ΜΠΑΣΚΕΤ

Βαγγέλης Καράμπουλας, αυτή η απίστευτη περίπτωση

Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΦΑΡΟΣ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΦΑΡΟΣ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ενα χρόνο πριν, ο Φάρος ζούσε το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό Κυπέλλου... Ο Μάρτης του 2017 βρίσκει την ομάδα του Κερατσινίου πάλι πρωταγωνίστρια στην Α2 και τον Βαγγέλη Καράμπουλα να κάνει... θαύματα.

Πρώτος σκόρερ... Ναι, αλλά και πιο εύστοχος παίκτης στις βολές... Και πιο εύστοχος παίκτης στα δίποντα. Και πιο εύστοχος παίκτης στα τρίποντα! Βρείτε μας έναν μπασκετμπολίστα που μετά από 20 αγωνιστικές είναι πρώτος σε όλες τις κατηγορίες που αφορούν στο σκοράρισμα και θα σας παραδεχθούμε. Αν πιστεύετε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται, θα σας βοηθήσουμε.

Στην Α2, λοιπόν, υπάρχει ένας αθλητής που λέγεται Βαγγέλης Καράμπουλας και τα καταφέρνει μια χαρά. Είναι πρώτος παντού. Κι ας είναι 36 ετών. Κι ας παίζει σε ομάδα που κυνηγάει την άνοδο στην Stoiximan.gr Basket League, έχοντας δίπλα του κι άλλους σπουδαίους επιθετικούς παίκτες. Σαν τον Νίκο Λιακόπουλο, τον Φώτη Βασιλόπουλο, τον Κώστα Καραρούδη, τον Γιάννη Δημάκο.

Τι εστί Καράμπουλας; Απλά να σας υπενθυμίσουμε ότι έχει πάρει την άνοδο όπου κι αν έχει αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Στον Ικαρο Καλλιθέας, στην Κηφισιά, στην ΑΕΚ, στην Καβάλα και την περασμένη σεζόν με τον Φάρο... Μόνο που οι κυανέρυθροι αποφάσισαν να μην παίξουν στην Stoiximan.gr Basket League και η ομάδα έμεινε στην Α2. Και η παρέα του Φάρου θέλει να γράψει πάλι ιστορία. Το πέρασμα από τον Χολαργό το Σάββατο (4/3) , την βάζει για τα καλά σε τροχιά διεκδίκησης ανόδου και στο Κερατσίνι ζουν άλλη μια ονειρεμένη σεζόν. "Ο Φάρος κράτησε ένα βασικό κορμό παικτών από πέρυσι και μαζί με κάποιες σημαντικές προσθήκες διεκδικεί στην άνοδο. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε έτοιμοι στα πλέι οφ και να ανέβουμε στην Α1", λέει ο Καράμπουλας, που ξεκαθαρίζει και κάτι άλλο. Οτι αν επιτευχθεί φέτος ο στόχος, θα γίνει ό,τι δεν έγινε πέρυσι: "Γίνεται τεράστια προσπάθεια από τη διοίκηση ώστε να διευθετηθούν όλα όσα χρειάζονται ώστε ο Φάρος να αγωνιστεί στην Α1 εφόσον πάρει το "εισιτήριο", εξήγησε.

Μάλιστα απέφυγε να πει οτιδήποτε για τον εαυτό του και τις επιδόσεις του, μίλησε μόνο για τον Φάρο συνολικά: " Σημασία έχει να πηγαίνει καλά η ομάδα. Δε με αφορούν τα δικά μου στατιστικά. Άλλωστε όλα γίνονται με τη βοήθεια και την καλή συνεργασία των συμπαικτών μου. Όταν κερδίζουμε είμαστε όλοι χαρούμενοι. Η ομάδα μας έχει βρει πλέον τη χημεία της. Γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι και αυτό φαίνεται και στο παρκέ. Αυτή είναι η δική μου επιβράβευση".

Το θαύμα του τελικού...

Βαγγέλης Καράμπουλας, αυτή η απίστευτη περίπτωση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ενα χρόνο, πριν, για την ακρίβεια στις 6 Μαρτίου του 2016, ο Φάρος Κερατσινίου έζησε και την ολοκλήρωση ενός θαύματος. Ήταν η φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας αντιμετωπίζοντας στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό . Ο φόργουορντ της ομάδας του Κερατσινίου θυμάται τη μεγάλη αυτή στιγμή επισημαίνοντας: " Είναι κάτι το οποίο έχει χαραχτεί στη μνήμη όλων μας και δε θα σβήσει ποτέ. Όλη η διαδρομή έως τον τελικό ήταν κάτι το οποίο δε μπορώ να περιγράψω με λέξεις. Τα συναισθήματα ήταν έντονα και μοναδικά. Ζήσαμε όμορφες στιγμές μαζί με τις οικογένειές μας και αυτό είναι κάτι το οποίο δε συμβαίνει συχνά. Όχι μόνο σε εμάς προσωπικά αλλά και σε άλλες ομάδες της Α2. Γι' αυτό και πέρυσι σχεδόν όλα τα σωματεία της κατηγορίας μας μας απέστειλαν συγχαρητήρια".

Ο Φάρος Κερατσινίου "εξαργυρώνει" την περσινή του καλή πορεία κάνοντας κινήσεις οι οποίες θα έπρεπε να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Συλλόγους. Έτσι στο πλαίσιο του προγράμματος της κοινωνικής αλληλεγγύης "onefamilyonegoal" το οποίο ξεκίνησε από πέρυσι, ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες η "υιοθέτηση" τεσσάρων παιδιών μέσω την ActionAid. Ο παίκτης του Φάρου σχολιάζει επ' αυτού: " Για ακόμη μία φορά η ομάδα μου πρωτοτυπεί. Μετά τη συνεργασία με το "Χαμόγελο του παιδιού" και το πρόγραμμα χαμένων βολών, το "Όραμα Ελπίδας", την εθελοντική αιμοδοσία και πολλά ακόμη, ήρθε η συνεργασία με την ActionAid. Δεν έχω παρά μόνο να νιώθω περηφάνια για τους ανθρώπους του Φάρου και ειδικά για το Βαγγέλη Τσάπα ο οποίος στηρίζει έμπρακτα τέτοιες πρωτοβουλίες. Ό,τι και να πούμε για τον άνθρωπο αυτό είναι λίγο. Θα θέλαμε μέσω αυτών μας των κινήσεων να παροτρύνουμε και άλλες ομάδες να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας. Δεν είναι κάτι δύσκολο αρκεί να το βάλουμε στο πρόγραμμά μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ