ΕΣΑΚΕ

Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΕΣΑΚΕ ο Μιχάλης Μελής

Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΕΣΑΚΕ ο Μιχάλης Μελής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μελής, παραιτήθηκε από τον προεδρικό θώκο. Προσωρινά στη θέση του ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Δεν έχουν περάσει παρά οκτώ περίπου μήνες από την εκλογή του Μιχάλη Μελή στην προεδρία του ΕΣΑΚΕ κι έχουμε την παραίτησή του. Ο μέχρι πρότινος "ισχυρός άνδρας" του πρωταθλήματος γνωστοποίησε μέσω επιστολής του τη συγκεκριμένη απόφαση, επιβεβαιώνοντας τους ψιθύρους που υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό στη λίγκα σχετικά με την πρόθεσή του να πει "αντίο" λόγω της κατάστασης που επικρατεί εντός των τειχών.

Τι σημαίνει αυτό; Από τη στιγμή που συστάθηκε το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ δύο ήταν τα βασικά ζητούμενα για τον ίδιο: τα τηλεοπτικά δικαιώματα (σ.σ.: η συνεργασία με τη NOVA ολοκληρώνεται το καλοκαίρι) και η σύσταση επιτροπής που θα αναλάβει τη θέσπιση στρατηγικού πλάνου για τη βελτίωση στις συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Τίποτα από αυτά δεν προχώρησε όπως προσδοκούσε, βρήκε αρκετές αντιρρήσεις από τις ομάδες σχετικά με αυτά που είχε στο μυαλό του, κι έτσι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου.

Η απόφασή του γνωστοποιήθηκε στις ομάδες μέσω επιστολής που εστάλη το μεσημέρι της Παρασκευής (3/3), με τις ανακοινώσεις από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ να ακολουθούν. Προσωρινός πρόεδρος θα γίνει ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ως ο α' αντιπρόεδρος, ενώ εν συνεχεία οι ομάδες του ΕΣΑΚΕ θα αποφασίσουν για το πως θα πορευτεί η λίγκα. Είτε θα συνεχίσουν με πρόεδρο του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου μέχρι το καλοκαίρι του 2018 (που λήγει η θητεία του ΔΣ) είτε θα ανακοινώσουν τη διεξαγωγή νέων εκλογών. Είναι σαφές βέβαια πως για να μείνει μέχρι τέλους ο προσωρινός πρόεδρος θα πρέπει να υπάρχει ομόφωνη απόφαση, ήτοι να ψηφίσουν θετικά όλες οι ομάδες.

Όπως τονίζει μάλιστα στην επιστολή προς τις ΚΑΕ βασικός λόγος της αποχώρησής του ήταν η έλλειψη συναίνεσης και συστράτευσης.

Σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, η κεντρική διαχείριση ήταν βασικό σημείο τριβής και αιτία που πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Το συμβόλαιο με τη NOVA ολοκληρώνεται με την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν, δίχως να έχει γίνει κάποια -επί της ουσίας- συζήτηση για ανανέωσή του. Οι δύο πλευρές έκαναν κάποια φιλολογική κουβέντα το προηγούμενο διάστημα, όπερ και σημαίνει πως όποιος αναλάβει την προεδρία του ΕΣΑΚΕ από εδώ και στο εξής θα έχει στην κορυφή της ατζέντας του το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η επιστολή παραίτησής του:

" Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ την απόφαση μου να παραιτηθώ από την προεδρία του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ.Αναλαμβάνοντας πριν από οκτώ μήνες την ευθύνη εξορθολογισμού και αναβάθμισης της λειτουργίας του Συνδέσμου, έθεσα ως προαπαιτούμενα την συνάινεση και συστράτευση του συνόλου των ΚΑΕ - μελών του.

Υπενθυμίζοντας την πάγια άποψη μου, ότι η ανάληψη της προεδρίας του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ταυτίζεται με την εκπλήρωση προσωπικών στόχων και φιλοδοξιών, ευελπιστώ να βρεθεί σύντομα ο Σύνδεσμος σε πορεία σύγκλισης, αφήνοντας στην άκρη την εσωστρέφεια, που διαβρώνει τις αρχές της συλλογικότητας και υπονομεύει κάθε προσπάθεια συμπόρευσης και κοινής εξέλιξης".

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ