Αναχώρησε για Σαμψούντα η Εθνική Εφήβων

Αναχώρησε για Σαμψούντα η Εθνική Εφήβων

Η Εθνική εφήβων αναχώρησε με προορισμό την Σαμψούντα, όπου θα συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ U18 το διάστημα 16-22 Δεκεμβρίου. Διαβάστε τι δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Βλασσόπουλος.

Πανέτοιμη για την πρόκληση του Ευρωμπάσκετ U18 είναι πλέον η Εθνική εφήβων, της οποίας η 12αδα ανακοινώθηκε χθες (13/12). Η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου αναχώρησε με προορισμό την Σαμψούντα, όπου το διάστημα 16-22 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το αναβληθέν από το καλοκαίρι Ευρωμπάσκετ.

Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Βλασσόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων στην επίσημη σελίδα της Ομοσπονδίας: "Είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο με τη διοργανώτρια Τουρκία παρούσα, η οποία είναι δυνατή ομάδα και μέσα στη χώρα της σίγουρα θα παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατή και έτοιμη να διεκδικήσει μετάλλιο. Από εκεί και πέρα υπάρχει η Γερμανία, η οποία έχει δύο παιδιά που αυτή τη στιγμή είναι σε κολλέγια στις ΗΠΑ και είναι σίγουρα πολύ δυνατή. Ενώ η Φινλανδία έχει κάνει βήματα προόδου, παίζει γρήγορα και χρησιμοποιεί πολύ το τρίποντο. Τηρουμένων των αναλογιών, όπως διεξάγεται το τουρνουά, με μια μικρή προετοιμασία και το σύστημα διεξαγωγής, ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Καλούμαστε όμως να το ξεπεράσουμε και θέλουμε να έχουμε μια καλή πορεία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα".

Για τα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να ξεπεραστούν: "Τα παιδιά έχουν μεγάλο ταλέντο και μπορούν να πετύχουν σημαντικά πράγματα στο Ευρωπαϊκό. Τα δύο πράγματα που καλούμαστε να ξεπεράσουμε είναι η αγωνιστική απραξία κάποιων παιδιών που είναι σε ομάδες υψηλού επιπέδου και δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, και το ότι είχαμε μια σύντομη σε διάρκεια προετοιμασία. Και φυσικά υπάρχει και το θέμα του Βασίλη Χρηστίδη, τον οποίο θα δούμε ουσιαστικά στην Τουρκία, αφού είχε υποχρεώσεις με την ομάδα του".

Για την φιλοσοφία της ομάδας: "Αυτό που σίγουρα θα κάνουμε με δεδομένα όλα όσα είπαμε και νωρίτερα είναι να βασιστούμε στην άμυνα, για να μπορέσουμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και να εκμεταλλευτούμε τα αθλητικά προσόντα αρκετών παικτών μας. Και στο πέντε εναντίον πέντε να έχουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία με μυαλό και συγκέντρωση, με βάση το μικρό χρόνο προετοιμασίας που είχαμε στη διάθεσή μας. Η ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια επενδύει σε παιδιά που έχουν και τα σωματομετρικά προσόντα να φτάσουν ως την Εθνική Ανδρών. Γιατί ο βασικός στόχος είναι να βγουν παιδιά που θα παίξουν μπάσκετ. Να λειτουργήσουμε ως προθάλαμος της Εθνικής Ανδρών. Και φυσικά, θέλουμε να έχουμε μια καλή πορεία, να έχουμε θετικά αποτελέσματα, γιατί είναι και κάτι που θα βοηθήσει και τα ίδια τα παιδιά στη συνέχεια".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Οι σέξι Πόντιες που αγαπήσαμε

Ένας ύμνος στην αδάμαστη Ποντιακή ομορφιά με αφορμή το Next Top Model.

Δολοφονία Κωστόπουλου: 15 κλωτσιές στο κεφάλι της λογικής

Όσο κουβεντιάζουμε για τα αυτονόητα με αφορμή μια δολοφονία, καμία άλλη συζήτηση δεν έχει πραγματικό νόημα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24