ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γκαγκαλούδης έχει... ξεφύγει!

Ο Γκαγκαλούδης έχει... ξεφύγει!
INTIME SPORTS

Στη Λιβαδειά περνάει τη δεύτερη νιότη του, αφού πραγματοποιεί εμφανίσεις που ξεφεύγουν από το κανονικό. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μίλησε στο Sport24.gr για την... Ιθάκη που βρίσκεται στη Βοιωτία και την ταμπέλα που του έχουν κολλήσει.

Το να λες ότι ο Γιάννης Γκαγκαλούδης είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του δεν αποτελεί είδηση. Ομοίως το να επισημαίνεις πως βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής κατηγορίας για όλο το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Αυτό που όμως κάνει εντύπωση είναι η απόσταση που τον χωρίζει από τη δεύτερη θέση, όσο και το γεγονός πως απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής σε άλλες έξι (!) στατιστικές κατηγορίες. Κι όλα αυτά τη στιγμή που έχει κλείσει τα 37, μπαίνοντας σε μία ακόμη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας.

Ο "Γκάγκα" είναι ο πρωταγωνιστής της Λιβαδειάς για δεύτερη σερί χρονιά, ο άνθρωπος που την οδηγεί στην εξασφάλιση της παραμονής, κι εκείνος που θα πάρει την μπάλα στα χέρια του κάθε φορά που θα υπάρχει... πρόβλημα. Κι αν κάποιος νομίζει πως το να σκοράρει κατά ριπάς είναι θέμα προπονητή, θα σας πούμε πως μέσα σε ένα χρόνο έχει συνεργαστεί με τρεις διαφορετικούς (Νίκος Οικονόμου, Σάββας Κατσούνης και Βαγγέλης Μάγειρας). Τούτο όμως δεν σημαίνει κάτι.

" Δεν άλλαξα, ούτε είμαι διαφορετικός. Είμαι ο ίδιος παίκτης ανεξάρτητα ποιον προπονητή έχω στην ομάδα, γιατί είμαι υποχρεωμένος να κάνω τη δουλειά μου και να δώσω στο παρκέ όσα μου ζητάει. Παίζω κάθε φορά για το καλό της ομάδας", θα πει μιλώντας στο Sport24.gr για τις εξωπραγματικές επιδόσεις του στο φετινό πρωτάθλημα, πριν προσθέσει πως " αυτό δεν γίνεται να συνεχιστεί. Αν συνεχιστεί, θα πάω σε άλλο πλανήτη. Πρέπει να πατάμε στα πόδια μας. Είμαι ένα παιδί που τόσα χρόνια που ήμουν στην Α1, έπαιζα έτσι. Εντάξει, πέρασε το παιχνίδι με τον Δούκα, κερδίσαμε και πάμε για το επόμενο. Δεν έγινε και κάτι".

Ο Γκαγκαλούδης έχει... ξεφύγει!
INTIME SPORTS

Με τελευταία αυτή επί του Δούκα . Υπάρχει εξήγηση στις εντυπωσιακές επιδόσεις του; " Η Λιβαδειά με έχει αγκαλιάσει, ο κόσμος με αγαπάει και όλα αυτά δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για να κάνω όσα κάνω στο παρκέ", θα παραδεχθεί, πριν αναφερθεί στο... γούρι του, τη Νάσια, που βρίσκεται στη ζωή του τα τελευταία χρόνια.

" Έχω τα γούρια μου, την κόρη μου. Η κόρη μου είναι κίνητρο. Της αρέσει το μπάσκετ, είναι όλη την ημέρα με μια μπάλα. Για εμένα είναι σημαντικό να παίζω και να ξέρω ότι η οικογένειά μου βρίσκεται στην κερκίδα και με παρακολουθεί", σχολιάζει για να προσθέσει πως " για μένα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το ότι είμαι χαρούμενος. Το έχω πει πολλές φορές, κοντεύω να γίνω γραφικός, αλλά θα ξαναπώ ότι έχω βρει τη μπασκετική μου Ιθάκη στη Λιβαδειά. Όταν παίζω νιώθω 17. Όταν νιώθεις καλά, δεν βάζεις όρια στον εαυτό σου. Αρκεί να μην έχεις τραυματισμούς. Αισθάνομαι καλά. Δεν βάζω κάποιο ταβάνι. Επειδή έχω αξιοπρέπεια, όταν σταματήσω να αισθάνομαι καλά. Δεν θέλω να πάω στην Α1, είναι προσωπική επιλογή η Α2".

Σε ερώτηση αναφορικά με το που μπορεί να φτάσει το σερί με τις 30άρες και πόσο θα αντέξει να σκοράρει σε τόσο μεγάλο βαθμό, παραδέχθηκε πως " είναι πάνω από τις δυνάμεις κάθε ανθρώπου να βάζει 35 και 40 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Το θέμα είναι τι θα κάνω όταν σταματήσει όλο αυτό, να μπορώ κι εγώ να μπορώ με άλλους τρόπους να βοηθάω. Το σημαντικό είναι να γνωρίζει ένας παίκτης ποιος είναι και αν αυτά που κάνει είναι νορμάλ".

Ο Γκαγκαλούδης έχει... ξεφύγει!
INTIME SPORTS

τρανό παράδειγμα στην καριέρα μου. Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, ο Ντάριλ ήταν 40 και στη συνέχεια έπαιξε μέχρι τα 45 του στην Α2 Ισπανίας. Υπάρχει κι ο Κώστας Χαραλαμπίδης είναι 39 και συνεχίζει ακόμη στον ΠΑΟΚ. Όταν έχεις τέτοια παραδείγματα, δεν μπορείς να λες ότι θα σταματήσεις. Ειδικά όταν χαίρεσαι αυτό που κάνεις".

Τι σημαίνουν όλα αυτά; " Όλοι εμείς είμαστε προνομιούχοι γιατί κάνουμε επάγγελμα το χόμπι μας. Πρέπει να το χαιρόμαστε όσο διαρκεί αυτό και όσο μπορεί να το τραβήξει, σωστά. Όχι ξεφτιλίζοντας τον εαυτό του και τους υπόλοιπους", επισημαίνει για να καταδείξει πως σημασία έχει να παλεύεις γι αυτό που αγαπάς και να μην το παρατάς, όσο δεδομένο κι αν δείχνει.

Παρεμπιπτόντως, πέραν του σκοραρίσματος, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής σε άλλες έξι στατιστικές κατηγορίες. Στις ασίστ (με 42), στα κερδισμένα φάουλ (με 43), στα κλεψίματα (με 14), στις εύστοχες βολές (με 43) και στα τρίποντα (με 21), την ώρα που είναι ο κορυφαίος στην οικονομία στο παρκέ (με 39 πόντους). Όσο για τη δεύτερη θέση στο ranking; Είναι σαν... πρώτη αφού έχει 0.794 σε 215 λεπτά συμμετοχής, την ώρα που ο πρώτος της λίστας (Αντώνης Μιχάλογλου) έχει λίγο καλύτερη επίδοση (0.841), αλλά στον μισό χρόνο (112').

Ο Γκαγκαλούδης έχει... ξεφύγει!
INTIME SPORTS

Υπάρχουν άνθρωποι που με αγαπάνε και άλλοι που δεν με συμπαθούν καθόλου. Στον Άρη ήμουν ο αγαπημένος της κερκίδας και έγινα ο μισητός. Δεν παίζω για τους άλλους, παίζω για την οικογένειά μου, για τους φίλους μου, για μένα. Θα παίζω μέχρι να την κάνω να μπει μέσα στο γήπεδο", σχολιάζει.

Σχετικά... άσχετο, αλλά έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να δει την κόρη του να ακολουθεί τα χνάρια του; Κι αν ναι, πως τη φαντάζεται; " Η κόρη μου έχει την τρέλα τη δικιά μου, από τώρα", παραδέχεται, προσθέτοντας πως " θα σου απαντήσω ειλικρινά πως θέλω να πάρει στοιχεία από τον μπασκετικό μου χαρακτήρα, αλλά να αποφύγει λάθη που έκανα στο παρελθόν. Μου κόλλησαν μια ταμπέλα που δεν μου αξίζει. Ήρεμος είμαι, δεν δημιουργώ προβλήματα. Είμαι κύριος και προσπαθώ για το καλύτερο. Αν με ρωτάς για την κόρη μου, είναι ένα όνειρο να το ζήσω με την κόρη μου στο γήπεδο και εγώ στην κερκίδα. Ποτέ όμως δεν θα βάλω τη Νάσια να κάνει κάτι που δεν της αρέσει. Θα επιδιώξω να την βάλ στον αθλητισμό. Αν της αρέσει το μπάσκετ, είναι δική της επιλογή".

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως το επώνυμο "Γκαγκαλούδης" ενδεχομένως να μας απασχολήσει κι άλλο στο μέλλον. Σε θηλυκό γένος βέβαια. Ποιος τη χάρη του -του Γιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ