ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Κροατία 76-65

Ελλάδα - Κροατία 76-65
INTIME SPORTS

Εξαιρετικό μπάσκετ από την Εθνική κόντρα στην Κροατία (76-65), η οποία συνεχίζει αήττητη στο Παγκόσμιο Κύπελλο (4/4) και αύριο κόντρα στην Αργεντινή πάει για την πρωτιά. Θέαμα πρόσφεραν οι Παπανικολάου - Καλάθης, δέκα ασίστ και κανένα λάθος ο Ζήσης!

Η Εθνική ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Κροατία και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 76-65, παίζοντας πολύ όμορφο μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Οι διεθνείς μας ήταν καταιγιστικοί από τα πρώτα λεπτά είχαν συγκέντρωση στην άμυνα και έκαναν το 4/4 στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στόχος πλέον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος η νίκη αύριο (3/9) με την Αργεντινή για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου της.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κροατία...

Οι Βαθμολογίες των τεσσάρων ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου...

Ο Κώστας Παπανικολάου μαζί με τον Νικ Καλάθη πρόσφεραν θέαμα, ενώ ο Νίκος Ζήσης ουσία, καθώς τελείωσε το ματς με 10 ασίστ και κανένα λάθος! Εξαιρετικό παιχνίδι και από τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος ταλαιπώρησε τον Τόμιτς. Για τους Κροάτες που προσπάθησαν στο δεύτερο ημίχρονο να μαζέψουν την διαφορά, μειώνοντας σε 64-56 με τον Σάριτς, ο Μπογκντάνοβιτς έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του, καθώς είχε 20 πόντους.

Ο πρωταγωνιστής

Ο Νίκος Ζήσης έκανε μεγάλο παιχνίδι, βοηθώντας την Εθνική μας να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Σε 27 λεπτά μοίρασε, όπως αναφέραμε δέκα ασίστ.

Ο αριθμός του παιχνιδιού

Ο Γιάννης Μπουρούσης έδωσε πολλές μάχες κάτω από το καλάθι και τελείωσε τον αγώνα με double-double (13 πόντους, 10 ριμπάουντ).

Ο αγώνας:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Κροάτες να ψάχνουν τον Άντε Τόμιτς, ενώ η Εθνική μας με τον Πρίντεζη προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αμυντική λειτουργία της Κροατίας. Οι διεθνείς μας μετά το πρώτο δίλεπτο, όπου οι Κροάτες μπήκαν δυνατά με αιχμή τον Καλάθη κατάφερε να προηγηθεί με 10-6.

Στη συνέχεια, οι διεθνείς μας διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ τους και με τον Πρίντεζη να αυξήσουν την διαφορά στους 6 πόντους (12-6). Ο Λαφαγιέτ με τρίποντο μείωσε σε 12-9 και ο Σίμον έφερε την Κροατία στον πόντο (12-11). Το σερί (6-0) ολοκληρώθηκε με 1/2 βολές του Μπογκντάνοβιτς (12-12) για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο του ματς με 16-14, έπειτα από καλάθι του Γιάννη Μπουρούση.

Η Εθνική μας με τον Γιάννη Μπουρούση και εύστοχο σουτ τριών πόντων του Νίκου Ζήση κατάφερε να διατηρηθεί στην θέση του οδηγού, με τους Κροάτες να αστοχούν σε διαδοχικά σουτ τριών πόντων. Με επιμέρους σκορ 12-5 η Εθνικής ξεφεύγει με εννέα πόντους στο 15ο λεπτό του αγώνα. Η αμυντική λειτουργία των διεθνών μας ήταν εξαιρετική, με τον Γιάσμιν Ρέπεσα να καλεί τάιμ άουτ, ώστε να ηρεμήσει τους παίκτες του, καθώς έβλεπε να μένουν πίσω στο σκορ.

Οι διεθνείς μας μετά το 21-19 πάτησαν... γκάζι και με σερί 11-0 ξέφυγε με 13 πόντους στο 18ο λεπτό του παιχνιδιού (32-19). Ο Μπογκντάνοβιτς με τρίποντο μείωσε σε 32-22 για να κάνει ο Μπουρούσης το 34-22, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με 36-23 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Εξαιρετικό μπάσκετ

Η Εθνική μας με την έναρξη της τρίτης περιόδου συνέχισε να παίζει την εξαιρετική της άμυνα και με τον Κώστα Παπανικολάου αποσπάστηκε με 15 πόντους (40-25). Οι Κροάτες στα πρώτα πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου έχουν μόλις δύο πόντους, με την διαφορά να ανεβαίνει στους 17 (42-25).

Στη συνέχεια, πάντως οι Κροάτες κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να ρίξουν την διαφορά στους δέκα πόντους με δύο εύστοχες βολές του Μπογκντάνοβιτς (49-39). Ο Σλούκας έκανε το 51-39, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Οι Κροάτες στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς, αλλά οι διεθνείς μας έβρισκαν λύσεις και διατηρούσαν σε διψήφια επίπεδα την διαφορά (55-42 στο 32'). Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με εύστοχο σουτ τριών πόντων μείωσε, αλλά ο Καϊμακόγλου αύξησε και πάλι την διαφορά στους 15 πόντους (60-45). Οι παίκτες του Ρέπεσα συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με τον Λαφαγιέτ πλησίασαν στους δέκα πόντους με τον Φώτη Κατσικάρη να παίρνει τάιμ άουτ.

Ο Ντάριο Σάριτς μείωσε σε 63-53, με την Κροατία να παίζει στη συνέχεια ζώνη. Ο Γιάννης Μπορούσης στο 35ο λεπτό του αγώνα ανέβασε και πάλι την διαφορά για να μειώσει ο Σάριτς με σουτ τριών πόντων σε 64-56 στο 36ο λεπτό του ματς. Οι διεθνείς μας πήραν και πάλι το προβάδισμα στο σκορ για να φτάσουν στην τέταρτη νίκη τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο με 76-65.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-23, 49-39, 76-65.

Ελλάδα - Κροατία 76-65
Ελλάδα - Κροατία 76-65
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ