ΜΠΑΣΚΕΤ

Τσάμης: "Ξεκάθαρος στόχος η άνοδος"

Τσάμης: "Ξεκάθαρος στόχος η άνοδος"

Ο Προμηθέας Πατρών μπήκε με… φόρα στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Τσάμη απέναντι στη Λιβαδειά. "Ξεκάθαρος στόχος η άνοδος", δήλωσε ο έμπειρος γκαρντ.

Με 100 για την ακρίβεια και μάλιστα εκτός έδρας (100-88 επί της Λιβαδειάς). Ο Άγγελος Τσάμης ήταν από τους πρωταγωνιστές και η αλήθεια είναι πως δεν θα περίμενε κανείς κάτι λιγότερο από τον Έλληνα γκαρντ, ο οποίος έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του τόσα χρόνια στην Α1 Ανδρών. Η Α2 είναι μια κατηγορία «καινούρια» γι’ αυτόν. Αυτό που είναι γνώριμο είναι η Πάτρα, ο τόπος στον οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε.

-Το να ξεκινήσεις με 100άρα το λες και καλή αρχή…

«Ναι… Σίγουρα! Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Δεν περιμέναμε ότι θα πάμε τόσο ψηλά στο σκορ. Έτσι κι αλλιώς στο φινάλε δεν μετράει η … 100άρα. Μετράει πολύ περισσότερο η νίκη που είναι πολύ σημαντική για εμάς. Μας γεμίζει αισιοδοξία για τη συνέχεια και το μέλλον. Αυτό που θέλουμε άλλωστε είναι να δείχνουμε αποφασιστικότητα εντός και εκτός για να φτάσουμε στο στόχο, να ανέβουμε κατηγορία».

-Το λέτε ξεκάθαρα; Άνοδος;

«Ναι! Για μένα είναι ξεκάθαρα ο στόχος. Η ομάδα έχει κάνει κάποιες κινήσεις και μόνο από αυτές, ακόμη και κάποιος που δεν καταλαβαίνει από μπάσκετ αναγνωρίζει ότι η ομάδα πάει για κάτι καλό. Αυτό το «κάτι καλό» για εμάς είναι η άνοδος. Προσωπικά είμαι άνθρωπος απαιτητικός αρχικά από τον ίδιο τον εαυτό μου. Ο στόχος που έχω θέσει είναι αυτός, αλλά είναι και ο στόχος που έχει θέσει η ομάδα».

-Βοηθάει το γεγονός πως υπάρχει μια διοίκηση η οποία παρουσιάζεται ως μία από τις πλέον συνεπείς; Έπαιξε ρόλο το να πεις «ναι» σε μια ομάδα της Α2 για πρώτη φορά;

«Πιστεύω πως είναι από τις συνεπέστερες στον ελληνικό αθλητισμό πια. Ήταν ένας βασικός λόγος που βρίσκομαι εδώ. Όταν έγινε η πρόταση τα έβαλα κάτω και είδα ότι γίνεται μια σωστή δουλειά. Γι’ αυτό και βρίσκομαι εδώ».

-Ήταν εύκολη η προσαρμογή;

«Σε όλους μας χρειάστηκε να προσαρμοστούμε. Για κάποιους είναι ακόμη δύσκολο, γιατί βρισκόμαστε στην αρχή. Παρόλα αυτά δείχνουμε από τώρα το μέταλλο που έχει δημιουργήσει αυτή η ομάδα με τις συνεχείς ανόδους της τα τελευταία χρόνια και μια νοοτροπία νικητή που έχει χτίσει».

-Το γεγονός ότι έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα, το ότι βρέθηκες από την Αχαγιά όπου ξεκίνησες στον Προμηθέα, έχει βοηθήσει;

«Είναι σημαντικό για μένα και έπαιξε κι αυτό το ρόλο του στην απόφασή μου. Γνωρίζω το περιβάλλον, δεν είναι σαν να παίζω σε μια καινούρια πόλη. Και το γεγονός ότι οι φίλοι μου, οι γονείς μου μετά από πολλά χρόνια μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες μου με κάνει ευτυχισμένο».

-Επόμενος αντίπαλος για εσάς είναι μια ιστορική ομάδα, το Παγκράτι. Θα είναι και ο πρώτος αγώνας σας εντός έδρας για το πρωτάθλημα. Τι είναι αυτό που περιμένεις;

«Το Παγκράτι είναι όντως μια ιστορική ομάδα. Στην πρεμιέρα πάλεψε πολύ με ένα από τα φαβορί της κατηγορίας, το Φάρο. Δεν πρόκειται να ταξιδέψουν για να… χάσουν. Θα πρέπει να επιδείξουμε μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα για να φτάσουμε στη νίκη. Αυτό που θα ήθελα είναι να δω ένα γεμάτο γήπεδο, να μας στηρίζει από την αρχή ως το τέλος. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στους Πατρινούς είναι πως αυτή η ομάδα θα παλεύει ως το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Ο επίλογος του ανήκει και έχει τη δική του ατάκα να πει και να καταθέσει… Το δικό του μήνυμα προς τους δικούς του ανθρώπους: «Ένα μόνο τελευταίο… Τα καλύτερα έρχονται τίποτα άλλο…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ