ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Κλαρκ θύμισε Φορντ και... Κυριακόπουλο

Ο Κλαρκ θύμισε Φορντ και... Κυριακόπουλο

Ο Κίκι Κλαρκ εξελίχθηκε στο πρόσωπο της πρεμιέρας στην Α2, με την επίδοσή του πίσω από τα 6μ75 να μας πηγαίνει έξι χρόνια πίσω. Τότε που ο Γιάννης Κυριακόπουλος είχε κάνει κάτι αντίστοιχο.

Το Περιστέρι έκανε επίδειξη δύναμης στην έδρα της ΑΕΛ ( 106-69 ), αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Πολλώ δε μάλλον, δεν αποτελεί είδηση το γεγονός. Γι αυτό ευθύνεται ο Κίκι Κλαρκ, που μετέτρεψε το παιχνίδι σε ένα προσωπικό σόου.

Όχι τόσο επειδή τελείωσε με 31 πόντους τον αγώνα* όσο γιατί είχε 9/10 τρίποντα απέναντι στους "βυσσινί", οι οποίοι μάλλον υποτίμησαν την εκτελεστική ικανότητα του νεοαποκτηθέντα γκαρντ του Περιστερίου. Ένας παίκτης - ατραξιόν για την Α2, που έδειξε στο παρκέ πως εννοεί αυτό που δήλωσε στο Sport24.gr πριν από μερικές ημέρες. Ότι δηλαδή θέλει να αφήσει το στίγμα του στο "Ανδρέας Παπανδρέου" , όπως το έκανε πριν από μία και πλέον δεκαετία ο Αλφόνσο Φορντ.

Η εντυπωσιακή επίδοσή του πίσω από την γραμμή των 6μ75, έφερε στην μνήμη πολλών το προ εξαετίας απόγευμα, που ο Γιάννης Κυριακόπουλος είχε... ξεχάσει να αστοχήσει απέναντι στη Νήαρ Ηστ. Ο πολύπειρος πλεϊμέικερ (τότε του Ρεθύμνου) ολοκλήρωσε τον αγώνα με τους "κόκκινους" με 9/9 τρίποντα. Επίδοση που κατάφερε να ισοφαρίσει απόψε ο Κίκι Κλαρκ μόλις σε ένα ημίχρονο, ή για την ακρίβεια σε 14'12'' συμμετοχής.

Στο β' μέρος δεν αγωνίστηκε περισσότερα από τέσσερα λεπτά, δεν χρειαζόταν άλλωστε. Προσπάθησε όμως να "σπάσει" το ρεκόρ του Γιάννη Κυριακόπουλου, σουτάροντας για δέκατη φορά από την περιφέρεια. Αυτή τη φορά, η μπάλα κατέληξε στο σίδερο, με αποτέλεσμα να χαλάσει το απόλυτο και να τον φέρει, έτσι, στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας (για την Α2) πίσω από τον παίκτη του Ρεθύμνου.

*Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία που καλύπτει τους αγώνες της δεύτερης κατηγορίας, ο 33χρονος γκαρντ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 31 πόντους (με 1/1 δίπ., 9/10 τρίπ., 2/2 β ολ.), αλλά βάσει των στατιστικών που κρατούν οι άνθρωποι του Περιστερίου, επετεύχθη ένα ακόμη δίποντο (λέι απ μάλιστα), ήτοι είχε 33 πόντους στον αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ