ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Εθνικός Πειραιά ανακοίνωσε παίκτες, επιτελείο και γήπεδο

ΜΠΑΣΚΕΤ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ------ΕΘΝΙΚΟΣ-ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΜΠΑΣΚΕΤ Α2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ------ΕΘΝΙΚΟΣ-ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI SPORTS

Η διοίκηση του Εθνικού Πειραιά ανακοίνωσε τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, τη σύνθεση του προπονητικού επιτελείου, αλλά και την επιστροφή της ομάδας στον Πειραιά!

Σε μία ανακοίνωση, η διοίκηση του Εθνικού Πειραιά μπόρεσε να χωρέσει τις πρώτες (σημαντικές) μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας, τη σύνθεση του τεχνικού επιτελείου, αλλά και την επιστροφή της ομάδας στην πόλη! Οι "μπλε" ενημέρωσαν πως την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζονται στον Πειραιά, κι όχι στην Καλλιθέα (όπως συνέβη την προηγούμενη διετία), κάτι στο οποίο συνέβαλαν αποφασιστικά οι Γιάννης Μώραλης και Σταυρούλα Αντωνάκου.

Ο πρόεδρος του τμήματος Καλαθοσφαίρισης του συλλόγου, Κωνσταντίνος Δεριζιώτης, δήλωσε σχετικά: " Ανακοινώνουμε σήμερα τις πρώτες μεταγραφές - ανανεώσεις, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Καλωσορίζουμε τα νέα παιδιά που εντάχθηκαν ήδη στην ιστορική ομάδα του Εθνικού Πειραιά, τα οποία έχουν, και με το παραπάνω, τα χαρακτηριστικά που απαιτεί η Ιστορία του Συλλόγου.

Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή: Ήθος, αγωνιστικότητα, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και πάντα εντός των ορίων του ευ αγωνίζεσθαι. Κρατήσαμε στην ομάδα αυτούς που ήθελε η τεχνική ηγεσία, και φέραμε, αυτούς που είχε εισηγηθεί, χωρίς να μπούμε, και ούτε πρόκειται, σε διαδικασίες "πλειστηριασμού", που είναι εκτός της φιλοσοφίας μας.

Οι μεταγραφές και οι ανανεώσεις μας, προφανώς δεν ολοκληρώθηκαν: Συνεχίζουμε, με τα ίδια κριτήρια, αταλάντευτα στην πορεία που έχουμε χαράξει.

Ελπίζουμε ότι εφέτος θα δούμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα στην Α2 και όλοι οι υπεύθυνοι θα πράξουν ότι είναι απαραίτητο για την ανέλιξη, την αναβάθμιση και την προβολή του, τηλεοπτική και άλλη. Και παράλληλα, ότι θα λάβουν όλα τα μέτρα, ώστε το αγωνιστικό αποτέλεσμα και η τελική βαθμολογία, να γίνονται σεβαστά και να μην "παραβιάζονται", ποικιλοτρόπως.

Τελευταίο και πιο σημαντικό: ο Εθνικός Πειραιώς, επιστρέφει εκεί που πρέπει: Στον Πειραιά. Η ομάδα μας στο εξής θα αγωνίζεται στην φυσική της έδρα, στον Πειραιά, και γι αυτό ευχαριστώ τον Δήμο Πειραιά και προσωπικά τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και την πρόεδρο του ΟΠΑΝ Σταυρούλα Αντωνάκου.

Σύντομα, θα υπάρξουν και άλλα σημαντικά θετικά νέα, σε όλα τα επίπεδα.

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας"!

Η ανακοίνωση:

"Τις 9 πρώτες μεταγραφές - ανανεώσεις, καθώς και την σύνθεση της τεχνικής ομάδας, ανακοινώνει το τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιώς.

Οι εννέα παίκτες είναι οι εξής: Κώστας Μαχαίρας, Ράιτ Ρίιβο Λάανε, Κώστας Οικονομόπουλος, Αντώνης Σκλήβας, Νίκος Περσίδης, Δημήτρης Σιόλογκας, Νίκος Μαραγκίδης, Μάριος Σκιαθίτης και Άγγελος Φίλας.

Στην τεχνική ομάδα παραμένουν οι Βαγγέλης Βλάχος, Δημήτρης Δανιήλ και Βαγγέλης Βασιλόπουλος, team manager αναλαμβάνει ο Κώστας Γκανάς και γενικός αρχηγός ο Χρήστος Μαργέλης. Η διοικούσα επιτροπή θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Η "ομάδα"

Βαγγέλης Βλάχος: Ο σπουδαίος, "άγνωστος" στους αμύητους, δάσκαλος του αθλήματος. Έχει το know how για το πως να προετοιμάζει και να αναδεικνύει τους νέους παίκτες στο υψηλότερο επίπεδο. Μοναδικός στην διδασκαλία, στην τεχνική και στην ψυχολογία του pick and roll και κυρίως του σουτ, που τόσο πολύ λείπει από το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.

Χρήστος Μαργέλης: Ένας εραστής του αθλήματος, που ξέρει όσο λίγοι τον χώρο. Η συμβολή του στην πορεία της ομάδας είναι σημαντική και μετά την περυσινή "μεταγραφή" του, συνεχίζει σε αναβαθμισμένη θέση.

Δημήτρης Δανιήλ: Από τους ανερχόμενους νέους προπονητές. Σπάνιος σε ήθος και τεχνικές γνώσεις. Μοναδικός στην καλλιέργεια των νέων παικτών και στο scouting με μακρά θητεία σε σπουδαία U18 και U16 μπασκετικά προγράμματα. Καταλυτική η βοήθεια του στο πλευρό του Βαγγέλη Βλάχου στην περυσινή πετυχημένη πορεία του Εθνικού.

Βαγγέλης Βασιλόπουλος: Μέλος του τεχνικού team από πέρυσι με σπουδαίο έργο στις ακαδημίες του Εθνικού. Με γνώσεις και μεγάλη αγάπη για το μπάσκετ, θα είναι ένα σημαντικό γρανάζι στην μηχανή της ομάδας.

Κώστας Γκανάς: Ένας επιτυχημένος μάνατζερ έρχεται φέτος να προστεθεί στο staff του Εθνικού. Έμπειρος και γνωστής του συγκεκριμένου πόστου, θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ διοίκησης και τεχνικού team.

Γιάννης Μαλλιαρός: Ο γυμναστής της ομάδας, που συνέβαλλε καθοριστικά στην ομάδα που "έτρεχε" για 40 λεπτά, συνεχίζει στο πόστο του.

Κώστας Μαχαίρας: Ο "δυνάστης" της Α2! Ο αδιαφιλονίκητος καλύτερος σέντερ της Α2 στο πρωτάθλημα που μας πέρασε. Ανίκητος στο παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι. Ο φυσικός ηγέτης και εγγυητής του Εθνικού για άλλη μια πετυχημένη χρονιά στην Α2.Την περυσινή χρόνια ήταν 1ος rebounder και 6ος σκόρερ συνολικά στο πρωτάθλημα!

Ράιτ Λάανε: Ο "στρατηγός" του περυσινού θαύματος του Εθνικού και πολυτιμότερος κοινοτικός της Α2. Ο point guard της Εθνικής Εσθονίας, είναι ένας αληθινός μαχητής, ο παίκτης που βάζει μονίμως το εγώ του, κάτω από το εμείς. Στην παρθενική του παρουσία εκτός Εσθονίας είχε 11 πόντους ανά αγώνα, σουτάροντας με 44% εντός παιδιάς, έχοντας το εξωπραγματικό 55% στα τρίποντα στο β' γύρο. Επίσης ήταν 6ος συνολικά στα κλεψίματα στο πρωτάθλημα, ενώ είχε μόλις 2 λάθη ανά αγώνα..

Κώστας Οικονομόπουλος: Το μεγάλο στοίχημα του περυσινού Εθνικού. Ένα μεγάλο ταλέντο που πέρασε από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, αλλά τα προηγούμενα χρόνια ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Ο Βαγγέλης Βλάχος του έδωσε σε πολλά παιχνίδια ρόλο πρωταγωνιστή και ο "μικρός" τον δικαίωσε με αποκορύφωμα της μεγάλη εκτός έδρας νίκη στη Λάρισα, όπου σημείωσε 24 πόντους με 5 τριποντά.

Αντώνης Σκλήβας: Ίσως το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ του Ελληνικού μπάσκετ. Ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης της Α2 στο φετινό πρωτάθλημα. "Εξωπραγματικός" αθλητής για το ύψος του, με έφεση στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, έρχεται στον Εθνικό προκειμένου να προετοιμάσει τον εαυτό του για το επόμενο επίπεδο, στο οποίο θα πρέπει να βρίσκεται στα επόμενα χρόνια. Την περυσινή χρόνια ήταν 1ος στα κοψίματα συνολικά στο πρωτάθλημα της Α2 και αν υπήρχε στατιστική ανάλυση στα καρφώματα, σίγουρα θα ήταν στις πρώτες θέσεις.

Νίκος Περσίδης: Σπουδαίος αθλητής με πείσμα και τσαγανό. Αθλητικός forward με έφεση στην άμυνα και στο ανοιχτό γήπεδο. Κινείται πολύ καλά χωρίς τη μπάλα, με αξιόπιστο σουτ 3 πόντων. Μετά από μια πολύ καλή χρονιά στον Ιωνικό Νίκαιας, καλείται να καλύψει τη θέση τέσσερα. Στο περυσινό πρωτάθλημα είχε double double σε πόντους και ριμπάουντ, κάνοντας μια εξαιρετική χρονιά.

Δημήτρης Σιόλογκας: Άλλο ένα μεγάλο πρότζεκτ στο οποίο προσβλέπουν οι ιθύνοντες του Εθνικού. Μεγάλο ταλέντο, παλαιό μέλος των μικρών εθνικών ομάδων και αυτός. Μετά από μια παραγωγική χρονιά φέτος στη Β' Εθνική, το άλλοτε τριάρι της Εθνικής Εφήβων, έρχεται να προστεθεί στο οπλοστάσιο του Βαγγέλη Βλάχου, προσδίδοντας αθλητικότητα και αστείρευτη επαφή με το καλάθι.

Νίκος Μαραγκίδης: Μεγάλο ταλέντο με εξαιρετικές προοπτικές. Αμερικανοθρεμμενος, εξαιρετικός αθλητής και σουτέρ, έρχεται και αυτός στον Εθνικό για να πάρει τις ευκαιρίες του και να αποδείξει ότι είναι παίκτης υψηλού επιπέδου.

Μάριος Σκιαθίτης: Ένας εργάτης του αθλήματος καλείται να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Εξαιρετικός σουτέρ, τόσο spot up, όσο και μετά από ντριπλα, στα μικρά πρωταθλήματα με ισχυρή θέληση για διάκριση, έρχεται στον Εθνικό να αποτελέσει άλλο ένα όπλο στην περιφέρεια.

Άγγελος Φίλας: Προέρχεται από το εφηβικό τμήμα του Ολυμπιακού Πειραιώς. Είναι 19 ετών και καλύπτει τις θέσεις 2 και 3. Θα ενισχύσει το εφηβικό τμήμα της ομάδας και θα συμμετέχει στις προπονήσεις της αντρικής ομάδας, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ