ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Απλά ανώτεροι οι παίδες, έκαναν το 2-0 στο Ευρωμπάσκετ

Απλά ανώτεροι οι παίδες, έκαναν το 2-0 στο Ευρωμπάσκετ

Το Βέλγιο έβαλε δύσκολα στην Εθνική Παίδων, η οποία βρήκε πάντως τον τρόπο να διπλασιάσει τις νίκες της (77-60) στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16 β' κατηγορίας.

Μία... αφύπνιση, η αλήθεια είναι ότι τη χρειαζόταν η Εθνική Παίδων μετά τον βραδινό περίπατο της Πέμπτης με τη Λευκορωσία. Την προσέφερε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το Βέλγιο, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Ευρωμπάσκετ Παίδων β' κατηγορίας που διεξάγεται από χθες (και μέχρι τις 19 Αυγούστου) στη Σόφια. Κι αυτό διότι η Ελλάδα ζορίστηκε πολύ περισσότερο απ' ότι δείχνει το τελικό 77-60 για να φτάσει στη νίκη.

Οι Ρογκαβόπουλος (16π.), Κλωνάρας (12π.) και Τσουμάνης (9π.) ήταν οι κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας, η οποία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην άμυνα ζώνης που επιστράτευσαν οι Βέλγοι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, μετά τουλάχιστον το εντυπωσιακό ξεκίνημα των παικτών του Κώστα Παπαδόπουλου. Η Ελλάδα δεν σούταρε καλά πίσω από τη γραμμή του τριπόντου (6/22), έκανε πολλά λάθη (18), ωστόσο μάζεψε 58 ριμπάουντ συνολικά και 28 επιθετικά (!), παράγοντας που έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης.

Ονειρικό (πάλι) το πρώτο δεκάλεπτο

Όπως και στην πρεμιέρα, έτσι και σήμερα η Ελλάδα ήταν... εντυπωσιακή στο πρώτο δεκάλεπτο. Προηγήθηκε νωρίς νωρίς με 8-0 (2'), ξέφυγε με διψήφια διαφορά στο 4' (12-2), έκανε το σκορ 22-2 στο 7' και στο 11' προηγήθηκε με τη μέγιστη διαφορά στο παιχνίδι (30-8)! Εν αντιθέσει όμως με τη Λευκορωσία, το Βέλγιο αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και “επέστρεψε” στο παιχνίδι, παρά το περιορισμένο ταλέντο των παικτών του.

Οι μαχητικοί και αθλητικοί Βέλγοι δημιούργησαν πολλά προβλήματα με την άμυνά τους στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μείωσαν σε 19-32 στο 16' χάρις σε ένα επιμέρους 2-11 και στο δεύτερο ημίχρονο πλησίασαν μέχρι και στους πέντε πόντους (42-47 στο 24'). Κάπου εκεί όμως η ελληνική άμυνα “έσφιξε”. Η Εθνική βρήκε παράλληλα τις λύσεις στην επίθεση και στο 32' ανέβασε πάλι τη διαφορά στο +17 (66-49), λίγο αργότερα στο +19 (75-56) και δεν απειλήθηκε ξανά μέχρι τέλους.

Τα δεκάλεπτα: 8-26, 27-40, 49-59, 60-77

Βέλγιο: Ντε Ρίντερ 2, Βαντερχόιντονκ 3, Βερστράετε 14, Μπόσμανς-Βέρντονκ, Μπρατένοβιτς 10 (9ρ.), Βαν Χίλε 4, Ντιμπόνγκε Σβένσον 10, Ανβουάρ 4, Εκάμπα-Εγιόμπε 3, Τσιμάνγκα Κονγκολό 2, Φουντί Μπιν Μουσεμάνα, Ζαν-Φιλίπ 8.

Ελλάδα: Ρογκαβόπουλος 16 (11ρ.), Τσουμάνης 9 (7ρ.), Καραΐσκος 6, Κλωνάρας 12 (9ρ.), Βλάσιος 9, Κωστίκας, Λαναράς 5, Κάδρας 7 (7ρ.), Σιδεροηλίας, Σταυρακούκας, Σωτηρίου 11, Ταζόπουλος 2.

Σωτηρίου: "Δεν έχουμε το περιθώριο να επαναπαυτούμε"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Ακης Σωτηρίου είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας: " Γνωρίζαμε από την αρχή πως το Βέλγιο ήταν καλύτερη ομάδα από την Λευκορωσία και πως θα έπρεπε να είμαστε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι. Έχουν καλούς παίκτες που μπορούσαν να μας «χτυπήσουν», όμως εμείς ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι, μπήκαμε δυνατά, πήραμε μια σημαντική διαφορά κι αυτή μας οδήγησε στη νίκη, αφού μπήκαν οι βάσεις νωρίς.

Η αλήθεια είναι πως μπήκαμε πιο χαλαρά στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως στην άμυνα. Επιπλέον, δεν τρέξαμε καλά στους αιφνιδιασμούς. Δεν ήμασταν όσο συγκεντρωμένοι θα έπρεπε στην επίθεση κι αυτό έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους μας να πλησιάσουν. Δεν έχουμε το περιθώριο να μείνουμε στη σημερινή νίκη και να επαναπαυτούμε. Πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι και να μπούμε με το ίδιο πάθος και διάθεση που είχαμε σήμερα.

Εννοείται πως έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε το στόχο μας, που είναι η άνοδος στην Α’ Κατηγορία. Αυτό όμως προϋποθέτει να μείνουμε πιστοί σε ένα τρίπτυχο: Να είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια, να ακούμε τις εντολές των προπονητών μας και κυρίως να λειτουργούμε ως ομάδα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ