ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ασφαλίζει τους διεθνείς μπασκετμπολίστες η FIBA

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ËÉÈÏÕÁÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / LITHUANIA - GREECE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ËÉÈÏÕÁÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / LITHUANIA - GREECE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί την ύστατη στιγμή το... Βατερλό, η FIBA έκανε ένα βήμα προς την EuroLeague και περιμένει ανάλογη κίνηση. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, τη σωτηρία και το καλό της καλαθοσφαίρισης κάνει η FIBA, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε να ασφαλίσει τους διεθνείς μπασκετμπολίστες με ένα ποσό που μπορεί να φτάσει έως τα 2.000.000 ευρώ ώστε να βοηθήσει τις ομάδες της EuroLeague να τους επιτρέψουν να αγωνιστούν τα "παράθυρα" για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση των διεθνών του Ολυμπιακού (Μάντζαρης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζης, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς) πως δεν είναι διαθέσιμοι για τις δυο αναμετρήσεις του πρώτου "παραθύρου", FIBA και EuroLeague κατάλαβαν ότι η κατάσταση έφτασε εκεί που δεν έπρεπε να φτάσει. Οι αντιδράσεις, τα σχόλια, οι συζητήσεις για την απόφαση των αθλητών της ομάδας του Πειραιά έκαναν τον γύρο της Ευρώπης.

Η FIBA, λοιπόν, αποφάσισε να ασφαλίσει τους διεθνείς με ποσό που θα φτάνει ακόμη και τα 2.000.000 ευρώ σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν ένας αθλητής με συμβόλαιο -για παράδειγμα- 3.000.000 ευρώ αγωνιστεί με την εθνική του ομάδα και υποστεί ρήξη αχιλλείου τένοντα, θα δει τη FIBA να πληρώνει την ομάδα στην οποία ανήκει το maximum ποσό των 2.000.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ουσιαστικά την απάντηση στο ερώτημα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς " τι θα γίνει αν ένας παίκτης χτυπήσει;", αν και προς το παρόν παραμένει άγνωστο πως και πόσο αυτή η κίνηση της FIBA θα βρει σύμφωνη καταρχήν τη EuroLeague και εν συνεχεία τους συλλόγους που αγωνίζονται σε αυτή, αλλά και τους αθλητές.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ