ΜΠΑΣΚΕΤ

"Ο κόσμος του Περιστερίου περίμενε μία τέτοια προσπάθεια"

"Ο κόσμος του Περιστερίου περίμενε μία τέτοια προσπάθεια"
GSPERISTERI.GR

Το Περιστέρι παρουσίασε την ομάδα της αγωνιστικής περιόδου 2017-18 και οι Αντώνης Μάντζαρης και Αλέξανδρος Σιγκούνας μίλησαν στο Sport24.gr για τον μεγάλο στόχο της ανόδου στη Stoiximan.gr Basket League, όπως και για την προσπάθεια που κάνει ο ιστορικός σύλλογος να επιστρέψει στο προσκήνιο.

Εχουν περάσει 46 χρόνια από το πρώτο επίσημο ματς του Περιστερίου. Το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου έχει ζήσει ιστορικές στιγμές από τότε μέχρι και σήμερα. Το Περιστέρι είναι κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ κι όπως κάθε εγχείρημα, έχει τα πάνω του, αλλά και τα κάτω του. Δεν έχουμε περάσει πολλά χρόνια από τότε που η ομάδα των δυτικών προαστίων έπαιξε στη EuroLeague, ωστόσο πέρυσι βρέθηκε στη Β’ Εθνική…

Οι άνθρωποι της ομάδας, όμως, ξεκίνησαν μία προσπάθεια επιστροφής. Το πρώτο βήμα έγινε με την άνοδο από τη Β’ Εθνική. Το καλοκαίρι που μας πέρασε δημιουργήθηκε ένα ρόστερ ικανό να οδηγήσει το Περιστέρι και στο δεύτερο βήμα, που είναι η άνοδος από την Α2. Σπουδαίες μεταγραφές, με παίκτες που συνδυάζουν ποιότητα και εμπειρία.

Η διοίκηση παρουσίασε την ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2017-18 , το Sport24.gr ήταν εκεί κι αρχικά έδωσε τον λόγο στον αρχηγό, Αντώνη Μάντζαρη, ο οποίος μίλησε για την έως τώρα πορεία του Περιστερίου: " Όπως η περσινή ομάδα ήταν ένα επίπεδο πάνω από την κατηγορία, στήθηκε για να ανέβει και ήταν η καλύτερη βάσει ρόστερ, έτσι και η φετινή, είναι ένα βήμα πάνω από την κατηγορία. Έχουμε δείξει σε όλα τα φιλικά έως τώρα -ακόμα με ομάδες από τη Stoiximan.gr Basket League- πως η ομάδα είναι ανταγωνιστική. Το στραβοπάτημα στο Κύπελλο (σ.σ. αποκλεισμός από τον Ιωνικό Νικαίας) μας έκανε λίγο καλό, γιατί κι εμείς ίσως θεωρήσαμε ότι κάτι θα είναι πιο εύκολο λόγω των νικών που είχαμε κάνει στα φιλικά. Αποδείχθηκε, όμως, ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, τίποτα δεν κρίνεται ούτε από τις μεταγραφές, ούτε από τα φιλικά. Τώρα το θέμα είναι να διευρύνουμε αυτό το 2-0 που έχουμε στην κατηγορία".

"Ο κόσμος του Περιστερίου περίμενε μία τέτοια προσπάθεια"
EUROKINISSI

Όσο για το τι θα πρέπει να κάνει η ομάδα του καλύτερα από τις άλλες, απάντησε: " Επειδή κι ο coach είναι τέτοιας φιλοσοφίας και το είδαμε και πέρυσι, πιστεύω ότι το βασικό κομμάτι είναι η άμυνα. Σου δίνει μία σταθερότητα και μία σταθερά μέσα στο παιχνίδι. Αν καταφέρουμε να είμαστε καλοί στο αμυντικό κομμάτι, δεν θα έχουμε πρόβλημα".

Ο κόσμος ανυπομονεί

Πόσο σημαντικό είναι για τον σύλλογο να επιστρέψει στο προσκήνιο; " Εμείς έχουμε μάθει το Περιστέρι να παίζει σε γεμάτο γήπεδο, οι ακαδημίες του να γεμίζουν την εξέδρα. Έχουμε ζήσει πολύ μεγάλες στιγμές και όσοι το έχουμε ζήσει θέλουμε σίγουρα να το δούμε ξανά. Και η πόλη περίμενε μία τέτοια προσπάθεια. Το βλέπω και στον κόσμο. Ανυπομονεί για τη νέα χρονιά γιατί βλέπουν ότι γίνεται μία προσπάθεια που θα έχει μέλλον. Δεν είναι για ένα χρόνο και μετά θα εξαφανιστεί. Έχει λείψει από την πόλη αυτό…", απάντησε ο Αντώνης Μάντζαρης, ο οποίος σχετικά με το πλεονέκτημα της έδρας, τόνισε:

" Πολλά πράγματα μπορείς να αγοράσεις στον αθλητισμό, αυτό, όμως, που δεν μπορείς να αγοράσεις είναι ο κόσμος. Το Περιστέρι έχει ιστορία και κόσμο κι αυτό μας κάνει να ξεχωρίζουμε από άλλες ομάδες. Ο κόσμος και η έδρα σε βοηθούν, σου δίνουν μία έξτρα δύναμη, ένα έξτρα κίνητρο στο παιχνίδι σου".

"Ο κόσμος του Περιστερίου περίμενε μία τέτοια προσπάθεια"
FACEBOOK/ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τέλος, για τους προσωπικούς του στόχους παραδέχτηκε: " Όταν ήρθα ξανά, η ομάδα ήταν στη Β’ Εθνική και στόχος ήταν η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Πρώτα ο Θεός να το καταφέρουμε αυτό και μετά να ζήσουμε ξανά αυτή την εμπειρία. Ήμουν εκεί στις τρεις προηγούμενες θητείες, ελπίζω να είμαι και στην επόμενη".

Έχουμε βάλει το εγώ κάτω από την ομάδα

Στη συνέχεια, μιλήσαμε με τον Αλέξανδρο Σιγκούνα. Παίκτη που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα όσα πέτυχε η Κύμη -με τις σερί ανόδους- τα προηγούμενα χρόνια και που θέλει να επαναλάβει κάτι παρόμοιο με το Περιστέρι.

" Έχουμε κλείσει δύο μήνες μαζί. Η ομάδα έχει δουλέψει πολύ σκληρά, ιδιαίτερα στην προετοιμασία. Είναι ίσως το σημαντικότερο στάδιο της χρονιάς αυτό περάσαμε. Τα πράγματα είναι όπως τα περίμενα. Ομάδα υψηλών προσδοκιών, με υψηλής ποιότητας ρόστερ, με παίκτες που έχουν εμπειρία και παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Έμπειρα παιδιά, αλλά και παιδιά με πολύ καλό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Αυτό είναι και το μυστικό της ομάδας. Είμαστε φίλοι και μέσα και έξω από το παρκέ. Είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι για τον λόγο που έχουμε έρθει στο Περιστέρι. Το πιο σημαντικό που έχουμε καταφέρει είναι πως βάλαμε το "εγώ" κάτω από την ομάδα. Το μόνο που μας νοιάζει είναι η ομάδα να κερδίσει με όποιον τρόπο κι αν έρθει αυτό", είπε αρχικά στο Sport24.gr ο Αλέξανδρος Σιγκούνας.

"Ο κόσμος του Περιστερίου περίμενε μία τέτοια προσπάθεια"
FACEBOOK/ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Για το… μυστικό της επιτυχίας κι αν υπάρχει αυτό, απάντησε: " Το μεγάλο μας πλεονέκτημα, είναι αυτό που ανέφερα προηγουμένως. Είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι. Γιατί το ρόστερ μόνο του δεν λέει κάτι. Έχουμε δει ομάδες κι ομάδες να αποτυγχάνουν με καλά ρόστερ. Εκεί όμως έβλεπες να ενδιαφέρονται για τα στατιστικά τους, παίκτες που δεν έπαιζαν για την ομάδα. Εγώ, αντίθετα, χαίρομαι που βρίσκομαι σε ένα σύνολο που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Έτσι κι αλλιώς, είμαστε έμπειρα κι έξυπνα παιδιά, που γνωρίζουμε πως η προσωπική επιτυχία έρχεται πάντα μέσα από την επιτυχία της ομάδας. Το έχουμε βάλει μέσα στο κεφάλι μας και μπαίνουμε στο παρκέ για να νικήσει η ομάδα".

Κλειδί θα είναι η διάρκεια

Όσο για το δύσκολο κι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2, υπογράμμισε ότι: " Η Α2 είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πρωτάθλημα. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνεις μία ήττα εκεί που δεν το περιμένεις. Η κατηγορία έχει πολύ δυνατές έδρες. Έχει πολύ καλά στημένες ομάδες. Νομίζω ότι το κλειδί είναι η διάρκεια. Η διάρκεια θα κρίνει το πρωτάθλημα. Χρειάζεται συγκέντρωση, προσήλωση και να κρατήσουμε τον ενθουσιασμό μας μόνο μέσα στο παρκέ. Έτσι θα τα καταφέρουμε μέχρι τέλους".

Κλείνοντας, παραδέχτηκε πως: " Από την ημέρα που μίλησα με τον coach και τη διοίκηση κατάλαβα ότι αγαπάνε τον σύλλογο, αγαπάμε το μπάσκετ κι έχουν πολύ υψηλούς στόχους. Εμένα μία διοίκηση που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις, με καλύπτει. Εξάλλου, αν ανέβουμε στη Stoiximan.gr Basket League, θα αγωνίζομαι και τη νέα χρονιά εκεί. Οπότε για μένα είναι ένα προσωπικό στοίχημα και μου αρέσει στη ζωή μου να θέτω στόχους κι όταν τους πετυχαίνω να θέτω καινούργιους. Έτσι είχε γίνει και με την Κύμη, κάτι αντίστοιχο θέλω να κάνω και με το Περιστέρι. Κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι οι άνθρωποι αγαπάνε τον σύλλογο, θέλουν να κάνουν κάτι δυνατό κι έτσι πήρα αυτή την απόφαση, η οποία τελικά με κάνει πολύ χαρούμενο. Είμαι χαρούμενος που είμαι κι εγώ μέλος αυτής της προσπάθειας και δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει το Περιστέρι".

Photo Credits: Eurokinissi, Facebook/ΓΣ Περιστερίου Αθλητικός Σύλλογος, gsperisteri.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ