Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανταζής: "Έτσι θα γίνει μεγάλος ο Αίολος Αστακού"

Πανταζής: "Έτσι θα γίνει μεγάλος ο Αίολος Αστακού"

Ο Αίολος Αστακού θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Β' Εθνική. Θέλει όμως να είναι περαστικός από την κατηγορία. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αποστόλης Πανταζής, εξηγεί τους λόγους.

Η παρθενική παρουσία του Αιόλου Αστακού στη Β' Εθνική δεν θα συνδυαστεί με άγχος και απειρία. Βλέπετε, η διοίκηση των νεοφώτιστων φρόντισε να δημιουργήσει ρόστερ επιπέδου... Α2 κατηγορίας. Με προπονητικό τιμ από ακόμη ψηλότερα (βλ. Basket League).

Η πρόσληψη του Μιχάλη Κουταλιανού (πρώην προπονητής του Κολοσσού) σε συνδυασμό με την απόκτηση των Τάσου Χαρισμίδη (ρέκορντμαν ανόδων), Βασίλη Κιτσούλη (πρώην του ΟΦΗ), Γιώργου Μπρόζου (πρώην του Λαυρίου), Άλκη Παππά (πρώην του Παγκρατίου) και Γιάννη Θανόπουλου (πρώην του Αρκαδικού) ανέβασε κατακόρυφα τον πήχη της ποιότητας. Μαζί και των προσδοκιών, αφού δεν είναι μυστικό πως ο Αίολος Αστακού θέλει να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Μαζί όμως να δημιουργήσει τη δική του ιστορία στις εθνικές κατηγορίες, με στόχο να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Το καλό στην περίπτωσή του είναι πως δεν ξέρει ακόμη ποιο είναι το ταβάνι του. Όπως επίσης, ότι στη θέση του ιδιοκτήτη βρίσκεται ο Αποστόλης Πανταζής. Ο "ισχυρός άνδρας" των "κυανοκίτρινων" μίλησε για την πορεία της ομάδας και όσα θέλει να πετύχει με αυτή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον λόγο που ασχολήθηκε τόσο ενεργά με τον σύλλογο: " Κίνητρο η αγάπη για τον τόπο, σε συνέχεια μιας προσπάθειας που γινόταν τα τελευταία χρόνια, βλέποντας την αγάπη που είχαν αρκετά παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ, με κάποιες φιλοδοξίες, η ομάδα πάντα αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα. Μου έγιναν προτάσεις από φίλους να βοηθήσω περισσότερο οικονομικά την ομάδα. Έκαναν το εγχείρημα, δεν νομίζω να είμαστε μόνο στο τοπικό. να κάνουμε μια προσπάθεια να πάμε παραπάνω. Γιατί είναι καλό να χουμε και στόχους, ξεκινώντας από την άνοδο στη Γ΄Εθνική Κατηγορία. Τον πετύχαμε και συνεχίσαμε με την άνοδο στην Α2. Τώρα ο στόχος μας είναι η Α2 και μετά από εκεί και πέρα, βλέποντας και κάνοντας. Διάθεση έχουμε, το ίδιο και μεράκι. Η τοπική κοινωνία έχει πλαισιώσει αυτή την προσπάθεια. Φέτος ακόμα περισσότερο. Πιστεύω θα έχουμε μια πολύ καλή πορεία και φέτος και του χρόνου. Έχουμε διάθεση και ψάχνουμε διαρκώς την επιτυχία".

Για το γεγονός πως ο Αίολος ξεφεύγει απ τα στενά όρια του Αστακού και του Ξηρόμερου: " Αισθάνεσαι διαφορετικά, όταν πρόκειται για τον τόπο που έχεις αγαπήσει και έχεις μεγαλώσεις, έχεις τους συγγενείς και τους φίλους σου. Είναι μεγάλο πράγμα να τον βοηθάς να αναδεικνύεται και να γίνεται πλέον γνωστός και σεβαστός από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αισθάνομαι περήφανος. Είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα".

Για τις βασικές δυσκολίες που έχει συναντήσει: " Η αλήθεια είναι ότι το πιο δύσκολο ήταν να μπορέσουμε να συγκροτηθούμε σαν ομάδα, σαν διοίκηση και σαν μάνατζμεντ. Εν συνεχεία, να μπούμε στο πνεύμα και στη ροή του μπάσκετ, μέσα σε επαγγελματικά πλαίσια, γιατί τότε ήμασταν σε ένα τοπικό πρωτάθλημα και τώρα καταλαβαίνεις τη διαφορά. Τεχνικές ήταν οι περισσότερες δυσκολίες, μέχρι να καταφέρουμε να βρούμε καλούς παίκτες. Δεν ήταν τόσο εύκολο να μπορέσει να πειστεί κάποιος ότι εδώ γίνεται μια καλή προσπάθεια. Υπήρχε καχυποψία και ακόμα περισσότερο αμφιβολία. Δεν ήμασταν γνωστοί στον χώρο, κάτι που ξεπεράστηκε σε μεγάλο βαθμό με τις διαδοχικές ανόδους σε Γ’ και Β’ Εθνικη και νομίζω θα ξεπεραστεί ακόμα περισσότερο αν καταφέρουμε να πάμε στην Α2".

Πανταζής: "Έτσι θα γίνει μεγάλος ο Αίολος Αστακού"

Για το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του : " Το γήπεδο ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια και έμεινε στάσιμο. Η σημερινή δημοτική αρχή, την οποία οφείλουμε να ευχαριστήσουμε, ανέλαβε κατευθείαν μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τη συνέχιση του έργου. Είχαμε συνάντηση πρόσφατα με τον εργολάβο και βάσει σχεδίων, λόγω μικρών καθυστερήσεων, η νέα χρονιά θεού θέλοντος θα μας βρει στο δικό μας γήπεδο στον Αστακό. Θα χρειαστεί μικροπαρεμβάσεις σίγουρα, αλλά θα είναι υπέροχο που θα έχουμε το γήπεδό μας".

Για το αν όλο αυτό ήταν όνειρο ζωής: " Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν, αλλά έγινε όνειρο ζωής. Παρότι έφυγα στο εξωτερικό, πάντα είχα στο μυαλό τον τόπο μου, παρότι ασχολιόμουν με άλλα πράγματα. Ήθελα να γίνει κάτι καλό και βλέποντας την αγάπη στο μπάσκετ, έγινε όνειρο ζωής για μένα να φτάσουμε τον Αίολο πολύ ψηλά. Επίσης, στις ακαδημίες μας έχουμε 120 παιδιά, κάτι που είναι σημαντικό".

Για το πώς ανταποκρίνεται ο κόσμος: " Το 95%, αν όχι σχεδόν το 100% ανταποκρίνεται με μεγάλο ενθουσιασμό. Υπάρχει κι ένα μικρό ποσοστό το οποίο έχει άλλη σκέψη. Εμείς έχουμε ένα μικρό γήπεδο στο προαύλιο του γυμνασίου. Με δικά μας έξοδα κάναμε αλλαγές, φτιάχνοντας τα αποδυτήρια, το παρκέ, τον κλιματισμό και τον εξαερισμό. Υπήρχε πλάνο να επεκταθεί, αλλά είχαμε κάποιες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου. Όχι ότι σταματήσαμε γι' αυτούς. Θεωρήσαμε πως θα βρούμε άλλη λύση από τη στιγμή που προχωράει το άλλο γήπεδο, προς το παρόν αναγκαζόμαστε και πηγαίνουμε στη Βόνιτσα. Υπάρχουν και κάποιοι χοντροκέφαλοι. Τι να κάνουμε…".

Για το αν πλησιάζει η ώρα της καθιέρωσης: " Στόχος ήταν η άνοδος στην Α2 και του χρόνου τέτοια εποχή θα σου πω τον επόμενο. Μην σου φανεί περίεργο αν ακούσεις κάτι για Α1…".

Για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας: " Είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, με αρμοδιότητά μου τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Κάνουμε κι άλλες προσπάθειες πέραν του μπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κι άλλα γήπεδα, καθώς κι ένα αθλητικό κέντρο. Γενικώς προσπαθούμε να επενδύουμε σε αυτό το κομμάτι. Την επόμενη χρονιά θα υπάρξουν κι άλλες βλέψεις".

Η προσπάθεια θα παρακινήσει κι άλλα παιδιά να έρθουν στο μπάσκετ: " Αυτή τη στιγμή υπάρχουν νέα παιδιά που προπονούνται με την αντρική ομάδα. Θα είναι χαρά μας να τους δούμε να παίζουν και σε μεγαλύτερες ομάδες και φυσικά να στελεχώνουν το αντρικό μας τμήμα και να έχουν ενεργό ρόλο σε αυτό".

Οικονομική κρίση: " Σίγουρα επηρεάζει όλο τον κόσμο. Εμείς επειδή τυγχάνει να έχω τις δουλειές μου στο εξωτερικό, δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Έχω φροντίσει για το μπάτζετ που χρειάζεται για να εκπληρώσουμε το στόχο μας, χωρίς προβλήματα. Είναι όλα τακτοποιημένα".

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει: " Ο Αίολος ήρθε για να μείνει. Όχι για να περάσει και να εξαφανιστεί. Θα ήθελα να στείλω ευχαριστήριο μήνυμα στον κόσμο μας και δεσμευόμαστε πως θα πρωταγωνίστησουμε και φέτος. Βασική μας επιδίωξη είναι να αγαπήσει η νεολαία το μπάσκετ και τον αθλητισμό".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ