ΕΣΚΑ

Πρωταθλητής στους Παίδες ο Παναθηναϊκός

Πρωταθλητής στους Παίδες ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε εντός έδρας του Περιστερίου (73-62) και κατέκτησε τον τίτλο στους Παίδες της ΕΣΚΑ μετά από έξι χρόνια.

Μετά από έξι χρόνια αναμονής, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή της ΕΣΚΑ στους Παίδες. Η ομάδα του Γιάννη Σιούτη επικράτησε στο "Παύλος Γιαννακόπουλος" του Περιστερίου (73-62) και κατέκτησε τον τίτλο, βάζοντας τέλος στην περίοδο ανομβρίας του συλλόγου στο συγκεκριμένο ηλικιακό επίπεδο.

Παρά το γεγονός πως οι "κυανοκίτρινοι" είχαν το πλεονέκτημα έδρας (σ.σ.: οι δύο ομάδες μπήκαν με 1-1 στη σειρά των τελικών), το "τριφύλλι" έκανε δύο νίκες σε διάστημα πέντε ημερών για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στην ΕΣΚΑ. Μετά το "διπλό" στο "Ανδρέας Παπανδρέου", ήρθε η εντός έδρας νίκη με τον Γιώργο Καλιανιώτη σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Ο 16χρονος σέντερ των "πρασίνων" σημείωσε 33 πόντους (!) στον τελευταίο τελικό, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Γιάννη Σιούτη.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο Πανελλήνιο Παίδων, το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος του Ιουνίου στη Λάρισα.

Διαιτητές: Σχινάς, Μηλαπίδης.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 40-31, 60-44, 73-62.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σιούτης): Κοντούδης 13 (2), Πατρινός, Κορωπιώτης 4, Κάβουρας, Γιαννούλτζης 7 (1), Κυραλέος, Καράμπελας, Βαρδατσίκας, Πολάτογλου, Καλιανιώτης 33, Γιώτης 16 (1), Πάλλης.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Καλαμπόκης, Τζιάλλας): Δαέλης, Παπανδρέου, Μανιάς 10 (2), Βησσαρίου 5, Ζέτος 14 (2), Μπάμπε, Μαυροκουκουλάκης, Θεοδωροπουλος, Ανδρουτσόπουλος, Καραμανλής 12 (1), Καλογερόπουλος 3, Καραμαλέγκος 18 (1).

TAGS ΕΣΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ