ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Κροατία 90-81

Ελλάδα - Κροατία 90-81
INTIME SPORTS

Καλύτερη σε όλους τους τομείς, η Εθνική επικράτησε και της Κροατίας με 90-81 χωρίς να δυσκολευτεί καθόλου και κατέκτησε το "Love Cyprus Basketball Tourmament". Εκπληκτικός ο Νικ Καλάθης ο οποίος σήκωσε το βάρος στην οργάνωση απουσία των Σπανούλη, Ζήση.

Πρώτη και καλύτερη η Εθνική στο τουρνουά της Κύπρου, καθώς ούτε η Κροατία κατάφερε να την κοντράρει πέρα από κάποια ξεσπάσματα που της επέτρεψαν να μειώσει. Το τελικό 90-81 είναι πλασματικό, καθώς στο ξεκίνημα της δ' περιόδου, η Εθνική προηγήθηκε και με 26 πόντους.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με όπλο και πάλι την άμυνά του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κατάφερε να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο, όταν αυτό ήταν εφικτό, ενώ στο τέλος χαλάρωσε κάπως και οι Κροάτες βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν με τον Μπογκντάνοβιτς.

Η Εθνική αγωνίστηκε χωρίς τον Νίκο Ζήση που υπέστη διάστρεμμα στο ματς του Σαββάτου με τη Ρωσία, τον Βασίλη Σπανούλη που ξεκουράστηκε και τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη που δεν αγωνίστηκε σε κανένα από τα τρία ματς του τουρνουά λόγω του τραυματισμού στο δάκτυλό του.

Στα γκαρντ τους αντικατέστησε επάξια ο Νικ Καλάθης που τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους και 9 ασίστ, στην καλύτερή του εμφάνισή από τότε που ήρθε στην Ελλάδα. Εκπληκτικό τουρνουά από τον Φώτση που πέτυχε στο παιχνίδι 17 πόντους με 4/5 τρίποντα, ενώ στο τέλος παρέλαβε και το τρόπαιο του "Love Cyprus Basketball Tourmament", ως αρχηγός της ομάδας.

Πολύ ουσιαστικοί, Μπουρούσης και Τσαρτσαρής με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα. Οι ψηλοί έχασαν στο τέλος τη μάχη των ριμπάουντ (27-32), με τους Κροάτες να πηγαίνουν σε δεύτερες επιθέσεις στο δ' δεκάλεπτο με τα επιθετικά που πήραν (11). Στα θετικά, οι 19 ασίστ και τα εννιά κλεψίματα που έκαναν οι διεθνείς, ενώ τα λάθη περιορίστηκαν σε μονοψήφιο αριθμό (9).

Ο αγώνας


Με Καλάθη, Διαμαντίδη, Περπέρογλου, Τσαρτσαρή και Μπουρούση ξεκίνησε τον αγώνα η Εθνική που εν αντιθέσει με τα προηγούμενα βράδια μπήκε κάπως υποτονική στο παρκέ. Το μουδιασμένο ξεκίνημα πάντως έδωσε τη θέση του σε μία αντεπίθεση με πρωτεργάτη τον Καλάθη ο οποίος αναδεικνύει την ταχύτητα του μέσα από το γρήγορο παιχνίδι που ζητάει ο Καζλάουσκας.

Έτσι, λοιπόν με ένα γρήγορο 9-0, η Εθνική προηγήθηκε με 11-5, πριν οι Κροάτες ισοφαρίσουν σε 16-16, χάρη σε κάποιες ενέργειες του Ούκιτς. Μία εκπληκτική πάσα του Καλάθη στον Φώτση, έδωσε στον Φώτση την ευκαιρία να καρφώσει και να καταχειροκροτηθεί από τον κόσμο στο "Τάσσος Παπαδόπουλος". Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με την Εθνική στο +4 (22-18).

Στο ξεκίνημα της β' περιόδου παρουσιάστηκαν κάποια μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας απουσία των Σπανούλη, Ζήση, που ομως αντισταθμίστηκαν από την καλή άμυνα της Εθνικής. Μία Εθνική που έτρεχε σε κάθε ευκαιρία στον αιφνιδιασμό και με ένα σερί 17-0 (!) βρέθηκε στο +19 (39-20).

Η διαφορά άγγιξε και τους 20 πόντους (42-22), με τον Καζλάουσκας να περνά στο παρκέ τους Καϊμακόγλου Παπανικολάου και να συνεχίζει τις αλλαγές. Με τρίποντο του Ούκιτς στην εκπνοή του ημιχρόνου, οι Κροάτες μείωσαν σε 46-30.

Πληθώρα λύσεων για την Εθνική


Οι καλές συνεργασίες συνεχίστηκαν και στην επανάληψη, με την Εθνική να πατάει γκάζι ανά πάσα στιγμή και να ξεφεύγει. Έτσι έκανε και στο 23' που προηγήθηκε 53-35 και στο 25' όταν εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους (57-37). Οι Κροάτες μάζεψαν τη διαφορά με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Ούκιτς και Μπογκντάνοβιτς (57-43).

Η συνέχεια βρήκε την ομάδα του Βράνκοβιτς καλύτερη επιθετικά, όμως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα παρ΄ότι έπαιζε με μοναδικό γκαρντ τον Καλάθη και τον Βασιλειάδη να βοηθά στο κατέβασμα της μπάλας. Οι Κροάτες μείωσαν αλλά η Εθνική προηγήθηκε με 71-55 στο 30'.

Κι αν περίμενε κανείς χαλάρωση στο δ' δεκάλεπτο, γελάστηκε... Η Εθνική με καταιγισμό τριπόντων και τον Καλάθη να κάνει... όργια στο παρκέ, εκτόξευσε την υπέρ της διαφορά στους 24 πόντους (79-55). Το +26 παντως έγραψε ο Τσαρτσαρής με λέι απ στον αιφνιδιασμό (81-55).

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, επήλθε χαλάρωση με τους διεθνείς να υποπίπτουν σε λάθη, να χάνουν αρκετά ριμπάουντ και τον Μπογκντάνοβιτς να... τιμωρεί από τα 6.25μ. Ωστόσο αυτό σε συνδυασμό με το 90-81 δεν είναι ικανά να χαλάσουν την καλή εικόνα της Εθνικής στο τουρνουά της Κύπρου.

Τα δεκάλεπτα:
22-18, 46-30, 71-55, 90-81

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Βασιλειάδης 3(1), Μπουρούσης 13, Παππάς, Παπανικολάου, Καλάθης 22(3), Φώτσης 17(4), Πρίντεζης, Περπέρογλου 7(1), Τσαρτσαρής 12, Διαμαντίδης 10, Βουγιούκας 3, Καϊμακόγλου 3(1).

Κροατία
(Βράνκοβιτς): Ούκιτς 19(3), Κους 14(3), Πόποβιτς 5(1), Μπογκντάνοβιτς 13(3), Πέριτς, Στίπτσεβιτς, Τόμιτς 5, Μπάνιτς 2, Ζόριτς 9, Άντριτς 14.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ