ΜΠΑΣΚΕΤ

Γαλατσόπουλος: «Θα συζητήσουμε για κλειστή λίγκα»

Γαλατσόπουλος: «Θα συζητήσουμε για κλειστή λίγκα»
EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί σύντομα και στην Ελλάδα μία κλειστή λίγκα.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, δήλωσε στην εκπομπή «PICK N ROLL» της COSMOTE TV ότι δεν είναι καθόλου αρνητικός στο σχεδιασμό και στη δημιουργία μιας κλειστής λίγκας σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΒΑ. Παράλληλα, αναφέρθηκε διεξοδικά και στους κανόνες που πρέπει να διέπουν ένα εγχείρημα σαν κι αυτό.

Αυτές είναι μερικές από τις σημαντικότερες ατάκες του:

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι από τα αγαπημένα αθλήματα των Ελλήνων φιλάθλων, έχει φέρει τεράστιες επιτυχίες, τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός διακρίνονται στην Ευρωλίγκα, ενώ οι τρεις εκπρόσωποι μας στο Basketball Champions League πραγματοποιούν την φετινή σεζόν πολύ καλή πορεία. Θεωρώ ότι από την περασμένη σεζόν το Πρωτάθλημα είναι συναρπαστικό και ανταγωνιστικό, γιατί έχουν προστεθεί νέες δυνάμεις όπως ο Προμηθέας του κυρίου Λιόλιου, που είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όσα έχει κάνει όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και γύρω από το μπάσκετ και με τους νέους αθλητές».

Για το ερχόμενο All Star Game: «Η απόφαση μας μέχρι πέρυσι ήταν να γίνεται το All Star Game στην περιφέρεια. Για φέτος επιλέξαμε την «μπασκετομάνα» Θεσσαλονίκη και θα συνδυάσουμε την διοργάνωση με την επέτειο των 100 χρόνων μπάσκετ στην Ελλάδα. Το μπάσκετ ήρθε μέσω της ΧΑΝΘ στην Ελλάδα το 1919. Θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ ωραίο All Star Game, με πολλές δράσεις και θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση στην ΧΑΝΘ για την επέτειο των 100 χρόνων μπάσκετ στην Ελλάδα».

Για την πολιτική της Euroleague: «Η Ευρωλίγκα και η FIBA πρέπει να σκεφτούν ώριμα και να συνεργαστούν. Στην Ευρώπη πρέπει να υπάρχουν δύο Πρωταθλήματα έναντι πέντε που διοργανώνονται τώρα, και να συνδέονται μεταξύ τους. Θα υπάρχουν κάποια «κλειστά» συμβόλαια, αλλά πρέπει να δίνεται η ευκαιρία και σε άλλες ομάδες που διακρίνονται να πάρουν μέρος στο μεγάλο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην επίλυση του προβλήματος για να βοηθήσουμε τις ομάδες».

Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: «Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα για την πρόκριση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν στην Εθνική, και στον προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλο. Αποδεικνύεται ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει "βάθος" και πολύ καλούς προπονητές. Είναι πολύ ευχάριστο ότι στο Πρωτάθλημα μας έχουμε 11 στους 14 Έλληνες προπονητες, αλλά και τρεις ξένους κόουτς εγνωσμένης αξίας στην Ευρώπης, τον Τσάβι Πασκουάλ του Παναθηναϊκού, τον Ντέιβιντ Μπλατ του Ολυμπιακού και τον Λούκα Μπάνκι της ΑΕΚ».

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ