ΕΣΑΚΕ

ΕΣΑΚΕ: Επανεκλογή Γαλατσόπουλου με 9 ψήφους υπέρ και 6 λευκά

ΕΣΑΚΕ: Επανεκλογή Γαλατσόπουλου με 9 ψήφους υπέρ και 6 λευκά

Οριακή η επανεκλογή Γαλατσόπουλου στην προεδρεία του ΕΣΑΚΕ παρότι ήταν μοναδικός υποψήφιος. Εννέα οι ψήφοι υπέρ του, έξι τα λευκά ψηφοδέλτια

Οι εκλογές στον ΕΣΑΚΕ εξελίχθηκαν σε μικρό... θρίλερ, καθώς ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ήταν μοναδικός υποψήφιος για την προεδρεία, όμως τελικά πήρε το χρίσμα οριακά, διότι συγκέντρωσε μόνο 9 ψήφους. Με μία λιγότερη, θα χρειαζόταν νέα ψηφοφορία.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, λοιπόν, παρέμεινε στη θέση του για άλλη δύο χρόνια, όμως τα 6 λευκά ψηφοδέλτια δείχνουν ότι στην λίγκα του επαγγελματικού μπάσκετ δεν υπάρχει σύμπνοια. Οι 14 ομάδες της Basket League και ο εκπρόσωπος της Α2 συμμετείχαν στη διαδικασία και εν τέλει ο Γαλατσόπουλος πήρε 9 ψήφους, έναντι 6 λευκών. Αν τα λευκά ήταν ένα παραπάνω, θα χρειάζονταν νέες εκλογές, που δεν θα άλλαζαν στην ουσία κάτι, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν πλήγμα για τον Γαλατσόπουλο, με δεδομένο ότι δεν υπήρχε αντίπαλος.

Ποιος ψήφισε τι κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά διότι η διαδικασία είναι μυστική, αλλά είναι προφανές ότι τα "λευκό" ψήφισαν Ολυμπιακός, Προμηθέας, Αρης, που ούτως ή άλλως έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε πολλά ζητήματα. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα Βαγγέλης Λιόλιος είπε κατά τη διάρκεια του ΔΣ που προηγήθηκε των εκλογών, ότι κακώς ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος βρέθηκε στο γραφείο του Γιώργου Βασιλειάδη για την σύσκεψη πριν από το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ παρέμεινε ο Σταύρος Δουβής, νέος γενικός γραμματέας εκλέχθηκε ο Χάρης Παπαγεωργίου και στην θέση του ταμία συνεχίζει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

"Περισσότερες οικογένειες στις εξέδρες, να ενισχύσουμε την ισονομία"

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ μετά το τέλος της διαδικασίας δήλωσε: "Θέλω να ευχαριστήσω όλο το σώμα της Γενικής Συνέλευσης και τις 14 ομάδες της Betshop Basket League για την δυνατότητα που μου δίνουν για δεύτερη διετία να συνεχίσω στην προεδρεία του ΕΣΑΚΕ και να προσπαθήσω σε συνεργασία και συναίνεση με όλες τις ΚΑΕ να πετύχουμε το καλύτερο για το μπάσκετ. Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και το Διοικητικό Συμβούλιο θα πορευτεί ενωμένο για να προχωρήσουμε στην περαιτέρω αναβάθμιση του πρωταθλήματος και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Μετά την πρώτη διετία που έγιναν σημαντικά βήματα, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να φέρουμε ακόμη περισσότερες οικογένειες, παιδιά και νέους στις εξέδρες των γηπέδων της Betshop Basket League και για να ενισχύσουμε τον υγιή ανταγωνισμό και την ισονομία στο πρωτάθλημα μας".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΣΑΚΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ