Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Με 15 ομάδες ο βόρειος όμιλος της Β' Εθνικής

Με 15 ομάδες ο βόρειος όμιλος της Β' Εθνικής

Η ΑΕ Κομοτηνής δεν δέχτηκε να ανέβει στη Β' Εθνική και το πρωτάθλημα του βόρειου ομίλου θα διεξαχθεί με 15 και όχι με 16 ομάδες. Στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής ανέβηκε η ΓΕ Αγρινίου.

Η αποχώρηση του Πιερικού Αρχέλαου από τον βόρειο όμιλο της Β' Εθνικής δεν πρόκειται να καλυφθεί στο νέο πρωτάθλημα. Όπως ενημέρωσε η Ελληνική Ομοσπονδία, η ΑΕ Κομοτηνής αρνήθηκε να πάρει τη θέση που άφησε κενή ο σύλλογος της Κατερίνης, με συνέπεια το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 15 (αντί για 16) ομάδες και να υπάρχει ένα ρεπό κάθε αγωνιστική.

Αντιθέτως, η θέση που άφησε κενή ο Αίολος Αστακού στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής, δεν θα μείνει ακάλυπτη. Όπως ενημέρωσε η ΕΟΚ, στην τέταρτη τη τάξει εθνική κατηγορία θα ανέβει η ΓΕ Αγρινίου. Η Ελληνική Ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσης και δύο αλλαγές ώρας σε αναμετρήσεις του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής και της Α2 Γυναικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Μετά την αποχώρηση του Σωματείου ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ από το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας (2ος όμιλος) και τη μη αποδοχή κάλυψης της θέσης από το σωματείο ΜΓΣ ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, που είχε προτεραιότητα ανόδου από του αγώνες κατάταξης, στο ως άνω Πρωτάθλημα, με την υπ’ αριθ. 45/02-10-2017 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. η θέση θα μείνει κενή και οι ομάδες που αγωνίζονταν με το ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟ ΑΡΧΕΛΑΟ θα έχουν ρεπό.

- Μετά την αποχώρηση του Σωματείου ΑΜΣ ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ από το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (3ος Όμιλος), η θέση της θα καλυφθεί στην κατηγορία από το σωματείο ΓΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ που έχει προτεραιότητα από το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ.

- Για λόγους μετακίνησης και μετά από συμφωνία των δύο Σωματείων, ο αγώνας ΑΣΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ – ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, για την 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (1ος όμιλος) της 22/10/2017 αντί ώρας 17.00, θα διεξαχθεί ώρα 12.00, στο κλειστό γυμναστήριο ΚΩ.

- Για συγκοινωνιακούς λόγους και μετά από συμφωνία των δύο Σωματείων, ο αγώνας ΠΑΣ ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ ΚΩ – ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ, για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α2’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών (1ος όμιλος) αντί της 15/10/2017 και ώρας 12.00, θα διεξαχθεί στις 18/10/2017 και ώρα 14.00, στο κλειστό γυμναστήριο ΚΩ".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ