ΜΠΑΣΚΕΤ

Ψυχικό: "Στο Ιβανώφειο μάς έκλεψαν"

Ψυχικό: "Στο Ιβανώφειο μάς έκλεψαν"

Το Ψυχικό εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με αφορμή τις αποφάσεις των διαιτητών στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή, στην οποία οι "κυανοκίτρινοι" ηττήθηκαν (70-67).

Για πρώτη φορά φέτος, το Ψυχικό τοποθετήθηκε επίσημα εκφράζοντας τα παράπονά του για τις αποφάσεις των διαιτητών σε ένα παιχνίδι. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων ηττήθηκε το Σάββατο (12/3) από τον Ηρακλή με 70-67 στο Ιβανώφειο , χάνοντας την ευκαιρία να ξεφύγει από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Την Τρίτη (15/3) το Ψυχικό εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση καυτηριάζοντας τις αποφάσεις των διαιτητών, ενώ τονίζει πως " οι διαιτητές είχαν προαποφασίσει ότι ο Ηρακλής έπρεπε να κερδίσει".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το φετινό πρωτάθλημα της Α2 είναι πολύ ξεχωριστό. Άκρως ενδιαφέρον, ανταγωνιστικό και ποιοτικό. Με σπουδαίους παίκτες μεγάλης αξίας, έμπειρους προπονητές, αξιόλογες ομάδες, αλλά όπως αποδεικνύεται σε αρκετές περιπτώσεις ανεπαρκείς διαιτητές. Διαιτητές που υποβαθμίζουν το πρωτάθλημα, κρίνοντας οι ίδιοι τα παιχνίδια. Κάτι τέτοιο συνέβη και το απόγευμα του Σαββάτου στο Ιβανώφειο, όπου οι διαιτητές αποφάσισαν να “κλέψουν” τη νίκη από την ομάδα μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ψυχικό αδικείται και πιθανώς να μην είναι η τελευταία, βάσει των όσων έχουμε δει να συμβαίνουν τα τελευταία τρία χρόνια. Η διαιτησία όμως στον αγώνα με την ιστορική ομάδα του Ηρακλή, την οποία σεβόμαστε απεριόριστα, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι διαιτητές με τα σφυρίγματα τους διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Σφύριζαν διαρκώς με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, με αποκορύφωμα το τελευταίο λεπτό όταν το καθαρό κλέψιμο της ομάδας μας μετατράπηκε σε φάουλ και δύο βολές. Το +1 έγινε -1 μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος με το "έτσι θέλω" των διαιτητών, που είχαν προαποφασίσει ότι ο Ηρακλής έπρεπε να κερδίσει. Το παραδέχτηκαν οι ουδέτεροι θεατές. Το αποδεικνύει το βίντεο του αγώνα, που είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Γνωρίζουμε ότι μια τέτοια ανακοίνωση δεν θα αλλάξει τα πράγματα. Ωστόσο πνιγόμαστε από την αδικία. Είναι η πολλοστή φορά που κάποιος παίζει με τον ιδρώτα, την προσπάθεια και την αγωνία μας. Είναι η πολλοστή φορά που ένα παιχνίδι δεν κρίνεται στο γήπεδο. Κρίμα να αμαυρώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο το καλύτερο πρωτάθλημα Α2 των τελευταίων ετών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ