ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση Δούκα - Αετού

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση Δούκα - Αετού

Ο Δούκας απορρόφησε τον Αετό και θα αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα της Α2. Ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συμφωνίας, που θα φέρει τους "μπλε" στη θέση της ομάδας του Αγίου Παντελεήμονα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Στο πρωτάθλημα της Α2 θα αγωνιστεί τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Δούκας. Οι "μπλε" μπορεί να υποβιβάστηκαν στη Γ' Εθνική πριν από μερικούς μήνες, αλλά μέσω της συγχώνευσής τους με τον Αετό, κέρδισαν μία θέση στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών ήταν συνεχείς τον τελευταίο μήνα, με τη συμφωνία να επικυρώνεται επίσημα και να ανάβει το "πράσινο φως" για τη συμμετοχή της ομάδας του Μάριου Γούναρη στο νέο πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση του ΑΣΕΔ αναφέρει:

" Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε φέτος το καλοκαίρι η διοίκηση του Συλλόγου μας στους φίλους του μπασκετικού ΑΣΕΔ. Με τίτλο "Συγχώνευση δια Απορροφήσεως", το τμήμα μπάσκετ του ΑΣΕΔ απορροφά το αντίστοιχο σωματείο "ΓΑΣ Αετός", του οποίου η αντρική ομάδα αγωνιζόταν στην Α2 Εθνική κατηγορία. Έτσι, ο ΑΣΕΔ, όχι μόνο δεν υποβιβάζεται αλλά η νέα αγωνιστική περιόδος 2015-16 θα τον βρει στα γήπεδα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, επιστρέφοντας μετά το διάστημα 2003-'07".

Στις πρώτες δηλώσεις μετά την επισημοποίηση της συμμετοχής του Δούκα στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, ο πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων, Κωνσταντίνος Δούκας ανέφερε: " Ο ΑΣ Εκπαιδευτήρια Δούκα, μέσα από την πολύχρονη δυναμική παρουσία του στον αθλητισμό, πρεσβεύει, πέρα από μια υγιή αθλητική Παιδεία με Αρχές και Αξίες, την διαρκή προσπάθεια του για επιτυχίες και διακρίσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάθε χρόνο οι ομάδες μας και κυρίως αυτές των μικρότερων ηλικιών, κατακτούν σημαντικές Πανελλήνιες επιτυχίες. Οπότε, για εμάς ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία η δυνατότητα να συμμετέχουμε στην Α2 Εθνική κατηγορία μπάσκετ, στην οποία αγωνιστήκαμε και στο παρελθόν και με τις κατάλληλες ενέργειες των στελεχών του συλλόγου, την υλοποιήσαμε με επαγγελματισμό και συστηματικότητα".

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση Δούκα - Αετού

Θεωρώ πολύ σημαντικό που το Μαρούσι, ένας Δήμος που έχει προσφέρει πολλά στον Ελληνικό αθλητισμό και που ανέκαθεν πρωταγωνιστούσε στο άθλημα του μπάσκετ, θα έχει την δυνατότητα να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο μέσα από την συμμετοχή του ΑΣΕΔ σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όσο αυτό της φετινής Α2. Η σημαντικότητα αυτής της εξέλιξης αποτυπώνεται πλήρως στις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος προκειμένου να βρεθεί το κατάλληλο γήπεδο για να στεγάσει τα τμήματα μπάσκετ του ΑΣΕΔ. Γι' αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη και το επιτελείο του".

Ο Πρόεδρος του συλλόγου, αναφέρθηκε και στους αγωνιστικούς στόχους του ΑΣΕΔ ενόψει πρωταθλήματος: " Βασικός μας στόχος είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, με αθλητές του συλλόγου μας που τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνιστούσαν σε Πανελλήνιο επίπεδο με τις ομάδες Παίδων και Εφήβων και μαζί με την συμβολή παικτών με περισσότερη εμπειρία, να διατηρηθούμε στην κατηγορία και ίσως και κάτι καλύτερο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ