ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Είπε "όχι" η ΤΣΣΚΑ στον Ιτούδη για την Εθνική

Είπε "όχι" η ΤΣΣΚΑ στον Ιτούδη για την Εθνική

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αρνήθηκε να δώσει την άδεια στον Δημήτρη Ιτούδη να προπονεί παράλληλα και την Εθνική ομάδα, με την ΕΟΚ να στρέφεται πλέον σε άλλες λύσεις. Ανοιχτό παράθυρο από τον Έλληνα τεχνικό για μελλοντική συνεργασία.

Η ΕΟΚ ήθελε, ο Δημήτρης Ιτούδης το ίδιο, ωστόσο η ΤΣΣΚΑ δεν συμφωνούσε. Αυτή είναι εν περιλήψει η ιστορία της επιθυμίας της ΕΟΚ να χρίσει τον Δημήτρη Ιτούδη επόμενο τεχνικό της Εθνικής Ελλάδος, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Sport24.gr .

Ο Έλληνας τεχνικός ήταν εξ αρχής θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τον τελευταίο λόγο είχε η ΤΣΣΚΑ , με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης να αρνείται τελικά στον προπονητή της να είναι ταυτόχρονα προπονητής και της Εθνικής Ελλάδος, με την ΕΟΚ να είναι αναγκασμένη πλέον να κοιτάξει άλλες περιπτώσεις προπονητών, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, μία επιλογή που ίσως μοιάζει με μονόδρομο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης από την πλευρά του προχώρησε σε επίσημη δήλωση, όπου αφού ξεκαθάρισε ότι ήθελε πολύ να είναι ο προπονητής της Εθνικής, στην συνέχεια άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επέλθει "γάμος" στο μέλλον. Αναλυτικά η δήλωση του Έλληνα τεχνικού.

" Υπήρξε τεράστια θέληση από την μεριά μου και από την πλευρά της ομοσπονδίας να αναλάβω αυτό το μεγάλο πρότζεκτ της Εθνικής Ομάδας. Θα ήταν πραγματική τιμή για εμένα να δουλέψω για την Εθνική ομάδα της χώρας μου και να την οδηγήσω σε επιτυχίες. Ωστόσο, ύστερα από συζητήσεις με την ομάδα μου και την ομοσπονδία, αντιληφθήκαμε πως ήταν πρακτικά αδύνατο με το υπάρχον πρόγραμμα να προσφέρω τις κατάλληλες υπηρεσίες τόσο στην ομάδα μου, όσο και στην Εθνική, από τη στιγμή που και οι δύο αξίζουν την προσοχή, για να φτάσουν στις επιτυχίες που οραματίζομαι. Έτσι, αποφασίσαμε πως θα ξαναδούμε το θέμα σε κάποια διαφορετική περίοδο.

Από την πλευρά μου, θα είμαι πάντα στη διάθεση της Εθνικής και ελπίζω πως το τάιμινγκ μελλοντικά θα είναι καλύτερο για να αρχίσουμε αυτή τη συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική ομοσπονδία και τον κύριο Βασιλακόπουλο για την εμπιστοσύνη του και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί στο μέλλον. Μέχρι τότε, είμαι στη διάθεση της Εθνικής με όποιον άλλον τρόπο αποφασίσουν ότι μπορώ να βοηθήσω".

Ο Πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, θέλησε από την πλευρά του να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η ΤΣΣΚΑ αρνήθηκε στον Ιτούδη να συνδυάσει την δουλειά του με αυτή του Ομοσπονδιακού τεχνικού, δηλώνοντας τα εξής: " Προφανώς, το να δουλέψεις στην Εθνική Ομάδα είναι τιμή για κάθε προπονητή. Εκτιμούμε πραγματικά ότι η ελληνική ομοσπονδία στράφηκε στον προπονητή της ΤΣΣΚΑ. Προσωπικά τρέφω τεράστιο σεβασμό για τον κύριο Βασιλακόπουλο, τον οποίο θεωρώ έναν σπουδαίο ηγέτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Την ίδια ώρα, η Εθνική Ομάδα δεν είναι μόνο μια πρόκληση. Σε γεμίζει με ευθύνες και πίεση. Η αποχώρηση του Ιτούδη για την Εθνική συνδέεται με πολλά θέματα που μας ανησυχούν. Ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας, ο Δημήτρης δεν θα μπορεί να "αναρρώνει" πλήρως σωματικά και πνευματικά, μετά την εξοντωτική σεζόν της ομάδας και δεν θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο να συνδυάσει τις υποχρεώσεις του για την Εθνική και για την ΤΣΣΚΑ. Τέλος, θα πρέπει να χάσει ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος της προετοιμασίας της ομάδας μας. Όλα αυτά έφεραν την λογική ανησυχία".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ