ΕΣΚΑ

"Για ένα καλύτερο 2013"

"Για ένα καλύτερο 2013"
INTIME SPORTS

Σε μια λαμπρή εκδήλωση την οποία πλήθος μπασκετικού, και όχι μόνο, κόσμου τίμησε με την παρουσία του, η Ε.Σ.Κ.Α έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της για το 2013.

Το απόγευμα της Δευτέρας (7/1) στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Δαϊς» των Εκπαιδευτηρίων Δούκα φιλοξένησε περίπου 600 άτομα, τα οποία τίμησαν με την παρουσία τους την Ένωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι:

Γιώργος Βασιλακόπουλος (Πρόεδρος της ΕΟΚ), Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ), Αριστείδης Γολέμης (Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων ΕΟΚ), Σωτήρης Κολοσούσας (Ειδικό Γραμματέας της ΕΟΚ), Νίκος Ζαβλανός (Μέλος ΚΕΔ/ΕΟΚ), Κώστας Ρήγας (Υπεύθυνος Διαιτησίας Ευρωλίγκα), Ηλίας Καφφές (Πρόεδρος ΟΔΚΕ), Νίκος Ιωάννου (Γενικός Γραμματέας ΟΔΚΕ), Μιχάλης Δούκας (Μέλος ΚΕΔ/ΕΟΚ), Θεόδωρος Βιδάλης (Πρόεδρος ΣΕΔΚΑ), Τάνια Μερίκα (Πρόεδρος ΣΚΚΑ), Δημήτρης Διονυσιάδης (Γενικός Γραμματέας ΣΚΚΑ), Τάσος Αναστασόπουλος (Α’ Αντιπρόεδρος ΣΚΚΑ), Γιώργος Πατακός (Μέλος ΔΣ ΣΚΚΑ), Αντώνης Δημητρακόπουλος (Μέλος ΔΣ ΣΚΚΑ), Κωνσταντίνος Μουζάκης (Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΣΚΑ), Ελευθέριος Ντίνος (Μέλος ΟΔΚΕ), Νίκος Παπαδημητρίου (Μέλος ΚΕΔ/ΕΣΚΑ). Κώστας Τεφτίκης, Στέφανος Παπαθανασίου, Παναγιώτης Ντάβαρης (Μέλη ΔΣ ΣΕΔΚΑ), Γιώργος Θεολογίτης (Γενικός Γραμματέας ΣΕΔΚΑ), Τάκης Ακελ (Αντιπρόεδρος ΣΕΔΚΑ), Βαγγέλης Λυμπεράτος (Γ.Γ ΕΣΚΑΝΑ), Σταύρος Δουβής, Ανδρέας Τσαγκαμίλης (Μέλος ΚΕΔ/ΕΣΚΑ), Νέλλυ Παπαχελά (Πρόεδρος ΟΠΑΝ Δήμου Αθήνας), Ηλίας Ζενέτος (Δήμαρχος Ιλίου), Δημήτρης Κιούσης (Δήμαρχος Κορωπίου).

Την εκδήλωση… άνοιξε με την ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ, Δημήτρης Μπασούρης. Ο πρόεδρος της Ένωσης είπε: "Εκφράζοντας τα συναισθήματα των μελών του ΔΣ της Ένωσης μας, αλλά και του αθλητικού δημιουργικού κόσμου της, σας καλωσορίζω όλους στην εκδήλωση μας, που μας τιμάτε με την παρουσία σας στην καθιερωμένη εδώ και χρόνια εορταστική μας εκδήλωση.

Αφήνοντας σήμερα κατά μέρος τις βαθμολογικές εντάσεις, τα δίκαια ή άδικα παράπονα, τις εύλογες ανησυχίες και τους αγωνιστικούς προβληματισμούς, πιστεύω ότι η ετήσια αυτή εκδήλωση μας δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούμε ξανά, να ανανεώσουμε και να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας και να επιβεβαιώσουμε ότι η αθλητική μας κοινωνία έχει τη δική της ομορφιά και το δικό της ενδιαφέρον. Γνωρίζουμε ότι περνάμε οικονομική κρίση. Μοιραία επηρεάζεται και ο αθλητισμός αφού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας από την οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποκοπεί. Όμως δεν το αντιμετωπίζουμε ούτε παθητικά, αλλά ούτε και μοιρολατρικά.

Στο δικό μας χέρι είναι να την αντιμετωπίσουμε ενεργητικά χωρίς εν θερμώ αφορισμούς, απογοητεύσεις και απομακρύνσεις. Ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ είναι χώρος ενέργειας, άμιλλας, δημιουργίας, αισιοδοξίας, συνεργασίας, κοινωνικής προσφοράς. Πρωταρχικός και κύριος σκοπός της ΕΣΚΑ είναι η προστασία και ανάδειξη των βασικών αρχών του αθλητικού κινήματος. Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση της ΕΣΚΑ, δραστηριοποιείται και θέλω να πιστεύω ότι θα επιτευχθούν οι αναπτυξιακού και οι αγωνιστικοί μας στόχοι.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου στο ΔΣ της ΕΣΚΑ, τους υπαλλήλους των οποίων η αυταπάρνηση στα καθήκοντα τους είναι σημαντική. Τους δημοσιογράφους της Ένωσης που φροντίζουν την επικοινωνία μας. Επίσης όλους τους διαιτητές, τους κριτές και κυρίως τους παράγοντες του αθηναϊκού μπάσκετ, η συμπαράσταση των οποίων στην Ένωση μας είναι μνημειώδης.

Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρωγό και αμέριστο συμπαραστάτη της Ένωσης μας τον πρόεδρο κ. Βασιλακόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Παναγιώτη Τσαγκρώνη, αλλά και σε όλους τους συμβούλους του ΔΣ της ΕΟΚ. Εύχομαι Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία το 2013 για την επίτευξη όλων των ατομικών, οικογενειακών, επαγγελματικών και αθλητικών στόχων των σωματείων μας. Και κάτι εκτός κειμένου. Οι άνθρωποι του μπάσκετ απέδειξαν τις τελευταίες ημέρες πόσο στάθηκαν αλληλέγγυα σε έναν συνάδελφο μας και εργάτη του χώρο τον Δημήτρη Ραχωβίτσα. Η κατάσταση του, όμως, παραμένει κρίσιμη και χρειάζεται κι άλλο αίμα. Όποιος μπορεί να περάσει από το νοσοκομείο και να δώσει κι άλλο αίμα".

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις. Ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές, βράβευσε τον Παναγιώτη Αναστόπουλο. "Eχω την ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και στην ΕΣΚΑ και σε όλους όσοι με βοήθησαν να γίνω αυτό που είμαι. Δεν θέλω να πω ονόματα, όχι γιατί φοβάμαι μήπως ξεχάσω κάποιον, αλλά γιατί είμαι σίγουρος ότι ξέρουν καλά οι ίδιοι ποιοι είναι αυτοί που με βοήθησαν και με στήριξαν και πόσο ευγνώμων τους είμαι… Ευχαριστώ και πάλι» είπε ο Έλληνας ρέφερι.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης βραβεύτηκε με αφορμή τα περσινά του κατορθώματα. Ο διεθνής γκαρντ, ο οποίος ξεκίνησε από τα αναπτυξιακά προγράμματα της ΕΣΚΑ δήλωσε μετά την παραλαβή του βραβείου του από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο πως «είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα αυτή εδώ η βράβευση για δύο λόγους. Ξεκίνησα το μπάσκετ από εδώ. Είναι αλήθεια πως έχω βραβευτεί πολλές φορές από την ΕΣΚΑ ως μέλος ομάδων μικρότερων κατηγοριών όπως Παίδων και Εφήβων και ξυπνάει για εμένα ευχάριστες αναμνήσεις η παρουσία μου εδώ. Βλέπω επίσης πως η αίθουσα είναι γεμάτη, κάτι που σημαίνει, και το εύχομαι, στο μέλλον να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα".

Από τη μεριά του ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ είπε πως «ο ποιητής γράφει πως "ίσκιος είναι το γρήγορο πέρασμα των πουλιών”. Πέρασε ένας χρόνος, όπου πέρσι ήμασταν και πάλι εδώ και ξαφνικά φτάσαμε εδώ, στο τώρα. Τόσο γρήγορα, τόσο απλά. Για να τιμήσουμε τους πρωτεργάτες του αθλήματος. Και είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Βλέπω παιδιά που ξεκίνησαν από εδώ να στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες και είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Και βλέπω με ιδιαίτερη χαρά πως ένα παιδί του αθηναϊκού μπάσκετ προοδεύει, ένα παιδί όπως ο Βαγγέλης Μάντζαρης".

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κορωπίου, κύριος Δημήτρης Κιούσης, πήρε το δικό του βραβείο για την προσφορά του στο μπάσκετ. Τη βράβευση έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ, Δημήτρης Μπασούρης. "Εμείς ως Δήμος είχαμε δίνουμε εδώ και 30 χρόνια βαρύτητα στο μπάσκετ. Παρά την κρίση, διατηρήσαμε προς αυτή την κατεύθυνση τα χρήματα. Με τη στήριξη του κόσμου, αναπροσαρμόσαμε τους στόχους, όλοι είχαμε οράματα και προσγειωθήκαμε εκεί που έπρεπε. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΣΚΑ για την τιμή που μου κάνει. Και για την προσφορά της στο μπάσκετ της Αττικής, αλλά και τον κ. Βασιλακόπουλο προσωπικά για την προσφορά του στο Ελληνικό μπάσκετ» είπε ο Δημήτρης Κιούσης.

Ο Γιώργος Σοϊλεμετζίδης προσφέρει παραπάνω από 20 χρόνια στο Αθηναϊκό μπάσκετ και η ΕΣΚΑ τον τίμησε γι’ αυτό. Ο Αναπληρωτής γραμματέας της ΕΟΚ, Σωτήρης Κολοσούσας του έδωσε το βραβείο του.

Ο Μανώλης Δημητρίου, ο οποίος εδώ και μια δεκαετία υπηρετεί τον Απόλλωνα Σμύρνης από διάφορα πόστα, ήταν ο επόμενος που παρέλαβε το βραβείο του. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του ΣΕΔΚΑ, Θεόδωρος Βιδάλης.

Ο Γιώργος Παπαναγόπουλος, ο οποίος έχει συνδέσει τη μπασκετική του ζωή με την ομάδα του Νικηφόρου βραβεύτηκε από την Πρόεδρο των Κριτών Αττικής κα. Τάνια Μερίκα.

Στη συνέχεια η… ψυχή της Αγίας Παρασκευής, ο κύριος Πάρης Καρδαράς , ο οποίος εδώ και σχεδόν 20 χρόνια υπηρετεί το σωματείο, βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Ηλία Ζενέτο. «Να σας ευχηθώ και εγώ καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Η τοπική αυτοδιοίκηση στέκεται δίπλα στον αθλητισμό. Η αιχμή του δόρατος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αυτοί οι τρεις τομείς. Εμείς στον Δήμο μας συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα σωματεία και χωρίς καμία περικοπή και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» είπε ο κ. Ζενέτος.

Το ιδρυτικό μέλος του Φίλιππου Περιστερίου και νυν πρόεδρος της ομάδας, Στέφανος Κοτελίδας, ήταν ο επόμενος που ανέβηκε στη σκηνή για να πάρει το βραβείο του για την προσφορά του στο αθηναϊκό μπάσκετ. Τον βράβευσε ο κύριος Θεολογίτης.

Έπειτα ήταν η σειρά μιας κυρίας να βραβευτεί. Ο λόγος για την Γραμματούλα Γαζέτα η οποία έχει περάσει από Ζωγράφου, Αστέρα Εξαρχείων, Ηλιούπολη και Αστέρα Πολυγώνου. Τα τελευταία οκτώ χρόνια φοράει τη φανέλα του Παγκρατίου και είναι μητέρα δύο παιδιών. Τη βράβευση της έκανε ο Γ.Γ. της ΕΟΚ κύριος Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Οι κυρίες είχαν την τιμητική τους. Μετά τη Γραμματούλα Γαζέτα, η Ελένη Κεμαβόρ ήταν αυτή που ανέβηκε στη σκηνή. Από τον Πανελλήνιο στον Αστέρα Εξαρχείων και πίσω. Το 1999 αγωνίστηκε για μια διετία στη Β’ Εθνική και ακολούθησε μια επταετία στην ΦΕΑ. Βρέθηκε στον ΜΕΛΑΣ Αγ. Ελευθέριο και από το 2010 στα Μελίσσια με τα οποία έχει κατακτήσει δύο τίτλος. Φέτος παίζει ξανά στη ΦΕΑ και το δικό της βραβείο το παρέλαβε από το μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ κ. Νίκο Ζαβλανό.

Δύο νέες βραβεύσεις από φέτος έκαναν την είσοδο τους στην εκδήλωση και οι δύο πήγαν στην Πεντέλη. Ο λόγος για τον καλύτερο παίκτη της περασμένης σεζόν, αλλά και τον καλύτερο προπονητή. Ο Τάσος Κανταρτζής και ο Φίλιππος Ταμπάκης ήταν οι καλύτεροι της προηγούμενης σεζόν. Ο Έλληνας γκαρντ παρέλαβε το βραβείο του από το μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και Γενικό Γραμματέα της ΕΣΚΑΝΑ, Βαγγέλη Λυμπεράτο ενώ ο Έλληνας τεχνικός βραβεύτηκε από τον Υπεύθυνο Διαιτησίας της Ευρωλίγκας κύριο Κώστα Ρήγα. Μάλιστα ο Φίλιππος Ταμπάκης πήρε το λόγο και είπε πως "θα ήθελα να ευχηθώ υγεία καλή χρονιά. Δεν μπορώ να κατέβω αν δεν πω πως το μισό βραβείο ανήκει στους αθλητές μου. Θα ήθελα να συγχαρώ την Ένωση για την πρωτοβουλία που πήρε για την ανάδειξη καλύτερου παίκτη και προπονητή. Είναι μεγάλη ηθική βράβευση για εμάς και σας μιλάω ειλικρινά είναι ένα κομμάτι πολύ πιο σημαντικό από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι".

Kαι λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκδήλωση, βραβεύτηκαν οι ομάδες που ξεχώρισαν την προηγούμενη σεζόν. Ο Παναθηναϊκός σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα του σε Παίδες και Έφηβους. Στην κατηγορία των Παιδών τα μετάλλια και τα διπλώματα τους πήραν επίσης το Περιστέρι (2ο) και ο Αμύντας (3ος). Τη βράβευση στους παίκτες και τους προπονητές των τριών ομάδων έκανε ο Γενικός Γραμματέας Κριτών, Δημήτρης Διονυσιάδης.

Στην κατηγορία Εφήβων, όπου και εκεί οι «πράσινοι» αναδείχτηκαν πρωταθλητές, δεύτερο ήταν το Μαρούσι και τρίτη η ομάδα του ΑΣΕ Δούκα. Τη βράβευση έκανε ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ, Δημήτρης Μπασούρης.

Στις Κορασίδες, όπου τα μετάλλια και τα διπλώματα έδωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΚΑ, Γιάννης Αλεξόπουλος, πρωταθλητής ήταν ο Αθηναϊκός, δεύτερος ο Κρόνος Γέρακα και τρίτη η Ένωση Γαλατσίου.

Στις Νεανίδες η Ένωση Γαλατσίου τερμάτισε πρώτη, ο ΔΑΣ Άνω Λιοσίων δεύτερος και ο Παναθηναϊκός τρίτος. Τη βράβευση στα κορίτσια έκανε ο πρόεδρος η πρόεδρος του ΟΠΑΝ Δήμου Αθήνας κα. Νέλλυ Παπαχελά.

Στην πρώτη κατηγορία γυναικών, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑ, Γιώργος Κομπορόζος, έδωσε το Κύπελλο και τα μετάλλια στην ομάδα των Μελισσίων, αλλά και τα αναμνηστικά στο δεύτερο Περιστέρι και τον τρίτο ΜΕΛΑΣ Αγ. Ελευθέριο.

Στην δεύτερη κατηγορία γυναικών, το πρωτάθλημα κατέκτησε ο Προμηθέας, δεύτερος ήταν ο Ιάσωνας Κολωνού και τρίτη η ομάδα της Πεύκης. Τη βράβευση έκανε ο Γενικός Γραμματέας Κριτών, Τάσος Αναστασόπουλος.

Στην τρίτη κατηγορία γυναικών, πρωταθλητής ήταν ο Αγ. Νικόλας Παλλήνης, δεύτερη η ομάδα ΜΕΝ Ιλίου και τρίτος ο Ωρωπός.

Τέλος, στην πρώτη κατηγορία Ανδρών, πρωταθλήτρια ομάδα αυτή της Πεντέλης που πήρε την άνοδο για τη Γ’ Εθνική. Δεύτερος ήταν ο Παπάγου και τρίτο το Γαλάτσι. Τη βράβευση έκανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ κ. Γολέμης.

Στη δεύτερη κατηγορία Ανδρών, η Ηλιούπολη τα Μελλίσια και ο Προμηθέας βραβεύτηκαν από τον αντιπρόεδρο της ΕΣΚΑ, Θανάση Θεοδωρόπουλο.

Στην τρίτη κατηγορία Ανδρών, ο ΓΣ Αμαρουσίου, Ποσειδώνας ΑΟΝΨ και Διαγόρας Δρυοπιδέων βραβεύτηκαν από τον Β’ Αντιπρόεδρο της ΕΣΚΑ, Αντώνης Κορωνίδης.

Στην τέταρτη κατηγορία Ανδρών πρωταθλητής ήταν ο Παναθηναϊκός. Δεύτερη η ομάδα των Αμπελοκήπων και τρίτη αυτή του Άτταλου Καματερού. Την βράβευση έκανε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΔΚΑ, Τάκης Άκελ.

TAGS ΕΣΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ