Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

Διπλό "χτύπημα" από Χαρίλαο Τρικούπη

Διπλό "χτύπημα" από Χαρίλαο Τρικούπη

Ο Χαρίλαος Τρικούπης "χτίζεται" ενόψει της παρθενικής του συμμετοχής στη Β' εθνική και σε αυτό το πλαίσιο ενισχύθηκε με τους Γιώργο Μουρίκη και Γιάννη Πατσέα. Συνέντευξη στον ΣΕΠΚ έδωσε ο κόουτς της ομάδας, Παναγιώτης Ζωντός

Η αρχή έγινε με τους Τοπουζίδη και Παπαδιονυσίου, όμως η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Ο Χαρίλαος Τρικούπης ετοιμάζεται να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής και άπαντες στην ομάδα του Μεσολογγίου θέλουν να δώσουν διάρκεια... στο όνειρο.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ρόστερ ο Χαρίλαος Τρικούπης συμφώνησε με τον Γιώργο 26χρονο σέντερ Γιώργο Μουρίκη, ο οποίος πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β' εθνικής με τον Πανιώνιο. Ο Μουρίκης έχει αρκετές παραστάσεις από την Α2, καθώς με Κηφισιά και Λαύριο έχει καταφέρει να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α1.

Εκτός του 26χρονου σέντερ οι Αιτωλοακαρνάνες συμφώνησαν και με τον Γιάννη Πατσέα, ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν στο εφηβικό της ΑΕΚ. Ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ έχει ύψος 1.95 και κατά την περσινή σεζόν έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για τη συμφωνία με τον Μουρίκη αναφέρει

Διπλό "χτύπημα" από Χαρίλαο Τρικούπη

" Ο Γυμναστικός Σύλλογος "Χαρίλαος Τρικούπης" Μεσολογγίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή Γιώργο Μουρίκη για τον επόμενο 1 χρόνο.

Ο Γιώργος είναι γεννημένος στις 2/8/1990 (26 ετών), έχει ύψος 2,05 και αγωνίζεται στη θέση 5. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Νέα Κηφισιά (Α2-άνοδος Α1 ως πρωταθλήτρια ομάδα), Φιλαθλητικό (Α2), Λαύριο (Α2-άνοδος Α1) και τη περασμένη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στο Πανιώνιο (Β Εθνική-άνοδος Α2 ως πρωταθλήτρια ομάδα).

Καλωσορίζουμε το Γιώργο στην ομάδα μας και του ευχόμαστε ενόψει της νέα αγωνιστικής περιόδου υγεία και πολλές επιτυχίες με τη φανέλα της ομάδας μας".

ΖΩΝΤΟΣ: "ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ"

Η ομάδα του Μεσολογγίου προετοιμάζεται για μία ιστορική σεζόν και ο τεχνικός, Παναγιώτης Ζωντός, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την περσινή πορεία του Χαρίλαου Τρικούπη αλλά και για την μεγάλη πρόκληση που είναι προ των πυλών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για την περσινή πορεία της ομάδας, η οποία αν και νεοφώτιστη κέρδισε την άνοδο

" Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για την πόλη και τους ανθρώπους της ομάδας. Ήταν και πιο παλιά στη Γ εθνική, όμως δεν είχε ιδιαίτερες επιδόσεις. Η ομάδα στήθηκε με ένα υλικό κατάλληλο για την κατηγορία, όμως ήταν καινούρια ομάδα με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται λίγο μπερδεμένη σε ρόλους, καθώς ήταν νωρίς στη σεζόν. Σε εκείνο το σημείο ήρθε η συνεργασία μου με τον σύλλογο και με σταθερά βήματα καταφέραμε να ισορροπήσουμε. Ευτυχώς είχαμε μικρές απώλειες μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων και τότε βρήκαμε τον χρόνο να δουλέψουμε στις λεπτομέρειες και σε κάποιες ειδικές καταστάσεις. Μέσα στο 2016 κάναμε μόλις δύο ήττες κι αυτές ήταν σε εκτός έδρας παιχνίδια στον πόντο".

Για την παρθενική συμμετοχή του Χαρίλαου Τρικούπη στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής

" Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και αισιοδοξία. Οι άνθρωποι αγαπάνε πραγματικά την πόλη και τον σύλλογο κι έχουν μεγάλες φιλοδοξίες. Κάπου εκεί μπαίνει ο δικός μου ρόλος που προσπαθώ να μετριάσω τις καταστάσεις.

Ο στόχος μας για την επόμενη χρονιά είναι να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα που θα παλεύει κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Το αποτέλεσμα θέλουμε να έρχεται μέσα από μία διαδικασία όμορφου μπάσκετ, καθώς το ίδιο έγινε και πέρσι με αποτέλεσμα να γεμίζει το γήπεδο σε κάθε ματς. Επιδίωξη μας είναι να συνδυάζουμε νίκες και όμορφο θέαμα".

Για την πορεία του μεταγραφικού σχεδιασμού

" Κρατήσαμε από πέρσι έναν βασικό κορμό έξι παικτών. Είμαι ικανοποιημένος από τα παιδιά. Θεωρώ ότι ο αθλητισμός είναι συνέχεια και συνέπεια πραγμάτων οπότε ήταν φυσιολογικό κάποια παιδιά να συνεχίσουν να δουλεύουν με τον ίδιο προπονητή κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Από εκεί και πέρα στον σχεδιασμό που φτιάξαμε ήταν να αποκτηθούν ακόμα τέσσερις παίκτες. Ήδη έχουμε υπογράψει με δύο νέους παίκτες (Τοπουζίδης, Γιώργος Παπαδιονυσίου) και μας απομένουν λίγες κινήσεις ακόμα για να ολοκληρωθεί το παζλ. Το χαρακτηριστικό των παικτών που έρχονται είναι ότι όλοι τους είναι νέοι και έχουν φιλοδοξία να παίξουν μπάσκετ".

TAGS Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ