Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Γκίμας: "Όνειρο γενεών η άνοδος στην Α2"

Γκίμας: "Όνειρο γενεών η άνοδος στην Α2"

Ο Φίλιππος Βέροιας πανηγύρισε την άνοδό του στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία του και ο τεχνικός του Δημήτρης Γκίμας που αποτελεί σημαντικό κομμάτι αυτής μίλησε στο Sport24.gr για την επόμενη μέρα.

Ο Φίλιππος Βέροιας πανηγύρισε την άνοδό του στην Α2 για πρώτη φορά στην ιστορία του και ο τεχνικός του Δημήτρης Γκίμας που αποτελεί σημαντικό κομμάτι αυτής μίλησε στο Sport24.gr για την επόμενη μέρα.

Την επόμενη χρονιά, τις πρώτες του σκέψεις για την διαμόρφωση του υπάρχοντος ρόστερ, τον σημαντικό ρόλο του προέδρου Γιώργου Τραπεζανλίδη τα τελευταία έξι χρόνια αλλά και τον ίδιο.

Ο Φίλιππος Βέροιας πανηγύρισε την άνοδό του στην Α2 στις 7 Απριλίου στην Κατερίνη με την νίκη του επί του Πιερικού/Αρχέλαου και το περασμένο Σάββατο στην έδρα του στο κλειστό του Μακροχωρίου φρόντισε να το γιορτάσει στην σχετική φιέστα που οργανώθηκε στο παιχνίδι κόντρα στην ουραγό ΜΕΝΤ.

Η νίκη με 68-46 ήταν απλώς για το γόητρο και την ιστορία καθώς όλα ήταν γιορτινά από όλες τις απόψεις με τους παίκτες του Φιλίππου Βέροιας μετά το τέλος του παιχνιδιού να τους συνοδεύουνε τα κόκκινα μπλουζάκια. Αυτά με το σύνθημα: «Α2 ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!», στο μπροστινό τους μέρος και στο πίσω: «ΑΝΤΙΟ Β' ΕΘΝΙΚΗ».

Ο Φίλιππος Βέροιας μετά την δεύτερη παρουσία του στην ιστορία του στην Β' Εθνική σε διάστημα τριών ετών κατάφερε να βρεθεί για πρώτη φορά στην Α2. Να γράψει ιστορία με τον τεχνικό του Δημήτρη Γκίμα να έχει κάθε λόγο να αισθάνεται χαρούμενος έχοντας υπάρξει 17 χρόνια παίκτης το διάστημα 1977-1994 και 14 προπονητής του το διάστημα 1999-2013.

Γκίμας: "Όνειρο γενεών η άνοδος στην Α2"

Μία άνοδος που ισοδυναμούσε με την επίτευξη και του στόχου της φετινής χρονιάς όπως τον είχε οριοθετήσει ο τεχνικός του Φιλίππου Βέροιας που αφού αρνήθηκε ότι είναι ισόβιος τόνισε στο Sport24.gr: " Η επιτυχία της φετινής αγωνιστικής περιόδου είναι μία ιστορική στιγμή για τον Φίλιππο Βέροιας.

Μία επιτυχία ωστόσο που δεν ανήκει σε μένα αλλά σε όλη την ομάδα. Στον πάγκο δεν είμαι μόνος μου αφού όλα αυτά τα 14 χρόνια είναι μαζί μου ο συνεργάτης μου Χρήστος Πλατσιώτης που έχουμε βρει χημεία και δεν θα μπορούσα να είχα πετύχει τίποτα μόνος μου, στους παίκτες με τον καθένα ξεχωριστά να είχε την δική του συμβολή και στην διοίκηση. Και ειδικά στον πρόεδρο της ομάδας τον Γιώργο Τραπεζανλίδη".

Μία άνοδος στην Α2 που είχε αποτελέσει και τον στόχο της χρονιάς όπως τον είχε οριοθετήσει το περασμένο καλοκαίρι ο τεχνικός του Φίλιππου Βέροιας. " Ο στόχος της φετινής χρονιάς ήταν η άνοδός μας στην Α2 χωρίς βέβαια να τον είχαμε υπογράψει εξ αρχής. Φροντίσαμε να δουλέψουμε σκληρά και ακόμη και όταν δεν ήμασταν στην 1η θέση της βαθμολογίας δεν σταματήσαμε σε κανένα σημείο να πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

Μπορεί το περασμένο καλοκαίρι να ήμασταν μία νέα ομάδα και να θέλαμε τον χρόνο μας για να τα καταφέρουμε. Αποδείχθηκε όμως ότι είχαμε ποιοτικό ρόστερ και αφού μέσα από τα παιχνίδια μας δέσαμε, φθάσαμε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης με οδηγό την άμυνά μας και με σταρ όχι κάποιον παίκτη αλλά όλη την ομάδα.

Στην κατάκτηση του πρωταθλήματος δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του και παρά το ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες με δυναμική όπως ο Ηρακλής και εμπειρία στην Α1 μαζί με το Μαρούσι και το Αιγάλεω αλλά και από την κατηγορία όπως ο Αίας Ευόσμου και η ΜΕΝΤ. Παρόλα αυτά εμείς βγήκαμε πρωταθλητές".

Τι σημαίνει ωστόσο αυτή η άνοδος για την ομάδα του Φιλίππου Βέροιας και πως την αντιμετώπισε ο ίδιος; " Γνωρίζοντας την ομάδα μου πολύ καλά με την άνοδό μας στην Α2 πετύχαμε κάτι που το αξίζαμε. και ταυτόχρονα κάναμε πράξη και ένα όνειρο πολλών μπασκετικών γενεών για την ομάδα του Φιλίππου Βέροιας σημειώνοντας την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας".

Γκίμας: "Όνειρο γενεών η άνοδος στην Α2"

Κι όσο για τον στόχο της επόμενης ημέρας του Φιλίππου Βέροιας ο τεχνικός του παραδέχθηκε: " Φυσικά και ο πρώτος στόχος θα είναι η παραμονή της ομάδας στην Α2 με στόχο και την παραμονή του μεγαλύτερου μέρους του κορμού", για να εκφράσει αμέσως μετά την δίψα του λέγοντας: " Γιατί όχι ωστόσο εδώ που φθάσαμε να μην έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε όνειρα και για πιο ψηλά. Ακόμη και για την Α1 για ένα τμήμα που πριν από χρόνια είχε κινδυνέψει και με διάλυση και έφθασε τα τελευταία δύο χρόνια να πανηγυρίσει δύο συνεχόμενες ανόδους.

Από την Γ' Εθνική στην Β' Εθνική, και από την Β' Εθνική όπου είχαμε βρεθεί και πριν από δύο χρόνια σε μία χρονιά σχολείο για μένα στην Α2 με σημαντικό ρόλο την ηρεμία που προσφέρει στην ομάδα η διοίκηση του Γιώργου Τραπεζανλίδη την τελευταία εξαετία".

Τέλος αναφερόμενος στον πρόεδρο του Φιλίππου Βέροιας ο τεχνικός της ομάδας υπογράμμισε: " Η άνοδος στην Α2 αποτελεί και μία δικαίωση για τον ίδιο και για τις θυσίες του από την πρώτη ημέρα που αν. Υπήρξε αθλητής του μπάσκετ και αγαπάει το μπάσκετ και την ομάδα αν και γνωρίζει ότι τα χρήματα που έχει βάλει μέχρι σήμερα είναι χωρίς επιστροφή".

(Φωτογραφίες: Δημήτρης Κοντσίδης)

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ