ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ενα βήμα μακριά από την άνοδο η Εθνική Παίδων

Ενα βήμα μακριά από την άνοδο η Εθνική Παίδων

Με τον Ρογκαβόπουλο να κάνει πράγματα και θαύματα, η Εθνική Παίδων νίκησε την Ουκρανία και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Eurobasket Β' Κατηγορίας. Μία νίκη μακριά από την άνοδο η ομάδα του Παπαδόπουλου.

Ο στόχος της επιστροφής στην Α' κατηγορία, βρίσκεται πλέον 40 λεπτά μακριά για την Εθνική Παίδων, που επικράτησε εύκολα (78-63) της Ουκρανίας, προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης και θα έχει δυο ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη που θα την βοηθήσει να πετύχει τον στόχο της.

Η ομάδα του coach Παπαδόπουλου ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση με τον Ρογκαβόπουλο να πετυχαίνει 9 γρήγορους πόντους, έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +7 (19-12), είχε όμως ένα "νεκρό διάστημα" στη συνέχεια που έδωσε στους Ουκρανούς την ευκαιρία να τρέξουν ένα επί μέρους 5-17 για να κλείσουν το πρώτο μέρος μπροστά με την ελάχιστη διαφορά (40-41). Η τάξη αποκαταστάθηκε όμως στη συνέχεια και οι Παίδες έφτασαν με άνεση στο θετικό αποτέλεσμα, παίζοντας ταυτόχρονα και όμορφο μπάσκετ.

Κορυφαίος και μάλιστα μακράν του δεύτερου ήταν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που έπαιξε 32:33 για να σκοράρει 28 πόντους με 9/13 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 4/7 βολές. Ο αθλητής της ΑΕΚ είχε επίσης 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και ένα κόψιμο, με τους Κλωνάρα - Καραΐσκο να τον ακολουθούν σε απόδοση.

Στον ημιτελικό του Eurobasket Β' κατηγορίας που διεξάγεται στη Βουλγαρία, η Εθνική Παίδων θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μεγάλη Βρετανία - Ουγγαρία και θα είναι φυσικά το φαβορί. Ολλανδία - Βέλγιο και Τσεχία - Γεωργία είναι τα άλλα δυο ζευγάρια από τα οποία θα προκύψει ο δεύτερος ημιτελικός.

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 40-41, 57-53, 78-63

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαδόπουλος): Ρογκαβόπουλος 28 (11/18 σουτ, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Τσουμάνης 6 (6ριμπ.), Καραΐσκος 11 (8ριμπ.), Κλωνάρας 13 (7ριμπ., 5ασ.), Βλάσιος 5, Κωστίκας, Λαναράς 2, Κάδρας, Σιδηροηλίας 2, Σταυρακούκας 2, Σωτηρίου 7, Ταζόπουλος 2.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ