ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθηναίου: "Να μην φτάσουμε στο τελευταίο σουτ"

Αθηναίου: "Να μην φτάσουμε στο τελευταίο σουτ"
EUROKINISSI

Το "εγώ" των διεθνών παικτών είναι κάτω από το "εμείς" της Εθνικής, όπως προκύπτει από όσα δήλωσε στο Sport24.gr ο Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πλάνο νίκης για τα παιχνίδια με την Εσθονία (23/2) και τη Μ. Βρετανία (25/2)

Ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε στο Sport24.gr για τις αναμετρήσεις της Εθνικής στο δεύτερο "παράθυρο" των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, στάθηκε στην ομαδικότητα που την διακρίνει και αναφέρθηκε και στο πώς η "γαλανόλευκη" θα επιδιώξει να νικήσει την Εσθονία (23/2) και τη Μ. Βρετανία (25/2).

Η επίσημη αγαπημένη την Κ. Δευτέρα (19/2) άρχισε στο ΟΑΚΑ την προετοιμασία της για τις αναμετρήσεις με την Εσθονία (23/2) και τη Μ. Βρετανία στα "Δύο Αοράκια" και όπως τόνισε ο Γιάννης Αθηναίου η κατάσταση πλέον δεν είναι άγνωστη για τους διεθνείς: "Σίγουρα είναι κάτι που δεν είναι τόσο πρωτόγνωρο. Είναι πιο οικείο σε εμάς. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά, τα οποία έρχονται σε αυτό το παράθυρο. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να θυμηθούμε την φιλοσοφία των προπονητών και να είμαστε έτοιμοι αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Εσθονία (23/2)".

Επίσης, ο 30χρονος γκαρντ παρατήρησε πως "είναι σημαντικό ότι τα περισσότερα παιδιά ήμασταν και στο πρώτο παράθυρο. Γνωριζόμαστε αρκετά καλά, έχουμε υπάρξει συμπαίκτες και αντίπαλοι. το θέμα είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι για να βγάλουμε στο γήπεδο όσα μας πουν οι προπονητές μας".

Ο Γιάννης Αθηναίου στην αναμέτρηση με τη Μ. Βρετανία είχε... λυτρώσει την Εθνική ευστοχώντας στο τρίποντο της νίκης . Άραγε αυτό το ματς πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την συνέχεια, ώστε η "γαλανόλευκη" να μην δώσει... δικαιώματα και χρειαστεί πάλι ένα μεγάλο σουτ: "Σίγουρα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Η Μ. Βρετανία είναι μία πολύ καλή και ιδιαίτερη ομάδα Αγωνίζεται με χαμηλά σχήματα και οι περισσότεροι παίκτες της σουτάρουν. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μην χρειαστεί να διεκδικήσουμε τη νίκη στο τελευταίο σουτ".

Αν κάποιος ματς κριθεί στο τελευταίο σουτ, ο Γιάννης Αθηναίου θα φωνάξει και πάλι "παρών"; "Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Δεν έχει σημασία αν θα βάλω εγώ το σουτ ή κάποιο άλλο παιδί. Το σημαντικό είναι παίρνει τη νίκη η Εθνική και αυτό μένει στο τέλος", τόνισε.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ