Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Νικητόπουλος: "Μόνοι μας μεν, ενωμένοι δε"

Νικητόπουλος: "Μόνοι μας μεν, ενωμένοι δε"

Το καλό ξεκίνημα του Προμηθέα στη Β' Εθνική δεν είχε ανάλογη συνέχεια και ο τεχνικός της ομάδας, Τάσος Νικητόπουλος, εξέφρασε τη στήριξή του παίκτες του ενώ αποκάλυψε την τραγική εικόνα της ομάδας, πίσω από τη "βιτρίνα" της.

Ο Προμηθέας φιγουράρει στην τελευταία θέση της κατάταξης στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με ρεκόρ 2-8 και ο προπονητής Τάσος Νικητόπουλος μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Χαλανδρίου.

"Ξεκινώντας την σεζόν φέτος γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι το έργο μας θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο και πως σε σύγκριση με άλλες ομάδες υπολειπόμαστε σε πολλά πράγματα. Η πρόκληση της Β' Εθνικής δεν μας άφηνε αδιάφορους όμως, γιατί πολύ απλά αυτή η ομάδα έχει γαλουχηθεί στα δύσκολα. Το να φτιάχναμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα πρωταγωνιστούσε ξανά ήταν αδύνατο καθώς θαύματα δεν γίνονται σε μία νύχτα, όσο χρειάστηκε για να αποφασίσουμε αν θα πούμε ναι στην ιστορική αυτή συμμετοχή της ομάδας μας, του Προμηθέα. Περιμέναμε όμως κάποια πράγματα να αλλάξουν. Κάποια πράγματα που δεν φαίνονται στην βιτρίνα της ομάδας, η οποία ήταν είναι και θα είναι όσο περνάει από το χέρι μου, μια καλή παρέα που θα γράφει την δική της ιστορία.

Η περσινή σεζόν μας άφησε εκτεθειμένους και οικονομικά αλλά και ψυχολογικά, όταν ουδείς πλην ελαχίστων αναγνώρισε το τι είχαμε καταφέρει. Φέτος περιμέναμε περισσότερη ανταπόκριση. Αντ' αυτού η ομάδα αντιμετωπίζεται χειρότερα ίσως και από την πρώτη μου σεζόν, προ εξαετίας, όταν αγωνιζόταν στην Β' ΕΣΚΑ. Οι τοπικοί φορείς, οι άνθρωποι της πόλης, οι επιχειρηματίες λάμπουν δια της απουσίας τους, με την διοίκηση του Προμηθέα να φαίνεται ανήμπορη να αντιδράσει. Η ομάδα τιμά το Χαλάνδρι, φέρνοντας το αγωνιστικά στο υψηλότερο επίπεδο που έχει εμφανιστεί ποτέ στο παρελθόν ομάδα του και όμως κανείς από την τοπική αυτοδιοίκηση που θα μπορούσε να διαφημιστεί μέσα από την επιτυχίες μας, δεν ασχολείται.

Για όσους δεν ξέρουν, συνεχίζουμε να κάνουμε προπονήσεις σε ένα γήπεδο που δεν έχει άδεια, δεν έχει εδώ και ένα μήνα και αποδυτήρια, έχει μονίμως σπασμένα παράθυρα και παρκέ που με την πρώτη βροχή φουσκώνει. Παίζουμε σαν γηπεδούχοι, δύο χρόνια πλέον, σε ένα γήπεδο όπου δεν κάνουμε προπονήσεις. Η μοναδική πηγή εσόδων της ομάδας μας, οι ακαδημίες δεν μπορούν να κάνουν προπονήσεις ούτε στο ανοιχτό γήπεδο, στο οποίο δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός και οι ώρες αξιοποίησης του κλειστού γυμναστηρίου αντί να έχουν αυξηθεί με βάση και τις επιτυχίες αλλά και τις ανάγκες της ομάδας, μειώνονται. Μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, οι τοπικοί παράγοντες, οι επιχειρηματίες της πόλης δεν έχουν αγκαλιάσει τις προσπάθειες μας.

Τις προσπάθειες που κάνει η ομάδα ουσιαστικά που αγωνίζονται τα παιδιά τους. Αλλά σε αυτό, πάρα πολλές ευθύνες φέρει και η διοίκηση του συλλόγου. Μία διοίκηση η οποία αντί να αυξήσει τα μέλη της και τις προσπάθειες της, τώρα που η ομάδα ανέβηκε κατηγορία, μειώθηκε σε δυναμική και αριθμό, με αποτέλεσμα να βλέπουμε στο γήπεδο μονίμως δύο με τρία άτομα τα οποία –όπως οι ίδιοι μας παραδέχτηκαν- δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ομάδας και ελπίζουν σε κάποια… τρομαχτική έκπληξη για να ανταποκριθούν και στις υποχρεώσεις της.

Παρ' όλα αυτά εμείς είμαστε καθημερινά στο γήπεδο. Οι παίκτες μου προπονούνται πολλές φορές με κίνδυνο της υγείας τους και παρά τα άσχημα αποτελέσματα, δεν βρίσκουν και βρίσκουμε καμία απολύτως δικαιολογία στο ότι έχουμε μείνει πολύ πίσω στα οικονομικά, μιας και ακόμα δεν έχουν κλείσει οι περσινές οφειλές, αλλά προσπαθούμε να δουλεύουμε και να διορθώνουμε τα λάθη μας, παλεύοντας κάθε αγώνα. Για όλα αυτά, αποφάσισα να μιλήσω δημόσια ακόμα και τώρα που η ομάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και να πω ότι στηρίζω τους παίκτες μου, τους ευχαριστώ για όλη την προσπάθεια που καταβάλλουν και καλώ ανοικτά και δημόσια τον κάθε εμπλεκόμενο άμεσα ή έμμεσα με την ομάδα να βοηθήσει. Είμαστε και νιώθουμε ότι παλεύουμε μόνοι μας, αλλά να ξέρετε πως ότι κάνουμε, το κάνουμε ενωμένοι σαν γροθιά και έτσι θα παραμείνουμε".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ