ΕΣΚΑ

Δράσεις από τα Μελίσσια για τη διατροφική και ψυχολογική υποστήριξη των νέων

Δράσεις από τα Μελίσσια για τη διατροφική και ψυχολογική υποστήριξη των νέων

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης, τα Μελίσσια πραγματοποίησαν ημερίδα για την ενημέρωση των γονιών για τη σωστή διατροφική και ψυχολογική υποστήριξη των νέων αθλητών. Το "παρών" έδωσαν προσωπικότητες του αθλητισμού και του Δήμου.

Η έναρξη της νέας αγωνιστικής και σχολικής περιόδου αποτέλεσε την κατάλληλη αφορμή για τη διεξαγωγή εκδήλωσης από τα Μελίσσια, με κύριο θέμα την ενημέρωση των γονιών, την ψυχολογική και διατροφική υποστήριξή τους και οτιδήποτε άλλο αφορά το συνδυασμό του σχολείου με τον αθλητισμό. Η αποδοχή και η παρουσία ήταν κάτι παραπάνω από έντονη, αφού γέμισε το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου Καψάλης, ο Αργύρης Καμπούρης, ο Πέτρος Πρέκας (προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ο Βασίλης Μπούρας (Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού), ο Γιάννης Μακρής (εκ μέρους της ΕΟΚ), αλλά και η Άντα Μπούσουλα Χάνου (Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πεντέλης).

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον Γιάννη Κουκή (επικεφαλής προπονητής των γυναικείων τμημάτων των Μελισσίων) να κάνει τις εισηγήσεις του για τους παρευρισκόμενους:

• "Προπονητική διαχείριση νέων αθλητών/τριών", Γιώργος Καλαϊτζής, Τεχνικός Υπεύθυνος Ανδρικών Τμημάτων ΚΑΟM, Υπεύθυνος Αναπτυξιακού ΕΣΚΑ

• "Η αναγκαιότητα ειδικής εκγύμνασης σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων", Σταμάτης Λένης & Στέφανος Κουφίδης, Γυμναστές Φυσικής Κατάστασης Αθλητών & Αθλητικών Ομάδων

• "Αυτοπεποίθηση: Τι είναι; Πώς την αποκτούμε και πώς την βελτιώνουμε", Δρ. Νίκος Γεωργιάδης, Παιδαγωγός - Αθλητικός Ψυχολόγος, Οικογενειακός Σύμβουλος Εκπαιδευτικής και Αθλητικής Ανέλιξης

• "Συμβολή της ορθής διατροφής στην ανάπτυξη των νέων αθλητριών/τών", Εβίτα Σιατίτσα, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc, συνεργάτις Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε μάλιστα η ταινία "Hoosiers", που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από τις ΗΠΑ, στη δεκαετία του 1950 με θέμα την προετοιμασία της ομάδας του Indiana να κατακτήσει τον πολιτειακό τίτλο. Η διοίκηση των Μελισσίων ευχαρίστησε μάλιστα δημόσια τους Παντελή Κατσάβαρο για την πρωτοβουλία και σχολαστική προετοιμασία και συντονισμό της διοργάνωσης, τον Γιάννη Κουκή, για την ουσιαστική συμβολή του στην επιτυχία της εκδήλωσης και τον αποτελεσματικό συντονισμό της συζήτησης, τον Γιάννη Μούρτο, φίλο και υποστηρικτή των γυναικείων ομάδων του Ομίλου για την αφανή πλην σημαντική βοήθεια του, τον Βασίλη Μπούρα, για την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου και των υποδομών για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, αλλά και όλους τους εθελοντές του προγράμματος.

TAGS ΕΣΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ