικτριών του, προκειμένου να μην υπάρχει άσκοπη επιβάρυνση για κάποιες εξ αυτών. Η σοβαρότητα με την οποία μπήκε όμως η ομάδα του στο παιχνίδι αποτυπώθηκε στο +16 της πρώτης περιόδου. Προβάδισμα που ουδέποτε αμφισβητήθηκε, ειδικά από την στιγμή που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε τα μισά ριμπάουντ που διεκδικήθηκαν στη ρακέτα της Αυστρίας.

Πρώτη σκόρερ για την Ελλάδα ήταν η Ελισάβετ Μπουντούρη με 14 πόντους, με την Ευτυχία Δερμιτζάκη και τη Χριστίνα Αναστασοπoύλου να ακολουθούν -με 12 πόντους έκαστη.

Στο πρώτο νοκ άουτ της διοργάνωσης, η Εθνική Νεανίδων θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

Τα δεκάλεπτα: 4-20, 18-38, 34-58, 48-68.

ΕΛΛΑΔΑ (Γερεουδάκης): Δερμιτζάκη 12 (2), Καρακασίδου 4, Γούλα 6 (7 ασίστ), Μπουντούρη 14 (2), Λαλέογλου, Μπενέκη, Βαντσιούρη 1, Χατζηλεοντή 5, Αναστασοπούλου 12, Κριμίλη 5, Φάρου 1.

Ομαδικά στατιστικά - Ελλάδα: 23/49 δίποντα, 4/13 τρίποντα, 10/13 βολές, 36 ριμπάουντ (18+18), 23 ασίστ, 17 λάθη, 13 κλεψίματα, 5 τάπες.

Photo Credits: FIBA

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ